Tobogan pentru copii

el-mejor-tobogán-infantil

Dacă aveți copii acasă și nu prea aveți timp să-i duceți în parc, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să cumpărați cel mai bun tobogan pentru copii pentru ca ei să se distreze la nesfârșit.

Acest echipament este amplasat pe terenul de joacă și este un instrument foarte util pentru exerciții fizice și o distracție sănătoasă pentru cei mici de acasă.

Înainte de a vă decora curtea cu unul dintre acestea, trebuie să evaluați intervalul de vârstă al copiilor dumneavoastră și să fiți siguri care dintre tobogane le va plăcea cel mai mult, pentru asta este important să țineți cont și de o serie de calități pe care le au aceste echipamente de joacă.

Este important să faceți o comparație între modele, tipuri și stiluri și să îl alegeți pe cel care se potrivește cel mai bine cu dumneavoastră, cu copiii dumneavoastră și cu bugetul dumneavoastră.

Cele mai bune tobogane

Care este cel mai bun tobogan pentru copii?

Am făcut un test cu ceea ce este disponibil pe piața , am comparat prețurile, stilurile, tipurile și producătorii și am ajuns la această listă scurtă a ceea ce considerăm a fi cele mai bune cinci.

Iată cele mai bune tobogane pentru copii:

1. Tobogan leagăn Papillon 8326020

Sigur și robust

Inspirat de designul convențional al toboganelor și al echipamentelor de joacă de la locurile de joacă, acest model de la producătorul Papillon este conceput pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani și poate susține până la 35 de kilograme.

Are finisaje de top și este realizat din plastic cu materiale rezistente. Cei care au cumpărat-o deja spun că este foarte distractivă pentru cei mici, dar tinde să devină prea mică după vârsta de 7 ani.

Alți utilizatori l-au cumpărat cu intenția de a-l plasa pe marginea piscinei, dar au spus că funcționează doar dacă cei mici vor aluneca pe el. Nu este potrivit pentru adulți.

Prețul este considerabil cel mai mare din lista noastră. Dar dacă bugetul dvs. este în linie și copiii dvs. sunt în intervalul de vârstă potrivit. Poate fi o opțiune bună.

2. Toboganul meu (310269) Smoby

Stabil și ergonomic

31ghNLm4AhS

Vezi pretul Emag

Dacă copiii dvs. au între 2 și 5 ani, acesta este toboganul potrivit pentru ei! Modelul 310269 de la Smoby este stabil, ușor și foarte sigur.

Este un echipament de joacă colorat, cu aspect solid, cu bare și scări care îi conferă stabilitate.

De asemenea, are un distribuitor adăugat pentru a se potrivi cu o priză de furtun, deci este acvatic. De asemenea, are mânere ergonomice pentru o alunecare ușoară.

Este ușor de asamblat și dezasamblat și poate fi depozitat fără inconveniente majore. Este la un preț accesibil și este disponibil exclusiv în albastru cu galben.

3. Tobogan cu apă Feber

Cu dozator de apă

4101r65nZPL

Vezi pretul Emag

Toboganul de la marca Feber, este conceput pentru cei mici începând cu vârsta de 2 ani. Poate susține până la 30 de kilograme și este fabricat din materiale de bună calitate .

Este mic, ușor și stabil. Dispune de protecție UV care nu o va încălzi sau decolora în lumina directă a soarelui. Astfel, dacă îl puneți pe terenul de joacă în după-amiezile de vară, copiii dvs. pot aluneca pe el fără a fi deranjați de căldura de pe suprafață.

Este ușor de asamblat și de depozitat și poate fi plasat, sub supravegherea unui adult, chiar și pe marginea bazinelor mici.

Are un preț scăzut și este disponibil în diferite culori, cu diferite dimensiuni și mărimi. În plus, este prevăzut cu un dozator de apă pentru a-l menține umed

4. Tobogan de grădină pentru copii

Ideal pentru cei mici

31Oo8K5sHYL

Vezi pretul Emag

Toboganul oferit spre vânzare de producătorul Tiktaktoo, abia depășește metri în înălțime și este cu siguranță conceput pentru a-i amuza pe cei mici.

Este mic, ușor, ușor de instalat și de depozitat, colorat și foarte stabil, cu două mânere mari care oferă fermitate la urcare și aderență atunci când se așează.

Utilizatorii spun că este robustă și bine finisată. Are pași cu suport nu este prea mare astfel încât funcționează atât în interior cât și în exterior .

Este economic și se găsește în nuanțe colorate.

5. Tobogan mic XS Smoby

Durabil și ușor de depozitat

31Vns8xtu3L

Vezi pretul Emag

Modelul de tobogan XS 310270 de la producătorul Smoby este cel mai puțin scump și mai mic din selecția noastră, deși are finisaje rezistente și de înaltă calitate, datorită dimensiunilor și caracteristicilor sale este practic o jucărie.

Design ergonomic, colorat, stabil, ușor de asamblat, dezasamblat și depozitat. Disponibil într-o varietate de culori.

Dacă bebelușii dvs. au mai puțin de 4 ani, acesta este toboganul de care au nevoie. Are trepte antiderapante care le oferă aderență și stabilitate. Conform opiniei celor care l-au cumpărat deja, este produsul perfect pentru cei mici de acasă.

Cu funcția de a stimula distracția sănătoasă a celor mici, acest tobogan poate fi completat cu alte instrumente pentru distracție maximă pentru copiii dumneavoastră. Iar dacă sunt foarte mici, o saltea gonflabilă în zona de toamnă le va face viața mai distractivă.

 

Despre diapozitive

Este un concept simplu. Este o suprafață relativ el-mejor-tobogán-infantil

netedă, poziționată pe o pantă pe care, atunci când oamenii o împing de sus, alunecă până jos.

Diapozitivul modern a fost inventat de Charles Wicksteed în 1922. Acest prim diapozitiv a fost fabricat din lemn, dar de atunci, diapozitivele au evoluat și s-au diversificat. Unul dintre punctele pe care producătorii au pus cel mai mare accent este siguranța.

Toboganele moderne sunt prevăzute cu protecție pe părțile laterale pentru a preveni căderea copiilor. Un alt factor modern este faptul că acestea sunt adesea fabricate din diferite varietăți de plastic pentru a evita problemele de deformare, așchiere și alte pericole în versiunile lor din lemn și metal.

Producția de tobogane s-a axat, de asemenea, pe noi modalități de a captiva utilizatorii, acestea nu trebuie să fie simple pante, ci sunt acum abrupte, puțin adânci, pline de obstacole și multe altele. Acestea pot fi găsite în aproape toate locurile de joacă din majoritatea țărilor din întreaga lume și sunt, de asemenea, frecvente în curțile școlilor și în locurile de joacă private.

Selectarea unui tobogan

Toboganele sunt disponibile într-o gamă largă de stiluri și la o varietate de prețuri, astfel încât este esențial să evaluați cu atenție opțiunile înainte de a face o achiziție. Este important să luați în considerare anumite caracteristici de interes înainte de a lua unul acasă, pentru aceasta trebuie să țineți cont:

Înălțime:

Acesta este unul dintre cei mai evidenți și necesari factori care trebuie luați în considerare pentru orice opțiune de cumpărare. Acestea pot fi foarte înalte sau foarte scurte, dar cele mai multe tobogane pentru casă nu vor fi mai înalte de 1,5 metri. Un tobogan mai înalt este mai dificil de transportat, de instalat și de întreținut. În plus, ar trebui să cumpărați toboganul potrivit pentru intervalul de vârstă al copiilor din casă.

Unghi:

Toate toboganele sunt proiectate pentru a crea o înclinare. Toate acestea au o piesă care stabilește unghiul față de sol, care determină înclinarea și, prin urmare, viteza cu care alunecă. Unghiurile mai largi vor necesita mai mult spațiu. Pentru copiii mici evitați unghiurile abrupte care ar putea provoca răniri, pentru copiii mai mari aceste unghiuri sunt tocmai cele mai interesante.

Lățime:

Aceasta este una dintre calitățile care are cel mai mic impact asupra funcționalității generale, dar trebuie luată în considerare din motive de siguranță. Cele cu mai puțin spațiu pot funcționa pentru copiii mici, dar toboganul nu va mai fi util atunci când aceștia vor crește. Oamenii preferă să cumpere tobogane care sunt suficient de largi pentru a crește odată cu copilul, oferindu-i jucăriei cât mai mulți ani de utilizare.

Material:

Materialul pe care îl alegeți va influența costul, durabilitatea și funcționalitatea generală. Cele mai multe diapozitive din ziua de azi sunt realizate din soiuri de plastic, însă există și diapozitive din lemn și metal. Gândiți-vă cu atenție la ceea ce vă doriți și la cât timp doriți să dureze, astfel încât să faceți o achiziție corectă și informată.

  • Plastic: Aceasta este o opțiune comună, durabilă și sigură, cu diferite niveluri de calitate, care prezintă o uzură semnificativă, astfel încât ar trebui să alegeți una de foarte bună calitate.
  • Metal: Nu mai este la fel de populară, dar este încă disponibilă. Acestea se găsesc, de obicei, în seturi complete de seturi metalice. Cele din metal sunt mai puțin durabile pe termen lung decât cele din plastic și necesită mai multă întreținere, dar sunt de obicei mai accesibile. Dacă sunt ciobite sau sparte, acestea pot fi periculoase.
  • Altele: Puteți obține și alte versiuni din lemn, țesătură sau pânză, acestea din urmă fiind folosite în cazul celor gonflabile.

Tip:

Deși toate se bazează pe același principiu al fizicii, acum sunt disponibile în nenumărate modele și varietăți. Ar trebui să vă analizați nevoile și să vă gândiți la cea care se potrivește cel mai bine cu ceea ce vă doriți.

Simplu:

Un tobogan simplu, fără ornamente suplimentare. Copiii urcă pe scări și coboară în față.

Acoperite:

Concepute pentru a oferi o experiență mai atractivă, acestea sunt de obicei fabricate din plastic și sunt acoperite în partea superioară, uneori pe toată lungimea toboganului. Acestea sunt adesea mai dificil de asamblat și pot fi enervante pentru copiii cărora nu le plac spațiile mici.

În spirală:

Nu au o pantă simplă. Acestea sunt concepute pentru ca utilizatorii lor să se rotească în timp ce coboară. Acestea pot fi foarte distractive, dar trebuie să fie înalte, așa că nu se găsesc atât de des pentru uz personal. Multe tobogane uriașe foarte rapide și distractive sunt adesea construite în spirală.

Neuniform:

Acestea au un mic spațiu plat în centrul pantei. Acest lucru încetinește utilizatorul, creând o experiență plină de obstacole. Este o modalitate distractivă de a schimba lucrurile, dar este de fapt un element de siguranță pentru a controla viteza de coborâre.

Altele:

Poate include tobogane mici pentru copii mici sau tobogane integrate într-un loc de joacă mai mare. Cele concepute pentru copiii mici pot fi folosite chiar și în interior. Cele concepute pentru copiii mai mari sunt minunate pentru o experiență de joacă completă, fiind adesea prevăzute cu forturi și leagăne.

- Accesorii:

Cele mai multe tobogane sunt alcătuite dintr-o scară și o suprafață de alunecare, însă există modele cu structuri mai complexe care oferă copiilor un spațiu de joacă mai variat: pereți de cățărare, leagăne, plase, printre alte opțiuni. Alte tipuri de tobogane sunt ancorate în piscine, acestea având de obicei prize de furtun pentru a le menține umede și alunecoase.

Tipuri de tobogane și varietăți

Toboganele din curtea din spate sunt cele mai comune tipuri de echipamente pe care le veți găsi într-o casă. De obicei, acestea au componente standard și funcționarea lor nu este un mister al științei.

Există două tipuri de tobogane, toboganele simple, care sunt pur și simplu plasate în curte și folosite, și toboganele compuse, care se conectează la alte componente. Există și alte varietăți de tobogane, așa cum am explicat mai sus, în funcție de înălțimea și materialul lor; de asemenea, acestea au diferite modele și culori strălucitoare: drepte, ondulate, în spirală, paralele, tunel, printre altele.

 

Beneficiile toboganelor

Pe lângă popularitatea lor și preferința de care se bucură în rândul copiilor, toboganele au și o serie de alte beneficii deosebite:

Echilibru și coordonare:

Atunci când un copil urcă pe un tobogan și se împinge singur pe rampă, își dezvoltă abilități valoroase de echilibru și coordonare. De asemenea, dezvoltă conștiința spațială, deoarece trebuie să judece când este momentul potrivit pentru a aluneca și când trebuie să își pună picioarele jos odată ce au ajuns la baza rampei.

Provocator din punct de vedere fizic:

Să urci scările la nesfârșit și să alungi pe scări este distractiv, dar este și un fel de exercițiu fizic. Înseamnă rezistență sporită, exerciții cardiovasculare sănătoase, precum și susținerea și dezvoltarea musculaturii slabe.

Dezvoltarea abilităților sociale pozitive:

Atunci când copiii se joacă împreună, toboganul este o modalitate excelentă de a promova abilități sociale importante, cum ar fi jocul în cooperare, împărțirea, luarea rândurilor și învățarea răbdării și a toleranței față de abilitățile și aptitudinile fizice ale celorlalți. Aceste aptitudini vor avea un impact de durată asupra interacțiunilor lor sociale pe măsură ce vor continua să se dezvolte.

Considerații de siguranță

Există câteva considerente de siguranță de care trebuie să țineți cont atunci când instalați și folosiți leagănul, toboganul sau locul de joacă:

  • Asigurați-vă că solul de dedesubt este moale. Luați în considerare adăugarea unui covor de protecție în zonele în care înălțimea de cădere depășește 1 metru.
  • Asigurați-vă că există un spațiu liber suficient pe toate laturile echipamentului. Nu uitați să țineți cont de obstacolele din fața și din spatele toboganului atunci când decideți configurația acestuia.
  • Este recomandabil să cumpărați un tobogan sau un loc de joacă cu balustrade, mai ales dacă acesta include scări abrupte sau scări în general. Dacă este cazul, achiziționați echipamente cu ancore la sol.