16 martie 2020

Sursa: ukrmilitary.com

 Pe 11 martie, Andriy Taran, noul ministru al Apărării din Ucrainai, a declarat că trecerea integrală a armatei ucrainene la standardele NATO nu este posibilă în viitorul apropiat.

 

„Ținând cont de realitățile noastre, obiectivul principal pe termen scurt al Ministerului Apărării, în loc de cel ambițios, dar de neatins, de adaptare completă a Forțelor Armate ale Ucrainei la standardele NATO, ar trebui să fie unul mai realist, de maximizare a capacității Forțelor Armate ale Ucrainei pentru a le asigura interoperabilitatea cu forțele Alianței".

 

Acesta a menționat nevoia urgentă de reformare prin implementarea standardelor NATO în organizarea și funcționarea Forțelor Armate ale Ucrainei.

 

"Trecerea sistemului C2 (comandă-control) la structurile de tip  J, G, S are deja loc în cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei. Schimbarea structurii conducerii militare a unei țări este doar o parte a unui proces multidimensional de reformare a Forțelor Armate. De asemenea, în noua structură este foarte important să se realizeze separarea autorității între Ministerul Apărării, comandantul șef al Forțelor Armate și Statul Major General în noua structură", a mai precizat, Andriy Taran.

 

 

Trecerea armatei ucrainene la standardele NATO nu este posibilă în viitorul apropiat

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE