24 mai 2020

Sursa: militarynews.ru

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 24.05.2020, dragorul maritim Viceamiral Zakharin, remorcherul de salvare SB-36 și vedeta antidiversiune Kadet aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au început tranzitarea Strâmtorilor Bosfor și Dardanele.

 

Detașamentul de nave al FRMN efectuează transferul planificat din Sevastopol în Marea Mediterană, unde, pe baza planului de rotire a navelor, vor intra în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din zona maritimă îndepărtată.

 

Pe timpul traversării mării, echipajele au îndeplinit un complex de exerciții navale, în poligoane de pregătire pentru luptă ale FRMN din Marea Neagră.

 

Este planificat ca chiar astăzi detașamentul de nave să intre în compunerea forțelor marii unități permanente a Forțelor Navale.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Începând din anul 2013, Gruparea navală operativă a Forțelor Navale ale Federației Ruse îndeplinește misiuni pe baze permanente în portul Tartus din Siria și în estul Mării Mediterane.

De regulă, din compunerea grupării fac parte 10-15 nave de luptă și auxiliare, în special din organica FRMN, dar și din cadrul celorlalte flote.

Baza grupării este reprezentată de nave de suprafață și submarine dotate cu rachete de croazieră de tip Kalibr. Conform unei solicitări a președintelui rus, Vladimir Putin, în permanență, în compunerea grupării trebuie să se afle cel puțin o platformă purtătoare de rachete Kalibr.

În ultimii ani, în Marea Mediterană s-au aflat, permanent, două submarine Proiect 636.3, precum și două sau trei nave de suprafață dotate cu rachete Kalibr.

În timpul operației militare ruse din Siria, în perioada septembrie 2015 – decembrie 2018, submarinele și navele de suprafață au lansat din estul Mării Mediterane aproximativ 100 de rachete de croazieră Kalibr asupra pozițiilor insurgenților de pe teritoriul sirian.

 

Trei nave de luptă și auxiliare ale FRMN vor întări Gruparea navală operativă din Marea Mediterană

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE