Surse: mil.ru

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 28.05.2020, echipajele navelor mari de desant Azov, Saratov și Novocherkassk ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au desfășurat exerciții complexe pe mare, care au inclus trageri de artilerie, ambarcarea și debarcarea desantului maritim.

 

În prima etapă a exercițiului, cele trei nave mari de desant au ieșit din punctul de dislocare permanentă și s-au deplasat într-un polgon maritim de pregătire pentru luptă, unde au executat trageri de artilerie asupra unor ținte navale, aeriene și de coastă.

 

Pe timpul traversării mării, nava mare de desant Azov a desfășurat un antrenament de apărare antiaeriană și de protecție a unui detașament de nave împotriva atacurilor aeriene ale adversarului convențional. Această etapă de pregătire pentru luptă a fost executată cu asigurarea unui avion de aviație de vânătoare de tip Su-30SM din compunerea Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN.

 

Direct în poligonul maritim, echipajele navelor au executat trageri cu instalațiile de artilerie asupra unor ținte de coastă, ce imitau puncte de foc și puncte de conducere ale apărării antidesant, și, ulterior, asupra unor ținte navale și aeriene.

 

În etapa a doua a exercițiului, a fost executată ambarcarea practică pe nave a tehnicii de luptă și personalului unor subunități de infanterie marină, cu deplasarea ulterioară a detașamentului de nave și debarcarea desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat.

 

Exercițiul s-a desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor FRMN.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Navele mari de desant participante la exerciții aparțin Brigăzii 197 Nave de Desant – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN.

În compunerea brigăzii se află șapte nave mari de desant, din care trei Proiect 1171 (Nikolai Filchenkov, Orsk, Saratov) și patru Proiect 775 II/III (Azov, Novocherkassk, Cezar Kunikov, Yamal).

Începând din anul 2015, navele de desant ale FRMN participă în mod activ la operația denumită Expresul sirian. Trebuie precizat faptul că deși operația militară rusă din Siria s-a încheiat, în mod oficial, la sfârșitul anului 2018, Expresul sirian continuă și în prezent. Aceasta include transportul pe ruta Novorossiysk – Tartus de tehnică și echipamente militare pentru trupele ruse și siriene.

28 mai 2020
Trei nave mari de desant ale FRMN au desfășurat exerciții în acvatoriul Mării Negre

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE