Trepied

el-mejor-trípode-de-viaje

Dacă sunteți un aventurier, veți dori cu siguranță să aveți cel mai bun trepied de călătorie pentru a vă completa aparatul foto și a reda în mod profesionist acele momente care vă captivează în timpul călătoriei.

Dar printre atâtea opțiuni, modele și mărci de pe piață, alegerea celui ideal pentru dumneavoastră poate deveni un proces lung.

Atunci când cumpărați un trepied, trebuie să luați în considerare mai multe caracteristici; cele mai importante în luarea deciziei sunt greutatea, stabilitatea, dimensiunile atunci când este pliat, calitatea și, mai presus de toate, prețul. Acesta din urmă este cel mai important, deoarece încercăm întotdeauna să facem cea mai bună achiziție în limita posibilităților noastre.

Care este cel mai bun trepied de călătorie?

Am alcătuit aici o listă cu cele mai ieftine 11 și de cea mai bună calitate trepiede pentru camere foto , bazată în principal pe experiența utilizatorului cu produsul.

Trepedele menționate mai sus sunt robuste, sigure, cu cele mai multe avantaje și la cel mai mic preț și cu un palmares susținut de mărcile lor. Pe scurt, sunt produse care vă vor lăsa mulțumiți după ce ați investit în ele.

Iată dintre cele mai bune trepiede de călătorie:

41JUDiAmlRL

Vezi pretul Emag

Este mică, ușoară și stabilă, va fi aliatul tău perfect pentru a imortaliza acele momente speciale din timpul călătoriei tale.

Vă va plăcea caracterul său practic, deoarece este foarte rapid de asamblat, ușor de manevrat și confortabil de transportat; atunci când este pliat măsoară doar 32 cm, iar când este extins atinge o înălțime de până la 140 cm, este un dispozitiv care se potrivește în orice rucsac sau bagaj de mână.

Produsul este de bună calitate, rezistent la soare, apă și vânt și cel mai bun lucru este că puteți roti camera instalată până la 360 de grade.

51vH4n66wOL

Vezi pretul Emag

Aceasta este combinația perfectă pentru cei mai practici, este un kit versatil format dintr-un monopied și un trepied, precum și o geantă de călătorie și curele pentru o siguranță suplimentară.

Cel mai mare avantaj este materialul său din fibră de carbon, care îl face un echipament puternic, dar ușor, cântărind doar 1320 g, însă nu vă lăsați înșelați de cât de ușor este, deoarece are o capacitate de încărcare de până la 15 kg.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unui trepied pentru aparate foto SLR cu obiective grele, acesta este modelul potrivit pentru dumneavoastră.

41w806aaQKL

Vezi pretul Emag

Veți realiza fotografia perfectă, dintr-un unghi ușor de poziționat datorită capului cu bilă fluidă la 360 de grade, astfel încât nu veți întârzia să găsiți cadrul potrivit, ideal pentru fotografia dvs.

Structura tubulară este realizată din aliaj de aluminiu și suportă echipamente cu o greutate de până la 8 kg. Produsul include o geantă de transport pentru a fi transportat cu ușurință în timpul călătoriilor dumneavoastră.

Produsul este ușor, ușor de utilizat și își îndeplinește perfect funcțiile.

31ap38mSp9S

Vezi pretul Emag

Este unul dintre cele mai ușoare de pe piață; dacă ceea ce vă îngrijorează cel mai mult este greutatea produsului, acest trepied este cel potrivit pentru dvs.; cântărește doar 1,1 kg, în stare compactă măsoară 32 cm, în timp ce atunci când este asamblat măsoară 132 cm.

Aceste caracteristici îl fac unul dintre cele mai ușor de transportat echipamente cu capacități remarcabile, potrivindu-se perfect în orice rucsac de cameră.

De asemenea, este un trepied versatil, deoarece tubul central al mecanismului poate fi inversat, astfel încât vă va servi pentru a face fotografii din unghiuri mai apropiate de sol.

51qZMi1fU-L

Vezi pretul Emag

Este cea mai bună alegere pentru a face fotografii în aer liber sau pentru a fotografia obiecte în mișcare, datorită capului său cu bilă cu mișcare lină la 360 de grade.

Produsul este două în unul, deoarece, dacă doriți, tubul central poate fi îndepărtat și funcționează ca un monopied.

Rama este fabricată din materiale de calitate, rezistentă la intemperii și, deși se potrivește oricărui aparat foto, este special concepută pentru echipamente Canon, Nikon și Sony de până la 8 kg și poate fi transportată împreună cu echipamentul în rucsacul pentru aparate foto DSLR.

31NbDtoC8yL

Vezi pretul Emag

Prețul echipamentului este destul de accesibil. Datorită capacităților sale, este trepiedul pentru fotografii amatori care doresc să își îmbunătățească munca fără a face o investiție mare.

Este ultraușoară, doar 820 gr. Este un trepied de înălțime medie, care ajunge până la 117 cm, în timp ce pliat are 35 cm, ceea ce îl face unul dintre cele mai portabile trepiede pe care le puteți găsi, astfel încât îl puteți lua confortabil oriunde aveți nevoie.

41shuaKB1hL

Vezi pretul Emag

Dacă doriți un trepied ușor de utilizat, acesta este cel potrivit pentru dumneavoastră. Piesa are o singură pârghie care face totul, reglând mișcarea, nivelul de înclinare, reglarea laturilor, blocarea și deblocarea piesei.

Cu acest instrument puteți găsi cu ușurință unghiul ideal, fără a fi nevoie să vă ocupați de controale separate complexe.

317vIwJLfmL

Vezi pretul Emag

Cel mai mare punct forte al său este caracterul practic și siguranța. Este un trepied modern cu o structură trapezoidală din aluminiu, care permite asamblarea și dezasamblarea cu ușurință.

Este, de asemenea, echipat cu o placă și un șurub de cameră pe o suprafață de plută pentru a asigura fixarea perfectă și sigură a echipamentului fotografic.

Este un trepied robust, solid, pe care vă puteți monta aparatul foto fără complicații și în deplină siguranță.

41k5f+1rfYL

Vezi pretul Emag

Cu acest trepied veți realiza fotografii orizontale mai profesionale. Echipamentul are un indicator de nivel cu bule, care va asigura că piesa este dreaptă.

Designul are o caracteristică curioasă, un cârlig în partea de jos a tubului central, care crește stabilitatea trepiedului atunci când se agață un obiect greu.

Modelul este unul dintre cele mai ieftine și cântărește doar 650 de grame. Achiziția include un rucsac pentru un transport convenabil.

31ISCXijEvL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unui trepied pentru o cameră Evil sau CSC, acesta este cel mai potrivit pentru dumneavoastră. Este de dimensiuni mini, compact, ideal pentru a lucra pe mese sau pe suprafețe ridicate. Cântărește doar 231 de grame și are o înălțime de doar 18,5 cm.

Capul său are un design sferic special, cu mișcări continue și intuitive, pe care îl puteți bloca în poziția de care aveți nevoie.

Este fabricat din oțel inoxidabil durabil, cu un finisaj impecabil la vedere și la atingere.

41cuRq0wN1L

Vezi pretul Emag

Unul dintre cele mai moderne mini-trepiede de pe piață, veți fi încântați de picioarele sale flexibile, care, în ciuda acestei abilități, vor rămâne ferme pe orice suprafață pe care îl așezați; de asemenea, dacă le puneți împreună în poziție dreaptă, trepiedul va deveni un monopod practic.

Creativitatea ta va fi pusă la încercare folosind acest echipament, deoarece îl poți atașa la obiecte ridicate sau neconvenționale pentru a obține un unghi amuzant pentru fotografiile tale.

Modelul are un preț economic și, de asemenea, puteți achiziționa diverse accesorii suplimentare care vor crește versatilitatea piesei; de la adaptoare Go Pro, la accesorii pentru telefoane mobile și le puteți cumpăra chiar și sub formă de kit.

Care este funcția unui trepied?

Acest produs este o piesă de echipament fotografic utilizată în principal pentru a oferi o platformă stabilă, fără mâini, pe care puteți plasa aparatul foto. De obicei, este un produs pliabil format din trei picioare și un cap.el-mejor-trípode-de-viaje

Capul sau partea superioară este zona în care este atașată camera. Un trepied vă permite să faceți fotografii fără a fi nevoie să țineți aparatul foto în mâini, ceea ce poate fi foarte util într-o serie de situații.

Pe lângă trepieduri, veți găsi și modele de monopoduri pentru aparate foto care, în loc să aibă trei picioare, au doar unul. Acestea îndeplinesc aceeași funcție ca și trepiedul, dar sunt, în general, mai puțin stabile, așa că vă recomandăm să folosiți un trepied în majoritatea cazurilor.

Motive pentru care ar trebui să cumpărați un trepied

Există o mulțime de motive pentru care aveți nevoie de unul dintre aceste produse pentru a face fotografii. Motivul principal este că vă va ajuta să obțineți fotografii mai bune. Mai jos sunt prezentate câteva motive mai detaliate, comune în rândul fotografilor.

Mai multe fotografii uimitoare cu tine însuți

Un trepied este o modalitate excelentă de a obține fotografii mai bune cu tine însuți în timp ce ești pe drum. Fotografiile realizate cu ajutorul acestor dispozitive vor avea un aspect mult mai profesional și mai natural decât dacă ați folosi un selfie stick - în cazul în care trebuie să vă întindeți brațul - sau dacă ar trebui să întindeți telefonul unui străin pentru a face fotografia.

Acest produs vă va permite să setați camera la o înălțime și un unghi cu care vă simțiți confortabil, pentru o fotografie perfectă.

Imagini mai bune în condiții de lumină slabă

Aparatele foto suferă foarte mult atunci când își fac treaba pe timp de noapte sau când vă aflați în zone foarte întunecate, de exemplu într-un muzeu, peșteră, restaurant sau bar. Folosirea unui trepied vă va permite să obțineți o fotografie mai bună atunci când lumina este slabă.

În aceste situații, fără acest produs, aparatul foto va încerca să compenseze lipsa de lumină prin încetinirea vitezei de declanșare și creșterea vitezei ISO, ceea ce va duce - cel mai probabil - la o fotografie neclară și neclară.

Acest lucru se datorează din două motive principale: o viteză de declanșare lentă face mai dificilă menținerea constantă a aparatului foto, ceea ce duce la imagini neclare. În plus, un ISO foarte ridicat face ca imaginile să capete o consistență mult mai granulată, cu o calitate foarte slabă.

Dacă folosiți un trepied bun, puteți reduce acest lucru prin ajustarea vitezei de declanșare în funcție de preferințele dvs., reducând în același timp ISO, crescând astfel calitatea fotografiei.

Fotografii cu o compoziție mai bună

Dacă doriți să vă îmbunătățiți fotografia în general, un trepied este un instrument excelent pentru început. Dacă setați dispozitivul într-o poziție înaltă, veți avea o idee mai critică despre compoziție și despre pătrățică, în comparație cu a indica și a fotografia.

Acest lucru vă va forța să încetiniți și să deveniți un fotograf mult mai răbdător. Această calitate - răbdarea - este cu siguranță o virtute esențială atunci când vine vorba de fotografie.

Pot folosi un trepied cu orice tip de aparat foto?

Absolut, puteți utiliza un trepied cu orice model de aparat foto pe care îl dețineți, inclusiv cu aparate foto compacte, aparate foto fără oglindă, DSLRS, aparate foto de acțiune și chiar telefoane mobile.

O mare majoritate a aparatelor foto includ o gaură pentru a introduce un fel de șurub în bază, care este punctul de fixare pentru trepied. Acest produs are un șurub pe care îl puteți ajusta în interiorul camerei pentru a-l menține în poziție.

Dacă folosiți un smartphone, GoPro, o cameră de acțiune sau o cameră foarte simplă, veți avea probabil nevoie de un adaptor pentru a o monta pe un trepied. De exemplu, pentru telefoane veți avea nevoie de un adaptor pentru telefoane mobile, în timp ce GoPros are nevoie de un adaptor special.

Trepiedele mai avansate sunt prevăzute cu un mecanism de eliberare rapidă, care constă într-o mică placă pe care o înșurubați la baza camerei, acolo unde se află orificiul de găurire. Capul trepiedului are o modalitate ușoară de a instala și scoate această placă, ceea ce vă economisește timpul de înșurubare și deșurubare.

Pot fi utile aceste trepiede pentru video?

Dacă intenționați să realizați clipuri video și să faceți fotografii, probabil că veți găsi trepiedurile mult mai convenabile. Un videoclip stabilizat arată mai profesionist decât unul realizat cu mâna tremurândă; deci da, trepiedurile sunt instrumente foarte utile atunci când filmați.

Care sunt componentele trepiedului?

Trepiedul este alcătuit din trei picioare, fiecare cu puncte metalice numite 'saboți', și un cap pe care este instalat un nivel cu laser sau un alt dispozitiv de nivelare.

Picioare

Cele mai comune materiale pentru aceste picioare sunt:

  • Oțel - Cel mai durabil, dar și cel mai greu.
  • Aluminiu - greutate redusă și soliditate.
  • Fibră de sticlă
  • Lemn

Picioarele din fibră de sticlă sau din lemn sunt cele mai precise materiale utilizate la fabricarea picioarelor de trepied datorită lipsei de sensibilitate la schimbările de temperatură.

Puncte

Fiecare trepied, indiferent dacă este fix sau reglabil, are puncte metalice la capătul picioarelor pentru a adăuga stabilitate și a oferi un mediu mai stabil pentru instrumentele de nivelare din partea superioară a suportului.

Când lucrați în aer liber, vârfurile de la capătul trepiedului sunt esențiale; dar când lucrați în interior, aceste vârfuri metalice pot aluneca și chiar zgâria podelele. Unele unități pot fi achiziționate cu capace de cauciuc care previn aceste incidente.

Cap

Capul este atașat la picioare și vă permite să generați o suprafață solidă pentru a conecta dispozitivele de nivelare. Instrumentul pe care îl utilizați va determina tipul de cap de trepied de care aveți nevoie.

Pentru majoritatea aplicațiilor cu laser, se recomandă un cap plat cu un diametru de 5/8 inch. În cazul în care nivelul laser sau alt instrument de nivelare nu are un vârf de 5/8 de inch, va trebui să achiziționați un adaptor pentru a face conversia.

Cum ar trebui să reglez trepiedul?

Urmați aceste recomandări pentru a regla corect trepiedul

  • Faceți o inspecție a nivelului laser sau a altui instrument de nivelare utilizat, astfel încât să se potrivească pe trepied.
  • Utilizați accesoriile adecvate disponibile pentru dispozitivul de nivelare, precum și trepiedul corespunzător.
  • Asigurați-vă că unitatea este curată și în stare optimă înainte de a instala orice componentă.
  • La instalarea nivelatoarelor cu laser sau a altor instrumente, asigurați-vă că șuruburile și piulițele nu sunt nici prea slăbite, nici prea strânse.

Caracteristici de luat în considerare

Cost

Prețul este, în mod evident, o decizie personală, cu trepiede disponibile de la 25 de euro până la opțiuni care depășesc cu mult suta de dolari.

Dacă sunteți în căutarea unui echipament de călătorie de calitate superioară, v-aș recomanda să vă personalizați bugetul între 75 și 300 de euro - la acest preț, sunt sigur că veți găsi o opțiune fascinantă cu o durabilitate ridicată.

Unitățile mai scumpe tind să fie fabricate din materiale mai sofisticate, cum ar fi cele din fibră de carbon, care sunt, prin urmare, mai ușoare și mai rezistente. Dispozitivele mai ieftine sunt, de obicei, fabricate din materiale mai puțin costisitoare.

Greutate

Acesta este un aspect foarte important, mai ales dacă sunteți în căutarea unei unități pe care să o luați cu dvs. în călătorii. Pentru aceste călătorii, vă recomand cu tărie să alegeți o unitate care cântărește mai puțin de 1,3 kilograme.

O greutate mai mică vă va oferi o mai mare ușurință de desfășurare și portabilitate, ceea ce face mult mai convenabil să o transportați cu dvs. atunci când călătoriți. În general, unitățile mai grele tind să fie mai incomode, ceea ce duce la o tendință de a le lăsa acasă - ceea ce, evident, nu generează prea multă utilitate.

Stabilitate

Acest factor joacă un rol esențial în efectuarea acestei achiziții. Dacă aveți un aparat foto foarte greu, atunci va trebui să cumpărați un trepied mai robust - nu este atât de esențial atunci când este vorba de aparate foto compacte sau DSLR-uri mici.

Mărime

Există două mărimi la care ar trebui să acordăm mai multă atenție: prima ar fi cât de mică putem plia unitatea, iar a doua ar fi cât de înaltă se extinde. Vă recomandăm o unitate care are o înălțime de pliere mai mică de 53 de centimetri pentru a facilita transportul.

În ceea ce privește înălțimea, ar fi ideal ca aparatul să se poată extinde până la 150 de centimetri, deoarece, altfel, va trebui să vă aplecați în mod constant pentru a obține fotografii bune - ceea ce este destul de inconfortabil.

Greutate

Importanța cunoașterii greutății trepiedului poate fi deosebit de utilă pentru cei care fac drumeții sau drumeții, unde greutatea rucsacului poate fi o mare problemă. Luați în considerare din ce este fabricat trepiedul, fibra de sticlă fiind mult mai ușoară decât aluminiul.

Înălțime

Înălțimea extinsă este un aspect care trebuie luat în considerare atunci când faceți această achiziție - așa cum am menționat mai sus. Dacă sunteți foarte înalt, vă va fi dificil să cumpărați un trepied cu o înălțime mai mare de 150 de centimetri fără a pierde portabilitatea și stabilitatea.

Aruncați o privire la grosimea și construcția coloanei centrale, deoarece acestea tind să fie cea mai slabă parte a trepiedului și pot fi ușor răsturnate de vânt.

Tipul de cap

Dacă achiziționați separat un cap de trepied, țineți cont de faptul că acesta va avea un impact asupra greutății pe care o poate susține. Asigurați-vă că capul poate suporta greutatea aparatului foto și a obiectivelor. Nu uitați că, în majoritatea cazurilor, puteți scoate capul trepiedului în timp ce împachetați pentru a crește compactitatea unității.

Specificații suplimentare

Dacă protejarea bagajelor dvs. este întotdeauna în topul priorităților dvs., atunci o husă de protecție este o necesitate. De asemenea, aruncați o privire la 'pantofii' sau picioarele trepiedului și la diferitele opțiuni pentru diferite terenuri.

Un nivelator orizontal este recomandat de mai multe ori, astfel încât o nivelă cu bulă de aer (sau două) este foarte utilă pentru a împiedica înclinarea camerei spre stânga. Există o mulțime de specificații suplimentare pe care este important să le determinați pentru a găsi cele mai potrivite opțiuni pentru dumneavoastră.

Blocaj cu răsucire sau cu clapetă?

Aceasta este o decizie absolut personală, dar care necesită totuși o anumită reflecție. Stilul 'flip' poate oferi o blocare mult mai solidă și o viteză de manevrare mai bună în grabă; cu toate acestea, necesită degete mai puternice și este oarecum dificil de utilizat cu mâinile reci.

Tipul 'twist' durează ceva mai mult pentru a deschide sau a închide, dar vă puteți folosi întreaga mână atunci când faceți această rotație. Majoritatea fotografilor cunoscuți folosesc acest tip de fotografie - deși este încă foarte personală.

Durabilitate

Cu toții ne dorim ca investiția noastră să dureze cât mai mult timp posibil, așa că păstrarea componentelor și a părților mobile în ordine este esențială pentru a realiza acest lucru. Unele dintre piesele mobile trebuie să fie unse din când în când. În plus, ar trebui să știți dacă o piesă trebuie sau nu înlocuită.

Dimensiunea atunci când este pliat

De preferat cât mai mic posibil, dar cu siguranță mai mic de 55 de centimetri în lungime - care este limita de înălțime permisă de majoritatea companiilor aeriene.

Materiale

Fibra de carbon este, fără îndoială, materialul numărul unu, datorită combinației dintre greutatea redusă și rezistența sa. Cu toate acestea, este mult mai scump decât alte materiale.