Trepied pentru telefon

mejores-tripodes-para-smartphone

Sunt un pasionat de fotografie, iar de mulți ani am un aparat foto reflex bun cu care fac fotografii la tot ce întâlnesc, de la oameni și peisaje naturale, până la scene urbane din diferite orașe pe care le frecventez.

Să-mi iau aparatul foto peste tot unde merg poate fi complicat, așa că am un smartphone de ultimă generație, cu suficienți megapixeli pentru a face fotografii de calitate profesională și pe care l-am înarmat cu accesorii extrem de utile, inclusiv cel mai bun trepied pentru telefoane mobile, pentru fotografii clare, complexe și chiar de grup.

Cele mai bune trepiede pentru telefoane mobile

Care este cel mai bun trepied pentru telefoane mobile?

Există din ce în ce mai multe accesorii și gadgeturi pentru telefoanele noastre mobile, iar când vine vorba de fotografie, lista este destul de lungă. De la lentile fisheye, teleobiective, filtre pentru aparate foto, gimbaluri și popularele trepiede ne oferă o mare versatilitate atunci când facem fotografii cu un telefon mobil.

Pentru a alege cel mai bun trepied este necesar să țineți cont de diferiți factori importanți, cum ar fi modelul telefonului mobil, compatibilitatea acestuia cu accesoriul, dimensiunea, dacă are o bază extensibilă, printre alte caracteristici care vă vor conduce la alegerea unei opțiuni care să vă satisfacă nevoile.

Iată cele mai bune trepiede pentru telefoane mobile:

1. Trepied mobil PEMOTech

Design ușor și compact

41g0VyhixYL

Vezi pretul Emag

Un trepied extrem de versatil, deoarece poate fi folosit pentru telefoane mobile și, de asemenea, ca trepied pentru aparate foto , are un declanșator de la distanță care vă va permite să faceți fotografii de la distanță, ceea ce va fi perfect atunci când doriți să faceți o fotografie de grup și nu aveți pe cineva în apropiere care să acționeze declanșatorul.

Va deveni un instrument de călătorie ideal datorită dimensiunii sale compacte, ușoare și portabile.

2. Trepied pentru telefoane mobile Hitchy

Înălțime 106cm

41-o8YtYScL

Vezi pretul Emag

Dacă doriți o opțiune pe care să o puteți lua în diferite călătorii și care să nu ocupe prea mult spațiu în bagaj, acest trepied de la marca Hitchy este foarte recomandat pentru dimensiunile sale compacte și pentru funcționalitatea sa excelentă.

Are un raport calitate-preț foarte bun și este compatibil cu diferite modele de telefoane mobile și chiar cu camerele Go-Pro, oferindu-le suportul necesar pentru a face fotografii clare și fără zgomot.

3. BlitzWolf 3 în 1

Versatilitate într-o dimensiune portabilă

Cu această opțiune nu veți avea doar un trepied portabil pentru telefonul mobil, ci și un selfie stick, pe care îl puteți ajusta și roti pentru a obține orice fotografie.

Este fabricat din aliaj de aluminiu și un mâner de cauciuc care devine picioarele cu tampoane antiderapante ale trepiedului, care vor obține o stabilitate mai bună atunci când îl utilizați, în plus, are o telecomandă.

4. Rhodesy RT-01

Foarte funcțional și durabil

Cu un design foarte inovator, acesta este un trepied flexibil pe care îl puteți utiliza în diferite poziții, deoarece picioarele sale sunt complet reglabile și personalizabile.

Este una dintre cele mai puțin costisitoare opțiuni din comparația , dimensiunile și greutatea sa redusă îl fac foarte ușor de transportat și de instalat, astfel încât veți avea fotografii care vor arăta foarte bine. Este compatibil cu o mare varietate de telefoane mobile, cum ar fi diferite versiuni de iPhone și Samsung Galaxy.

5. Fotopro RM-95-N

Se rotește la 180 de grade

413P+VGj0SL

Vezi pretul Emag

Imaginați-vă un trepied pentru telefonul mobil atât de compact și portabil încât să îl puteți lua oriunde doriți, ceea ce va fi posibil cu această opțiune care cântărește doar 83 de grame și are o lungime de 12 cm, pe care îl puteți, de asemenea, ajusta în diferite poziții, deoarece picioarele sale sunt complet flexibile.

Un trepied mini reflex care nu numai că are o calitate excelentă, dar are și un preț ieftin , dacă sunteți în căutarea unei opțiuni mai economice.

Un trepied bun va face toată diferența

tripode-para-smartphone

Odată ce cunoști avantajele și beneficiile achiziționării și utilizării unui trepied în fotografie, poți înțelege cât de esențiale sunt aceste accesorii pentru oricine practică această activitate, fie ca hobby, fie în scop profesional.

Investiția într-un trepied de bună calitate va face diferența între un model durabil și unul pe care îl puteți folosi doar de câteva ori înainte ca unul dintre picioare să se rupă sau să nu vă ofere aceeași stabilitate atunci când faceți fotografii.

Viteza este importantă:

Viteza de instalare a unui trepied ar trebui să fie unul dintre principalii factori de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un model, există fotografii care nu vor aștepta să le realizați, cum ar fi fotografiile de peisaje, de animale sau momente specifice pe care doriți să le surprindeți, de aceea este necesar ca acest accesoriu să poată fi instalat cu ușurință.

Pentru aceasta, se recomandă ca picioarele să fie reglabile și telescopice, permițând astfel să fie puse cu ușurință în poziție, la fel ca și șurubul care va ține telefonul mobil.

Cât de repede se extind picioarele trepiedului?

Când vine vorba de trepieduri, veți avea mai multe opțiuni de ales în ceea ce privește picioarele accesoriului, veți găsi modele care au picioare flexibile, capabile să se adapteze la diferite suprafețe și care vă vor oferi o mai mare versatilitate atunci când faceți fotografii sau puteți obține modele mai clasice cu picioare telescopice.

În acest din urmă caz, este important ca picioarele trepiedului să se extindă rapid și ca, cu doar câteva mișcări, să fie deja în poziție pentru a face fotografii, deoarece un model la care trebuie să faceți prea multe ajustări ar putea să vă lipsească fotografia dorită.

Cât de mare ar trebui să fie trepiedul meu?

Dimensiunea trepiedului este direct proporțională cu dimensiunea dispozitivului pe care intenționați să îl folosiți cu el, în acest caz fiind vorba de telefonul mobil, țineți cont de faptul că accesoriul nu trebuie să fie mult mai mare și, în schimb, trebuie să căutați un model care să se adapteze la smartphone-ul dumneavoastră.

Puteți găsi, de asemenea, modele versatile, care nu sunt potrivite doar pentru utilizarea cu telefoane mobile, ci veți avea, de asemenea, opțiunea de a le utiliza cu camere foto și alte dispozitive.

Când și de ce aveți nevoie de un trepied?

Trepiedurile au devenit un accesoriu esențial pentru cei din lumea fotografiei, deși nu sunt complet necesare pentru cei care nu fac fotografii în mod constant, ele pot deveni un instrument foarte funcțional în diferite scenarii din viața de zi cu zi.

Să presupunem că doriți să faceți o fotografie de familie bună la întâlnirile dumneavoastră, un trepied vă poate ajuta în acest sens. Sau dacă doriți să vorbiți la un apel video, dar nu doriți să țineți telefonul în mână, în acest caz, trepiedul va fi, de asemenea, o opțiune excelentă.

Care sunt diferitele tipuri de trepiede disponibile?

Pe piața este posibil să obțineți diferite tipuri de trepieduri cu care veți obține cele mai bune fotografii, dar înainte de a alege este necesar să le cunoașteți pe fiecare dintre ele:

Trepiede flexibile:

Acesta este cazul trepiedelor al căror corp sau structură poate fi configurat și ajustat pentru a fi compatibil cu diferite suprafețe. Picioarele flexibile ale acestui tip de accesorii vă permit să îl instalați pe garduri, copaci, ramuri, pe sol și multe alte opțiuni, ceea ce îl face una dintre cele mai versatile opțiuni.

Gimbal mobil:

Un gimbal mobil este un tip de trepied care se concentrează pe asigurarea unui echilibru și a unei stabilități mai mari, fiind ideal pentru filmări video, dar tinde să fie puțin mai scump.

Trepiede cu cap fluid:

Un trepied cu cap fluid este, de asemenea, o opțiune recomandată pentru videoclipuri, deoarece vă permite să mutați camera pentru a surprinde diferite scene, dar oferă o bună stabilitate pentru imagini clare.

Se poate strica un telefon mobil dacă îl folosești pe un trepied?

Trepiedurile pentru telefoane mobile sunt concepute pentru a asigura o aderență excelentă a telefonului dvs. și, deoarece sunt fabricate din materiale puternice și durabile, vor împiedica telefonul să cadă și să spargă dispozitivul pe care l-ați atașat la el.

Pentru a fi absolut sigur că nu se va întâmpla nimic cu telefonul dumneavoastră, încercați să îl utilizați pe suprafețe stabile și evitați să îl folosiți în locuri aglomerate și vântoase și verificați dacă picioarele dispozitivului sunt într-o poziție sigură.

Ce ar trebui să luați în considerare atunci când cumpărați un trepied mobil?

Înainte de a alege unul dintre aceste accesorii, este important să țineți cont de cele mai importante caracteristici și factori ai acestuia, dintre care cei mai importanți sunt:

Compatibilitate:

Nu toate telefoanele mobile au același design, dimensiuni și greutate, așa că veți găsi trepiede concepute pentru anumite modele de smartphone sau puteți găsi modele universale care funcționează cu diferite mărci. În ambele cazuri, accesoriul trebuie să fie compatibil, atât din punct de vedere fizic, cât și tehnologic.

Greutate:

Dacă doriți un trepied pe care să îl puteți lua într-o călătorie, este important să luați în considerare greutatea acestuia. Marea majoritate a acestor accesorii mobile au dimensiuni portabile care nu vor ocupa prea mult spațiu printre lucrurile tale.

Portabilitate:

La fel ca și greutatea sa, luați în considerare și portabilitatea designului, în acest caz se recomandă ca picioarele sale să fie telescopice, astfel încât să poată fi configurat la o dimensiune mai mică.

Rezistență:

Nu uitați că materialele de construcție ale trepiedului trebuie să fie puternice și rezistente, aluminiul, cauciucul și plasticul fiind cele mai bune opțiuni.

Ajustări:

Setările sunt esențiale atunci când vine vorba de utilizarea unui trepied cu telefonul, deoarece vă vor ajuta să găsiți pozițiile perfecte pentru fiecare fotografie pe care doriți să o faceți.

De ce au nevoie fotografii de un trepied?

Trepiedurile sunt instrumente excelente care vă vor ajuta să faceți fotografii mai bune din patru motive simple:

Te ajută să faci fotografii la viteze mai mici:

La aparatele foto SLR și la smartphone-uri, unde poți controla viteza obturatorului, existența unui trepied îți va permite să faci fotografii la viteze mai mici, surprinzând detalii pe care ochiul liber nu le poate vedea, cum ar fi apa în mișcare, păsările în zbor, luminile, printre alte efecte pe care le poți obține.

Acestea vă ajută să faceți fotografii mai clare:

Pentru a obține fotografii clare, de înaltă rezoluție, este important să țineți aparatul foto nemișcat, pentru a evita distorsiunea, neclaritatea și zgomotul, motiv pentru care un trepied este un instrument excelent pentru a obține cele mai bune rezultate.

Acestea vă ajută să mențineți orice poziție a aparatului foto:

Pentru a obține cele mai incredibile fotografii, uneori trebuie să adoptați poziții destul de dificile cu aparatul foto sau cu telefonul mobil, iar pentru a putea menține această poziție, un trepied va fi cel mai bun instrument.

Ideal pentru fotografii în lumină slabă:

Fotografia în lumină slabă este una dintre cele mai dificil de realizat, deoarece nu aveți lumină naturală și folosirea blițului ar strica fotografia, cu excepția cazului în care doriți cu adevărat efectul pe care îl oferă această lumină artificială.

Cu acest dispozitiv de fixare a telefonului puteți surprinde diferite lumini slabe și scene fără ca fotografia să aibă mișcare, obținând rezultate de o calitate mai bună.