Tribunalul din Kiev a respins acuzațiile aduse lui Zelensky

Sursa: 112.international

Tribunalul din Kiev a respins acțiunea prin care s-a solicitat retragerea participării lui Zelensky în turul doi al alegerilor prezidențiale.

 

"Circumstanțele indicate de reclamant pot constitui doar avertismente, dar nu pot conduce la anularea candidaturii. Cererea nu poate fi satisfăcută", a declarat judecătorul Curții de Apel din Kiev.

 

Instanța a subliniat că, potrivit legislației Ucrainei, singurele motivele pentru care Zelensky nu ar fi putut candida ar fi fost dorința sa de a-și retrage candidatura, încetarea cetățeniei ucrainene sau părăsirea Ucrainei pentru a se stabili permanent în altă țară.

 

Potrivit 112.international, avocatul Andriy Khilko a intentat procesul ca urmare a faptului ca Zelensky a oferit gratuit bilete de acces pentru persoanele care au dorit să participe pe 19 aprilie la confruntarea dintre cei doi candidați, de pe stadionul NSC Olympiyskiy.


A. Khilko a considerat că a fost o încălcare a legii și o tentativă de cumpărare a voturilor.

 

În același timp, avocatul principal al lui Zelensky, Vadim Halaychuk, a declarat că acest proces nu are nicio perspectivă și este total neîntemeiat. V. Halaychuk a subliniat că reclamantul Khilko este faimos pentru intentarea mai multor acțiuni fără sens, printre care și cea prin care acuză că întâlnirea dintre Zelensky și președintele francez Emmanuel Macron a reprezentat o "agitație preelectorală".

 

Administrația președintelui Ucrainei a negat informațiile potrivit cărora Andriy Khilko ar fi avocatul lui Petro Poroșenko.

 

 

 

 

Mulțumim pentru încredere
21 aprilie 2019

   Exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic

 "Centru-2019"

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro