Trimmer de gradina

Dați o pauză foarfecelor de tăiat vechi și decorați-vă grădina mai repede și mai ușor cu cele mai bune foarfece de tăiat gard viu. Am făcut-o și, de atunci, aceste unelte de grădină au făcut parte din arsenalul meu de alegere.

Bineînțeles, pentru a vedea beneficiile și rezultatele acestor dispozitive, trebuie să aveți unul de foarte bună calitate. Spun acest lucru din experiență, deoarece am avut modele de foarte slabă calitate care au eșuat la fiecare pas. La fel cum există pe piață mașini de tuns gard viu foarte bune, există și unele care sunt prost concepute, cu motoare subalimentate, cu o durată de viață redusă a bateriei și chiar cu dinți atât de mici încât se blochează pe cele mai subțiri crengi. Un adevărat dezastru.

Din fericire, odată ce te așezi și faci câteva cercetări calme, îți dai seama că este posibil să găsești tăietori de gard viu buni și chiar la prețuri ieftine. Eu am făcut-o și de aceea am alcătuit această listă comparativă în care vom vorbi despre cele mai bune 5 mașini de tuns gard viu de pe piață.

În cadrul acesteia veți vedea o varietate de modele, de la cele cu motor cu ardere internă, la cele electrice, cu baterii și extensibile sau telescopice. De asemenea, mai târziu vom analiza mai îndeaproape aceste instrumente, funcționarea lor, funcțiile și fiecare mic detaliu pe care nu toată lumea îl cunoaște, dar care, fără îndoială, vă va ajuta să alegeți mai bine. Așadar, dincolo de simpla alegere a unuia dintre aceste modele, veți putea, de asemenea, să le folosiți la maximum în grădina dumneavoastră.

Iată dintre cele mai bune mașini de tuns gard viu:

1. GT606060-QS- Mașină de tuns gard viu Black+Decker

41r6OBONBNL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unei unelte rezistente, ușor de utilizat și performante, trebuie să aruncați o privire la mașina de tuns gard viu GT60606060 de la Black+Decker.

Mașina de tuns gard viu se comportă excelent cu motorul său de 600 de wați, designul este echipat cu o lamă de tăiere de 60 cm lungime, ușor de manevrat și este ideală pentru tăierea verticală și sculptură.

Mânerul ergonomic și cele două întrerupătoare manuale împiedică pornirea accidentală a mașinii. Este o unealtă ușoară și confortabilă pentru munca în aer liber, cântărind doar 3 kilograme.

Cel mai bun lucru este că nu aveți nevoie de combustibil pentru a o face să funcționeze, deoarece este un model electric. Vine complet asamblat și gata de utilizare. Poate ataca ramuri de o grosime considerabilă fără prea mult efort. Va lăsa un finisaj frumos pe gardurile vii și este ideal pentru grădinile de dimensiuni mici și medii.

2. Trimmer pentru gard viu GC-EH 5747- Einhell

41vP18rhE6L

Vezi pretul Emag

Dacă doriți să vă lăudați cu o grădină cu garduri vii și arbuști perfecți, trebuie să aruncați o privire la trimmerul pentru gard viu GC-EH 5747 de la specialiștii în unelte de grădină Einhell.

Mașina va fi perfectă pentru a face tăieturi curate și precise, are suficientă putere pentru a oferi utilizatorilor performanțe bune în grădinile de dimensiuni mici și medii, datorită motorului său de 570 de wați.

Utilizatorul va putea efectua până la 3200 de tăieturi pe minut, obținând maximum din echipament și reducând timpul de lucru.

Această mașină de tuns gard viu este echipată cu o lamă de tăiere de 46,5 cm lungime, ceea ce o face o unealtă practică cu o bună rază de acțiune. Este foarte confortabil să lucrezi cu el în grădină, deoarece este ușor și silențios, cântărind doar 2,8 kilograme.

Mașina este proiectată pentru a fi operată cu două mâini, fiecare poziționată pe un mâner diferit. Dacă unul dintre mânere este eliberat, lamele se opresc automat.

3. Mașină de tuns gard viu pe benzină McCulloch ErgoLite 6028

31FKGbBYgcL

Vezi pretul Emag

Echipată cu o pornire rapidă și un motor pe benzină de 0,6 kW cu o cilindree de 22 cmc, această mașină de tuns gard viu vă va oferi toată puterea de care aveți nevoie pentru a vă ocupa de gardurile vii dese din grădină.

Fiind un model pe benzină, s-ar putea să vă faceți griji în privința zgomotului și a greutății, dar puteți sta liniștit știind că este dotat cu un sistem anti-vibrații, precum și cu o greutate redusă de numai 4,8 kg, ceea ce reprezintă o realizare de design pentru un model pe benzină.

4. Mașină de tuns gard viu fără fir Bosch AHS 50-20 LI

41RAOc9MCpL

Vezi pretul Emag

În ciuda faptului că este o mașină de tuns gard viu fără fir, varianta mai puțin puternică, acest model nu se blochează și nu lasă tufișurile netăiate, deoarece are o distanță bună între dinți de 20 mm, precum și o lungime de tăiere de 50 cm.

În plus, dispune de un sistem antiblocare convenabil și de protecție a lamei care vă permite să tăiați aproape de pereți sau de sol. Bateria reîncărcabilă litiu-ion vă oferă până la 55 de minute de utilizare continuă.

5. Tuns gard viu electric Ryobi RHT7565RL

31MMHx5y42L

Vezi pretul Emag

Simțiți-vă împuternicit să tăiați toate gardurile vii din grădina dvs. cu această mașină echipată cu o lamă uimitoare de 65 cm lungime și cu un sistem de tăiere dublu care nu va lăsa niciun gard viu să vă scape printre degete.

De fapt, poate tăia crengi cu un diametru maxim de 34 mm, ceea ce se datorează și motorului său puternic de 230 wați. Are o greutate redusă de 4,4 kg, include frânare automată și un mâner ergonomic, astfel încât să nu vă obosiți atât de repede. Gardena tundere de gard viu telescopică 8881-20

 

Vezi pretul Emag

Vezi pretul Emag

Dacă aveți probleme în a ajunge la acele garduri vii mai înalte, vă recomand să vă uitați cu atenție la acest model cu mâner telescopic. Este o mașină de tuns gard viu practică, cu o lungime totală de 42 cm, precum și cu un diametru maxim de tăiere de 16 mm, ceea ce vă va permite să ajungeți la acele mici ramuri solitare care ies în evidență și care deranjează designul grădinii dumneavoastră. Lama poate fi înclinată, bateria durează până la 90 de minute și cântărește doar 3,5 kg.

Ce este o mașină de tuns gard viu?

31Ph5sypFHL

La fel ca drujbele sau motocoasele, trimmerul pentru gard viu este una dintre acele unelte de grădinărit pe care orice iubitor de plante și de verdeață ar trebui să le aibă pentru a-și menține grădina în cea mai bună stare posibilă. Acest dispozitiv este utilizat pentru a tăia sau a tăia arbuști sau ramurile și tulpinile care rămân solitare și care dăunează designului sau aspectului gardului dumneavoastră viu.

Tipuri de mașini de tuns gard viu

Nu toate mașinile de tuns gard viu sunt fabricate în același mod și nici nu sunt fabricate și destinate acelorași utilizări. Există mașini de tuns gard viu hidraulice sau cu combustie , care sunt potrivite pentru utilizări mai industriale , precum și cele cu motoare electrice și chiar baterii, care sunt perfecte pentru uz casnic sau pentru o utilizare ușoară. Este esențial să le cunoașteți pe toate înainte de a cumpăra modelul ideal, astfel încât să fiți sigur că îl veți lua acasă pe cel mai bun.

Sunt foarte ușoare, mai puțin costisitoare și mai puțin poluante decât modelele pe benzină și păstrează o putere foarte bună. Desigur, va trebui să vă asigurați că există o priză de perete în apropiere pentru a-l folosi, așa că vă recomand să măsurați distanța dintre priză și gardul viu pe care intenționați să îl tăiați pentru a evalua dacă aparatul este potrivit pentru dumneavoastră.

O modalitate bună de a utiliza aceste modele este de a plasa cablul peste umăr și de a folosi un diferențial pentru a vă proteja de șocuri electrice și daune grave în cazul în care tăiați accidental cablul.

mejor-cortasetos

 

Primul avantaj al mașinilor de tuns gard viu fără fir este destul de evident: acestea vă permit să vă deplasați în libertate și să fiți liniștit, știind că nu veți tăia din greșeală cablul. Deși prima problemă evidentă ar putea fi durata de viață a bateriei, deși cele mai bune modele pot oferi o utilizare continuă de până la aproximativ 2 ore. În mod similar, bateriile lor litiu-ion de înaltă tensiune pot fi reîncărcate complet în cel puțin o oră.

În acest caz, merită să țineți cont de faptul că există modele care nu includ bateria nu foarte accesibilă, așa că va trebui să vă gândiți dacă vreți să faceți această cheltuială în plus. De asemenea, în cele din urmă va trebui să îl înlocuiți, ceea ce va fi, de asemenea, costisitor. Dar nu este totul rău, deoarece este posibil să găsiți modele de la mărci care includ bateria.

În cele din urmă, trebuie remarcat faptul că, în cazul unor lucrări foarte ample sau de lungă durată, este posibil ca acestea să nu fie adecvate, deoarece va trebui să vă opriți pentru a le reîncărca.

31GK8M8boAL

Sunt printre cele mai capabile și, în afară de puterea motorului, pot fi deplasate liber, deoarece nu au cabluri și nu trebuie să le folosiți cu extensii care vă leagă de un singur loc. Sunt, de asemenea, foarte eficiente la tăierea ramurilor mai groase , astfel încât sunt foarte populare printre grădinarii și peisagiștii profesioniști.

Dezavantajele acestor modele sunt că sunt oarecum grele, astfel încât pot fi dificil de manevrat dacă nu ați mai ținut niciodată în mână o unealtă similară. De asemenea, sunt zgomotoase, incomode și chiar puțin dificil de pornit. Trebuie să vă obișnuiți cu ele pentru a le folosi în mod confortabil.

  • Mașini de tuns gard viu cu rază lungă de acțiune

Dacă aveți garduri vii înalte în grădină care au nevoie de o tundere bună, cel mai bine este să folosiți un model cu rază lungă de acțiune. De obicei, acestea ating înălțimi de până la aproximativ 3,65 metri, astfel încât puteți tăia ramurile fără a fi nevoie să folosiți scări, schele sau altceva de acest gen și în siguranță, pe un teren solid.

Aceste modele sunt disponibile cu sisteme de alimentare electrică, cu baterii sau pe benzină și au un arbore telescopic cu înălțime reglabilă, precum și un cap rotativ care vă permite să tăiați pe orizontală sau pe verticală pentru a se potrivi fiecărui tufiș.

Un aspect fundamental atunci când alegeți acest tip de mașină de tuns gard viu este să acordați o atenție deosebită greutății mașinii, deoarece modelele grele pot fi foarte obositoare și veți simți disconfortul după un timp scurt de utilizare.

Cum să cumpărați cea mai bună mașină de tuns gard viu?

Electrice, ușoare, cu lamele foarte lungi? Să vedem ce ar trebui să aibă o mașină de tuns gard viu bună.

Dimensiunea lamei

Trebuie să vă gândiți la acest aspect în funcție de caracteristicile vegetației pe care trebuie să o tăiați. Dacă este vorba de o zonă lungă, este important ca lamele să fie mai lungi, ceea ce vă va ajuta să terminați mult mai repede. În cazul în care ramurile sunt foarte scurte, lungimea lamei nu va face o mare diferență. În orice caz, cel mai important lucru este lățimea, care determină grosimea ramurilor pe care le veți putea tăia.

Distanța dintre dinții fierăstrăului trebuie să fie cel puțin la fel de groasă ca și cele mai late ramuri pe care trebuie să le tăiați. În caz contrar, va trebui să vă bazați pe o drujbă sau pe o altă unealtă de tăiere.

Multă putere

Atunci când aveți garduri vii foarte vechi, care au avut timp să crească în grosime și mărime, aveți nevoie de o mașină de tuns gard viu care să le facă față eficient și cu un motor mai puternic decât de obicei.

O lamă rotativă

Adesea, gardurile vii sunt foarte aproape de un zid sau de altă vegetație pe care nu doriți să o tăiați. În aceste cazuri, cel mai bine este să aveți o mașină de tuns gard viu cu o lamă rotativă care vă permite să tăiați în unghiuri diferite, cât mai confortabil posibil.

Greutate redusă

Greutatea va fi întotdeauna subiectivă, deoarece va depinde direct de persoana care utilizează dispozitivul de tuns gard viu. De exemplu, o fetiță mică poate considera că o mașină de tuns gard viu de 5 kg este puțin incomodă de manevrat, în timp ce un grădinar profesionist va considera că este un model destul de ușor. De asemenea, este important să luați în considerare câtă putere are, deoarece, dacă nu are un motor foarte puternic, va trebui să aplicați mai multă presiune pentru a obține tăieri bune.

În orice caz, este întotdeauna mai bine să vă luați cel mai ușor foarfece de tuns gard viu pe care îl puteți găsi. În acest fel, îl veți putea folosi pentru o perioadă mai lungă de timp fără să vă obosiți atât de mult.

Zgomot redus

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale oricărei scule electrice sau pe benzină este nivelul de zgomot pe care îl generează. Dacă locuiți într-o zonă liniștită și trebuie să evitați zgomotele puternice, alegeți un model electric sau pe baterii, deoarece acestea sunt mult mai silențioase decât cele pe benzină.

O garanție bună

Chiar dacă vă asigurați că ați cumpărat o mașină de tuns gard viu de bună calitate, se poate întâmpla ca aparatul să vină cu un defect de fabrică și să trebuiască să-l returnați. Prin urmare, merită întotdeauna să vă protejați investiția și să analizați tipul de garanție oferit de modelul pe care intenționați să îl cumpărați.

Alte caracteristici de luat în considerare

Mașinile de tuns gardul viu au evoluat și s-au îmbunătățit, astfel încât astăzi, pe lângă elementele de bază, cele mai bune modele au și caracteristici speciale care le îmbunătățesc utilitatea: mecanisme de siguranță care oferă o protecție mai mare, cum ar fi frânele automate; sisteme antiblocare care împiedică blocarea dispozitivului de către ramurile mari, precum și mecanisme de reglare a tăierii și multe altele.

Tipuri de garduri vii

Nu putem vorbi doar de tăietori de garduri vii. Este, de asemenea, esențial să luați în considerare ceea ce aveți de gând să tăiați pentru a face alegerea corectă:

Gardurile vii mici nu reprezintă o provocare prea mare, așa că vă puteți ocupa de ele întotdeauna cu o mașină de tuns gard viu portabilă mică. Luați în considerare modelele alimentate cu baterii sau, dacă aveți o priză în apropiere, puteți opta pentru unul electric. Dacă sunteți în căutarea unui pentru tunderea gardului viu mediu, mergeți pe electric.

Pentru lucrări mai mari aveți nevoie de un model cu o lamă lungă. De ce? Pur și simplu pentru că o lamă lungă vă va permite să tăiați mai mult dintr-o singură trecere. Acest lucru vă va economisi mult timp și efort.

Puteți opta pentru un model electric, dar nu uitați că veți fi puțin limitat de puterea motorului și de lungimea cablului, așa că vă recomand să aruncați o privire la modelele pe benzină foarte eficiente.

Aveți garduri vii de peste 1,5 m înălțime? Cel mai bine este să luați în considerare modelele ușoare, extensibile, care sunt mai ușor de manevrat și vă permit să ajungeți confortabil la acele garduri vii mai înalte. De asemenea, acestea sunt mult mai sigure decât utilizarea unui model neextensibil pe o scară.

Siguranța mașinii de tăiat gard viu

Ca la orice unealtă de mare putere, nu puteți uita de siguranță. Nu uitați că majoritatea accidentelor se produc acasă și mai ales atunci când folosiți unelte electrice.

O mașină de tuns gard viu bună ar trebui să vă ofere siguranță totală datorită următoarelor caracteristici:

Majoritatea mașinilor moderne de tuns gard viu includ un capac de mână . Este plasat strategic peste mânerul ergonomic pentru a preveni ca resturile de frunze și crengi să zboare de pe lame pe mâini și să vă provoace tăieturi și răni.

Aceasta este ceea ce vă asigură că achiziționați un model fără activare accidentală. De obicei, este un aspect al designului care necesită pur și simplu folosirea ambelor mâini în același timp pentru a activa un buton de pornire.

La mașinile de tuns gard viu mai vechi se întâmpla ca, odată ce ați oprit mașina, lamele să continue să se rotească timp de câteva secunde. Cu toate acestea, producătorii au rezolvat acest risc de siguranță prin instalarea de frâne automate, care opresc complet lamele odată ce mașina a fost oprită.

  • Echipament de protecție personală

Nu trebuie să fiți mulțumit doar de caracteristicile de siguranță ale mașinii de tuns gard viu, ci trebuie să faceți un pas înainte și să luați măsuri de precauție suplimentare.

Mă refer la achiziționarea unor ochelari de protecție buni pentru a-ți proteja ochii de orice vegetație care ar putea sări la tine; dopuri pentru urechi pentru a te proteja de nivelul ridicat de zgomot pe care aceste unelte îl pot produce; mănuși pentru a-ți face mâinile și mai sigure; și chiar cizme bune și antiderapante pentru a preveni orice alunecare și potențiale accidente.