24 mai 2019

Sursa: ria.ru, uawire.org

  Potrivit agenției ruse de presă Ria Novosti, pe 23 mai comandantul Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN), general Serghei Karakayev, a declarat că această categorie de forțe a început să primească sisteme de rachete cu blocuri de luptă Avangard, care vor intra în serviciul de luptă până la sfârșitul anului.

 

“Punerea în funcțiune a sistemelor de rachete staționare și mobile de tip Yars și Avangard din generația a cincea continuă în paralel cu introducerea lor în serviciul de luptă", a declarat generalul. S. Karakayev. De aemenea, acesta a adăugat că Divizia de Rachete din regiunea Orenburg a creat infrastructura necesară pentru crearea unui regiment de rachete echipat cu sisteme Avangard, care ar trebui să poată intra în servicil de luptă până la sfârșitul acestui an.

 

S. Karakayev a explicat că Trupele de Rachete cu Destinație Strategică sunt în etapa în care ultimele sisteme de rachete sovietice sunt retrase din serviciu. El a subliniat că s-au creat condițiile pentru fabricarea de noi sisteme de rachete de producție rusească, fără utilizarea de componente străine.

 

La sfârșitul anului trecut, comandantul RVSN a subliniat că sistemul Avangard are o caracteristică unică de luptă, iar dotarea cu acest tip de sistem va spori capacitățile de luptă ale grupării de luptă, în primul rând cele de străpungere a apărării antirachetă și distrugere a țintelor specifice.

 

Ministrul rus al apărării, Serghei Shoygu, a declarat în luna ianuarie că în acest an se intenționează să înceapă dislocarea primului regiment de rachete din cadrul Forțelor Armate Ruse echipat cu sisteme Avangard.

 

Comentariu BSMAPDivizia din Orenburg este Divizia 13 Rachete – Yasniy (Dombarovskiy) a Armatei 31 Rachete – Orenburg. 

Pe 18 februarie, o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, a informat, că, în urma concluziilor ultimei lansări-test, comisia de stat a recomandat introducerea în înzestrare a complexului de rachete balistice intercontinentale UR-100N UTTH cu blocuri de luptă hipersonice de croazieră Avangard. 

În mediul de analiză miitară se consideră că blocurile de luptă hipersonice ale complexului de rachete Avangard vor fi dispuse pe rachetele UR-100N UTTH doar într-o primă fază, urmând ca, ulterior, propulsia acestora să fie asigurată de noile rachete de tipul Sarmat.

 

 

 

 

 

 

Trupele de Rachete cu Destinație Strategică primesc primele sisteme cu blocuri de luptă Avangard

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE