18 februarie 2020

Sursa: tass.ru, topwar.ru

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 18.02.2020, că alte trei avioane modernizate Su-25SM3 Supergraci au fost introduse în dotarea unui regiment de aviație de asalt.

 

“Aviația de asalt a Regiunii Militare Sud a fost completată cu alte trei avioane profund modernizate Su-25SM3”, se arată în comunicatul de presă.

 

Avioanele au sosit la unitatea militară din Ținutul Stavropol a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, după ce au parcurs peste 800 de kilometri de la întreprinderea producătoare și până în punctul de dislocare permanentă.

 

După cum au menționat reprezentanții Serviciului de presă, este a patra livrare de avioane de acest tip pentru unitatea militară a Regiunii Militare Sud. În acest fel, numărul de avioane Su-25SM3 se apropie de 20 de unități.

 

Avioanele Su-25SM3 au fost dotate cu sistemul de război electronic Vitebsk-25, care poate contracara sisteme de apărare antiaeriană de diverse tipuri. Navigația de la bord se realizează cu ajutorul sistemului Glonass, cu programarea punctului final al traseului, cu o precizie ridicată. Cabina avionului de asalt este prevăzută cu un display digital. Sistemul optico-electronic de dirijare Solt-25 permite creșterea posibilităților de atac ale aeronavei. Avionul Su-25SM3 a primit posibilitatea de a duce lupta aeriană, ceea ce face ca acesta să fie un avion cu adevărat universal.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cele trei avioane Su-25SM3 au fost introduse în dotarea Regimentului 368 Aviație de Asalt – Budennovsk din cadrul Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don a Regiunii Militare Sud.

Anterior, în dotarea regimentului se afla o escadrilă formată din 12 avioane de acest tip.

O altă escadrilă cu avioane Su-25SM3 se află în serviciul de luptă în cadrul Regimentului 960 Aviație de Asalt – Primorsko-Akhtarsk din cadrul Diviziei 4 Aviație Mixtă – Marinovka.

 

Trupele din RM Sud au primit în dotare alte trei avioane de asalt modernizate Su-25SM3

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE