18 iulie 2020

Sursa: mil.ru

 După ce au fost alertate în cadrul verificării inopinate a nivelului de pregătire pentru luptă, forțele și mijloacele rusești au ocupat poziții de luptă în poligoanele terestre și maritime, unde se pregătesc pentru îndeplinirea misiunilor potrivit destinației.

 

Regiunea Militară Sud

Marea unitate de rachete din zona Kuban a Armatei 49 arme întrunite a fost alertată pentru întrebuințarea complexelor de rachete operativ-tactice Iskander-M, în cadrul verificării inopinate.

Subunitățile au efectuat un marș în raioanele indicate, au efectuat activități de desfășurare din mers a complexelor în poziții de luptă neamenajate și au asigurat mascarea acestora.

Pe timpul marșului, militarii au respins atacurile grupurilor de cercetare-diversiune și aviației adversarului convențional, au depășit porțiuni de teren contaminat, precum și o serie de obstacole naturale.

Marea unitate de rachete va îndeplini misiuni de instrucție și luptă, într-o concepție unică a armatei de arme întrunite, Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, precum și a Flotei ruse din Marea Neagră, în raioane de pe litoralul Mării Negre din zona Kuban și Abhazia.

 

Personalul unităților militare ale Diviziei 150 Infanterie Moto dislocate în Regiunea Rostov au fost alertate în cadrul verificării inopinate.

Subunitățile de infanterie moto și tancuri au fost trecute la un nivel superior de pregătire pentru luptă, au primit armamentele și muniția și au scos tehnica în raionul de formare a coloanelor de marș.

 

Subunități de artilerie grea din Republica Ingușetia aparținând Armatei 58 arme întrunite au fost alertate în cadrul verificării inopinate.

Personalul marii unități de artilerie a îndeplinit activități de trecere la un nivel superior de pregătire pentru luptă, au ridicat armamentul și tehnica și au trecut la efectuarea marșului către raionul de desfășurare a misiunilor de instrucție și luptă.

În continuare, în poligoanele de arme întrunite din Osetia de Nord, militarii vor îndeplini misiuni tactice, cu desfășurarea unei etape de tregeri de luptă.

Potrivit planului operației, va fi executat un atac simultan cu foc al subunităților de lansatoare multiple de proiectile reactive Uragan și al divizioanelor dotate cu complexe Smerci, cu sprijinul subunităților de artilerie grea, inclusiv al aruncătoarelor de mine autopropulsate 2S4 Tiulpan, calibru 240 de milimetri, și a puștilor autopropulsate 2S7M Malka, calibru 203 milimetri, din dotarea marii unități de artilerie.

 

Marea unitate de artilerie reactivă din Regiunea Astrakhan, care este dotată cu lansatoare multiple de proiectile reactive Tornado-S, calibru 300 de milimetri, a fost alertată în cadrul verificării inopinate.

Echipajele complexelor Tornado-S au executat marș în compunerea divizioanelor în raioane indicate din poligonul Kapustin Yar, unde vor îndeplini misiuni de desfășurare, asigurare multilaterală și pregătire pentru trageri și conducerea focului de artilerie.

În raioanele pozițiilor de foc, artileriștii vor îndeplini misiuni de desfășurare a complexelor în poziție de luptă din marș în poziții neamenajate și vor asigura mascarea acestora.

Militarii vor distruge zonele de poziție ale sistemelor de apărare antiaeriană și armelor de înaltă precizie ale adversarului convențional, utilizând ținte de dimensiuni reale, situate la distanțe cuprinse între 40 și 60 de kilometri.

Atacurile vor fi efectuate atât din poziții amenajate, cât și din marș, cu efectuarea manevrelor antifoc.

Pe timpul desfășurării activităților de pregătire pentru luptă, militarii din cadrul marii unități vor îndeplini un complex de misiuni, cu schimbarea repetată a pozițiilor de foc, precum și cu ducerea luptei contrabaterie.

 

Peste 3.000 de transmisioniști au organizat conducerea în secret a trupelor din Caucazul de Nord și Transcaucazia, în cadrul verificării inopinate.

Militarii au efectuat un marș pe tehnica din dotare în raioanele indicate, unde au desfășurat stațiile radio și au organizat comunicații sigure, la distanțe de peste 1.000 de kilometri.

La verificare participă aproximativ 600 de unități de tehnică specială de comunicații, inclusiv 10 complexe automatizate de campanie APE-5, care au intrat la începutul acestui an în dotarea punctelor de conducere de campanie ale subunităților de transmisiuni ale Regiunii Militare Sud.

De asemenea, au fost implicate complexe de telecomunicații P-260T Redut-2US și stații radio de putere medie R-160-05.

 

Aproximativ 150 de avioane și elicoptere aparținând marilor unități și unități militare ale Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană au fost aduse în stare de pregătire pentru redislocare pe aerodromuri operative.

În prima etapă a verificării, marile unități de aviație au fost aduse în stare de pregătire pentru luptă deplină, iar tehnica de aviație a fost pregătită pentru zbor. Avioanele și elicopterele au fost alimentate cu carburanți și au încărcat mijloacele de distrugere de aviație. Serviciile de la sol au asigurat verificarea tehnicii pentru redislocare.

 

În cadrul verificării inopinate, subunități de artilerie ale regimentului de infanterie marină al Flotilei din Marea Caspică au efectuat un marș în poligonul montan Adanak din Daghestan, unde au amenajat pozițiile de foc.

Potrivit planului verificării, echipajele divizioanelor de instalații de artilerie BM-21 Grad, tunurilor D-30 și complexelor de aruncătoare de mine modernizate 2S12A Sani vor executat trageri de luptă.

Anterior, forțele maritime și de coastă ale Flotilei din Marea Caspică au fost alertate și au trecut la îndeplinirea de misiuni potrivit destinației.

Pe timpul deplasării în coloane mecanizate către locul de desfășurare a exercițiilor, infanteriștii marini au desfășurat activități de respingere a atacurilor aeriene ale adversarului convențional, de depășire a unor porțiuni de teren contaminat, în condițiile întrebuințării de către adversar a armelor de distrugere în masă și a suprimării radioelectronice.

Verificarea nivelului de pregătire pentru luptă se desfășoară sub conducerea unei comisii a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse.

 

Divizionul de rachete Bal din Republica Daghestan al Flotilei din Marea Caspică a fost alertat în cadrul verificării inopinate.

După primirea ordinului de trecere la un nivel ridicat de pregătire pentru luptă, personalul divizionului de rachete Bal a executat un marș în raionul de îndeplinire a misiunilor.

Militarii au ocupat pozițiile în poligon, după care vor îndeplini misiuni de întrebuințare în luptă pentru descoperirea unui detașament de nave de desant al adversarului convențional și de distrugere a țintei printr-un atac cu rachete din două instalații de lansare, cu spijinul bateriei de artilerie autopropulsată. De asemenea, militarii vor îndeplini misiuni de apărare antidesant a litoralului.

Divizionul de rachete Bal va îndeplini și misiuni comune cu navele și vedetele aflate pe mare, pentru respingerea unui atac aerian al adversarului.

 

Regiunea Militară Vest

În Regiunea Kaliningrad, în cadrul verificării inopinate, subunități aparținând marii unități de infanterie marină a Flotei din Marea Baltică au efectuat un marș pe tehnica de luptă în raionul de desfășurare a exercițiilor.

Pe timpul deplasării către poligon, infanteriștii marini au desfășurat exerciții de respingere a atacurilor adversarului convențional asupra coloanelor de marș. În poligonul Hmelevka, subunitățile au trecut la îndeplinirea misiunilor de pregătire pentru apărarea antidesant a litoralului. În timp scurt, în raionul de desfășurare a exercițiilor au fost desfășurate puncte de comandă și de observare, a fost organizată paza și au fost efectuată amenajarea genistică a pozițiilor.

Verificarea nivelului de pregătire pentru luptă al subunităților de infanterie marină ale Flotei din Marea Baltică vor dura câteva zile. În etapa fazei active a exercițiului, infanteriștii marini vor îndeplini misiuni de apărare antidesant a litoralului, cu executarea tregerilor de luptă cu armamentul individual și cu armamentele din dotarea tehnicii militare. Echipajele navelor vor desfășura, în poligoane maritime, elemente ale misiunilor de curs, cu executarea tragerilor de artilerie.

La activitățile din Regiunea Kaliningrad sunt implicați peste 600 de militari și aproximativ 70 de unități de tehnică militară și specială.

 

Subunități ale Trupelor de Transmisiuni din cadrul unei armate de arme întrunite au fost alertate pentru participarea la verificarea inopinată.

Acestea au organizat conducerea în secret a trupelor în Regiunile Smolensk și Briansk. Militarii au executat un marș pe tehnica din dotare către raioanele indicate, unde au desfășurat stațiile radio și au organizat comunicații sigure, pe diverse canale, la distanțe de peste 1.000 de kilometri.

La verificare participă peste 400 de unități de armamente, tehnică militară și specială ale armatei de arme întrunite a Regiunii Militare Vest, în Regiunile Smolensk, Briansk, Belgorod și Voronezh, inclusiv noile complexe automatizate de campanie APE-5, precum și tehnica Trupelor de Transmisiuni din sistemul unic de conducere la nivel tactic.

În planul de verificare a trupelor sunt cuprinse complexele de telecominicații P-260T Redut-2US și stațiile de transmisiuni R-160-5, care permit reducerea de 2,5-3 ori a timpului de instalare a canalelor închise și deschise pentru conducerea și controlul trupelor, în comparație cu modele similare de echipamente de comunicații din generația anterioară. În cadrul sistemului unic de conducere a trupelor diviziei de infanterie moto Yelnaya sunt testate noi tipuri de tehnică și echipamente militare pentru participarea la exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020.

 

Aviația Militară de Transport

Echipaje ale avioanelor Il-76 din cadrul Aviației Militare de Transport a Forțelor Aerocosmice au efectuat redislocarea personalului și tehnicii militare a subunităților de cercetare implicate în verificarea inopinată.

Acestea au fost redislocate din Regiunea Tver pe aerodromuri din Ținutul Krasnodar și Regiunea Rostov.

În total, pe aerodromurile operative din Regiunea Militară Sud au sosit 10 unități de tehnică militară.

 

 

 

 

 

 

Trupele ruse participante la verificarea inopinată au ocupat poziții de luptă în poligoane

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE