Trusa de prim ajutor

svg%3E

Când vine vorba de sănătate, este mai bine să ai cea mai bună trusă de prim ajutor, un set indispensabil cu tot ce ai nevoie pentru a acorda primul ajutor în cazul incidentelor la care ești expus în general acasă, în mașină, la serviciu, la școală, la sala de sport și nu numai.

La fel ca și extinctoarele, trusele de prim ajutor sunt adesea trecute cu vederea de mulți oameni și își amintesc că au nevoie de ele doar atunci când se confruntă cu o eventualitate și nu au materialele necesare pentru a ajuta până la sosirea ambulanței.

Cele mai bune truse de prim ajutor

Care este cea mai bună trusă de prim ajutor?

Iată cele mai bine aprovizionate truse de sănătate din prezent, pline cu 90, 100 și până la 120 de produse asortate pentru a oferi ajutor oricui aveți nevoie. Toate includ o geantă de transport, dar dimensiunea, versatilitatea și conținutul din interior variază de la una la alta.

Cu toate acestea, suntem convinși că acestea sunt cele mai complete pe care le puteți găsi și au și prețuri bune, motiv pentru care sunt cele mai bune opțiuni atunci când vine vorba de a investi într-o trusă de prim ajutor.

Iată dintre cele mai bune truse de prim ajutor:

1. Trusa de prim ajutor Body Source

svg%3E

Vezi pretul Emag

Este o geantă practică din nailon verde de 25 x 20 x 15 cm care conține 90 de elemente esențiale pentru acordarea primului ajutor pacientului.

Este perfectă pentru a o păstra acasă, la birou sau pentru a o lua cu dvs. într-o călătorie. Interiorul genții este împărțit în compartimente de diferite dimensiuni, unele închise cu clapete, iar altele cu plastic transparent care vă permite să vedeți produsul din interior.

Kitul include benzi adezive, pungi de gheață, soluție sterilă pentru ochi, pensete, foarfeci, suporturi pentru benzi, printre altele, iar tot conținutul setului respectă cerințele de sănătate și siguranță conform directivelor europene.

2. Trusa de prim ajutor Sans

svg%3E

Vezi pretul Emag

Acesta este cel mai complet set dintre sugestiile noastre, format din 120 de articole, inclusiv un termometru digital, o pătură izotermică, soluție salină, alcool, bandaje și alte produse esențiale de prim ajutor.

În acest caz, husa este mai compactă, împărțită în 12 compartimente interne, confecționată din material impermeabil și disponibilă în culorile roșu sau negru. În plus, fermoarul este robust și are un mâner pentru o depozitare ușoară.

Cel mai recomandat pentru călătorii, camping sau ca trusă de sănătate de grup pentru sportivi.

Durata de valabilitate a materialelor incluse este lungă, iar termometrul are o garanție de doi ani, astfel încât acest set este de lungă durată și veți fi sigur că îl veți folosi exact atunci când aveți nevoie.

3. MediSpor

svg%3E

Vezi pretul Emag

Cea mai bună parte a setului este carcasa semi-rigidă, care este disponibilă în roșu, verde sau albastru și identificată cu o cruce albă pentru a o distinge oriunde te-ai afla.

Este alcătuit din 100 de piese, cu obiecte unice pe care le veți găsi doar în el, cum ar fi lancetă, măști RPC sau pături de urgență.

Vă va plăcea aspectul produselor din interior, toate organizate și la îndemână, astfel încât nu vă va lua mult timp să găsiți ceea ce aveți nevoie.

Husa este atât de compactă încât este recomandată pentru a fi transportată în mașină, pe bărci sau în timpul oricărei activități în aer liber.

Pe lângă toate acestea, achiziția include o broșură cu sfaturi de bază de prim ajutor ușor de înțeles chiar și de către cei mai puțin experimentați.

4. Trusa de prim ajutor OXA

svg%3E

Vezi pretul Emag

Acest set este pregătit cu ceea ce este necesar pentru a trata tăieturi, lovituri, răni și multe altele, ceea ce îl face cel mai potrivit pentru grupurile sportive, dar funcționează și acasă, la birou, în școli sau oriunde există situații de risc.

Echipamentul de sănătate este certificat de FDA, iar OXA oferă o garanție superioară față de alte truse similare.

Geanta măsoară 21,5 x 17 x 6 cm, iar atunci când este deschisă are două diviziuni mari, plus alte compartimente mici pentru a păstra totul în ordine. Este, de asemenea, ușor, puternic și suficient de compact pentru a fi transportat în torpedoul dumneavoastră.

Și, ca bonus, kitul vă va oferi un cod QC care vă va permite accesul la o carte electronică cu cele mai practice sfaturi de prim ajutor.

5. Trusa de prim ajutor The Body Source cu 90 de articole

svg%3E

Vezi pretul Emag

Una dintre cele mai economice cu 90 de articole de calitate care vă vor da liniște știind că le aveți.

Geanta este mică și nu o veți confunda cu nicio altă geantă, deoarece este identificată cu crucea roșie a sănătății.

Trusa de prim ajutor este completă și, în ciuda faptului că este compactă, în interior are tot ce este necesar pentru a acorda primul ajutor în caz de căzături și lovituri.

De asemenea, are spații mici în care puteți pune medicamentele de care aveți nevoie frecvent, cum ar fi analgezicele, antiinflamatoarele, antialergicele sau orice alte medicamente de care aveți nevoie.

De ce ar trebui să am o trusă de prim ajutor?

În mod normal, oamenii sunt pregătiți cu câteva medicamente esențiale și

svg%3E

cel mult câteva bandaje în torpedoul vehiculului lor, dar acest lucru poate fi insuficient pentru a trata rănile,

a limita pierderile de sânge sau a preveni infecțiile; spre deosebire de a avea o trusă pregătită cu articole pentru a asista și a remedia situații precum cele menționate mai sus.

Cu toate acestea, unele persoane care au deja un kit pot simți că acesta nu este

complet și că, din experiența lor de ajutorare a altora, simt că au nevoie de mai multe produse, precum și de adăugarea unor medicamente pentru a se simți cu adevărat pregătite.

Întreținerea trusei de prim ajutor

Deși este cu siguranță o sarcină simplă, întreținerea trusei de prim ajutor este o sarcină constantă, mai ales dacă trusa de prim ajutor nu este un element pe care îl folosiți frecvent. În cazul în care îl folosiți frecvent, schimbarea și întreținerea se vor face mai regulat, prin înlocuirea a ceea ce ați rămas fără. Cu toate acestea, iată câteva sfaturi despre cum să faceți acest lucru:

Păstrați-l echipat

Primul lucru de care trebuie să țineți cont este că trebuie să verificați conținutul medicamentelor cel puțin o dată la trei luni, mai ales dacă este vorba de un dulap de medicamente care este destinat a fi păstrat acasă. Nu vreți să vă confruntați cu o febră, o reacție alergică sau o altă urgență minoră și să descoperiți că medicamentul a expirat!

De asemenea, în acest moment, este potrivit să vă reamintesc că, după expirarea termenului de valabilitate, unele medicamente își pierd potența, unele pur și simplu nu mai funcționează, iar unele, cel mai rău, pot fi toxice, deci acesta este un detaliu foarte important la care trebuie să acordați o atenție deosebită.

În al doilea rând, o trusă de prim ajutor nu este doar o valiză sau o geantă cu câteva medicamente în ea, ci trebuie să fie echipată corespunzător nu doar cu medicamente, ci și cu un minim de echipamente care să vă ajute să faceți față oricărei dificultăți.

Ce ar trebui să aveți la dumneavoastră

Există trei grupe de articole care ar trebui să se afle într-o trusă de prim ajutor. Primul grup se referă la materialul de vindecare, imaginați-vă că faceți ceva simplu, cum ar fi să tăiați niște legume pentru a pregăti o tocăniță de miel, când 5 secunde de distragere a atenției se transformă într-o tăietură uriașă și sângerândă pe unul dintre degete.

Când vă duceți la trusa de prim ajutor veți găsi pansamente, tifon, plasturi adezivi, plasturi aderenți, bandaje, mănuși, săpun, adezivi și chiar suturi, iar prin aceasta mă refer la materiale de vindecare care trebuie neapărat însoțite de o soluție de curățare a rănilor, alcool, soluție salină sau un antiseptic. Dacă trusa de prim ajutor nu este dotată cu acestea, nu prea puteți face mare lucru în caz de urgență.

Următoarea grupă este legată de accesorii, poți avea metri de bandă adezivă, dar nu vei fi la fel de eficient dacă nu există nimic în acea trusă pentru a le separa în bucăți pe care să le pui pe o rană, așa că penseta, foarfeca, termometru, picurătoare, ac, sutură, inhalatoare și chiar accesorii pentru bebeluși, cum ar fi tetine și suzete, sunt absolut necesare într-o trusă de casă, dacă este una de luat cu cortul un cuțit de buzunar va fi de asemenea util.

Ajungem astfel la cel de-al treilea grup de interes, care este, bineînțeles, cel al medicamentelor. În acest punct trebuie să vă reamintesc că cu o trusă de prim ajutor nu veți face o operație pe cord deschis, dar va servi pentru a vă stabiliza în situații de urgență până când mergeți la urgență cu medicul sau pentru situații care nu necesită asistență medicală specializată.

Acestea fiind spuse, ar trebui să aveți în vedere medicamente pentru alergii, antibiotice cu spectru larg, antihistaminice, analgezice, antipiretice, fiole sau antidot pentru mușcături de șarpe, unguente pentru arsuri, produse pentru mușcături de insecte și acele medicamente care sunt prescrise pentru membrii familiei care suferă de boli cronice, cum ar fi hipertensiunea arterială sau diabetul, printre altele. Toate acestea cu versiunile lor pediatrice, după caz.

Cu o trusă de prim-ajutor dotată cu fiecare dintre aceste elemente, veți fi siguri că veți avea instrumentele potrivite pentru a acționa într-o situație de urgență.

Detalii de conservare

Un alt punct de interes atunci când vorbim despre întreținerea unei truse de prim ajutor este modul de conservare a medicamentelor și a echipamentului din interior. În general, ordinea este premisa, din două motive, primul fiind ușurința de căutare și al doilea fiind asepsia.

Nu veți face mare lucru cu un dulap de medicamente plin de medicamente care nu sunt depozitate sau identificate corespunzător, trebuie să vă amintiți că, în general, medicamentele sunt adesea sensibile la lumină sau la temperatură, așa că, dacă vreți ca ele să funcționeze corect, trebuie să respectați toate aceste reguli.

În consecință, medicamentele trebuie să fie în cutiile lor, cu prospectele lor respective, depozitate frumos în compartimente, la fel și accesoriile, care trebuie așezate în cutiile lor respective, nu veți face nimic, de exemplu, cu un termometru spart, pentru că este prost depozitat, dimpotrivă, așa ceva poate însemna o adevărată nenorocire într-o trusă de prim ajutor.

Sticlele de medicamente, siropurile și soluțiile ar trebui să fie amplasate în mod corespunzător într-o zonă în care nu riscă să fie răsturnate și în care nu sunt expuse direct la lumina directă a soarelui sau la temperaturi ridicate care le pot deteriora sau le pot diminua potența.

Este foarte important să înțelegeți că dulapurile de medicamente nu sunt locul în care relegăm medicamentele care sunt pe cale să expire sau care mai au puțin din conținutul lor; dimpotrivă, un dulap de medicamente trebuie să fie dotat cu cele mai noi și mai complete echipamente atunci când vine vorba de medicamente. Este de înțeles că nu toate medicamentele vor fi noi și nedeschise, dar este esențial să fiți bine aprovizionat.

Alte lucruri de care trebuie să țineți cont

Deși vă puteți asambla o trusă de prim ajutor complet echipată atât pentru acasă, cât și pentru călătorii, există și alte articole care, dacă este posibil, ar fi bine să le includeți în trusa dumneavoastră:

 • Un manual de instrucțiuni care indică, într-un mod simplu și, de preferință, cu ajutorul unor desene, procedurile de bază care trebuie aplicate în anumite cazuri: luarea tensiunii arteriale, verificarea semnelor vitale, tratarea rănilor obișnuite.
 • Manual care indică, inclusiv cu ajutorul desenelor, manevrele de urgență: răni, intoxicații, sufocări, mușcături și altele.
 • Foi.
 • Un monitor digital pentru tensiunea arterială.
 • Cremă de hidrocortizon (1%)
 • Mască de resuscitare cardiopulmonară.
 • Un anuar cu numerele de telefon ale centrelor de sănătate, clinicilor, spitalelor și serviciilor de ambulanță.
 • Un mic jurnal cu informații despre starea de sănătate a membrilor familiei: grupa sanguină, alergii, boli cronice preexistente, printre altele.
 • Articole de igienă feminină.
 • Pătură termică.
 • Seringă de unică folosință.
 • Măști de unică folosință.

Beneficiile unei truse de prim ajutor în casă

Vă puteți face o idee destul de bună despre numeroasele beneficii pe care le va aduce o trusă de prim ajutor echipată corespunzător în casă.

Un spațiu în care să aveți la dispoziție proviziile și medicamentele adecvate pentru a face față unei situații de urgență ipotetice va fi întotdeauna un lucru bun, chiar dacă este vorba de o urgență simplă și ușor de gestionat.

Imaginați-vă pentru câteva secunde că cel mai mic copil al dvs. are o febră puternică: plânge și este obosit, suntem în mijlocul iernii și ninge atât de tare încât niciun serviciu medical la domiciliu nu poate ajunge acasă în următoarele trei ore sau mai mult - nu este pur și simplu o salvare să aveți o trusă de prim ajutor echipată? Îl vei putea trata, îi vei putea lua temperatura și îi vei putea da ceva până când va sosi îngrijirea corespunzătoare.

Imaginați-vă pentru o clipă un scenariu climatic similar, dar soțul dvs. cade în baie și se rănește la încheietura mâinii - ați stat vreodată în aceeași cameră mai mult de 20 de minute cu un bărbat care se plânge de durere, fără a avea cum să îl ajutați? Am avut și este groaznic, așa că, în astfel de cazuri, o trusă de prim ajutor este pur și simplu de mare ajutor.

Pentru a explica mai detaliat, iată care sunt avantajele de a avea o trusă de prim ajutor în casă:

Pentru a acorda ajutorul necesar înainte de sosirea ajutorului medical

Deși, în general, ceea ce conține o trusă de prim ajutor nu va vindeca complet persoana afectată, va contribui în mare măsură la stabilizarea sau cel puțin la menținerea cât mai optimă a stării de sănătate a acestei persoane bolnave sau rănite până la sosirea paramedicului sau a echipei specializate care va avea sarcina de a o îngriji și de a o duce la camera de urgență, dacă este necesar.

Având în vedere această calitate, multe persoane au reușit să se recupereze foarte bine, să nu se agraveze sau chiar să își salveze viața datorită unei stabilizări prealabile cu ajutorul uneltelor care sunt disponibile în trusa de prim ajutor, așa că a avea una acasă va fi întotdeauna un mare avantaj pentru a face față oricărei situații de sănătate neașteptate cu instrumentele necesare.

Pentru aceasta, este necesar ca trusa de prim ajutor să fie în cele mai bune condiții, cu tot ce este necesar, complet echipată și cu medicamente care sunt încă în vigoare și care pot fi de mare folos pentru a trata rănile sau bolile emergente care apar.

Reducerea infecțiilor

Dacă există un lucru care poate fi cu adevărat dăunător pentru o persoană rănită, bolnavă sau accidentată, acesta este dezvoltarea unei stări infecțioase în organism, care poate complica și mai mult rana, rănile sau afecțiunile de care suferă.

De exemplu, în cazul rănilor deschise, îngrijirea cu trusa de prim ajutor vă poate ajuta enorm pentru a înlătura o parte din gravitatea rănii, deoarece prin administrarea medicamentului potrivit la momentul potrivit, spălarea și pansarea rănii în mod corect, înainte de a merge la urgență sau în timp ce așteptați ca medicul să vină acasă să vă trateze, vă poate scuti de multe bătăi de cap și chiar reduce timpul de recuperare.

Ceva asemănător se întâmplă atunci când persoana este afectată de o infecție de altă natură, amigdalită, de exemplu, dacă vă aflați într-un loc în care vă simțiți foarte rău, dar, folosind exemplul de mai sus, nu aveți posibilitatea de a merge la medic în nu mai puțin de 6 ore sau mai mult, antibioticul pe care îl păstrați în trusa de prim ajutor, poate fi o adevărată salvare pentru persoana bolnavă.

Salvarea de vieți

Poate părea un lucru banal, dar acesta este principalul și cel mai important motiv pentru care este nu numai indispensabil, ci și foarte benefic să ai o trusă de prim ajutor acasă. Asistența medicală primară la timp poate însemna pur și simplu diferența dintre viață și moarte.

Deși conținutul truselor de prim ajutor este de obicei utilizat pentru a face față unor urgențe simple, într-o situație extremă, acestea sunt extrem de utile. Imaginați-vă pentru o secundă că unul dintre copiii sau soțul dumneavoastră a mâncat ceva și, fără să știți, unul dintre ingredientele din acel aliment provoacă o reacție alergică. În cazul unei umflături sau al unui episod de mărire a glotei, componentele trusei de prim ajutor pot controla rapid o situație care, dacă medicului îi ia timp să ajungă acasă, s-ar putea transforma cu ușurință într-o tragedie.

O trusă de prim ajutor bine aprovizionată vă poate scoate din necazuri până la sosirea asistenței medicale.

Reducerea timpului de recuperare

Prin tratarea rapidă a urgenței și căutarea unei soluții primare la boală, rană sau leziune se reduce, de asemenea, timpul de recuperare, deoarece aceste îngrijiri inițiale vor avea rolul de a vă stabiliza în timp ce primiți cel mai adecvat tratament medical.

Împiedicați ca o leziune gravă să devină o problemă cronică.

În cazul în care, de exemplu, vă răniți glezna, încheietura mâinii sau degetele, nu este același lucru cu a putea face un fel de bandaj sau atelă pentru a imobiliza zona rănită folosind conținutul unei truse de prim ajutor, așa cum este, dacă nu vă îngrijiți deloc și mergeți la urgențe cu rana umflată și fără niciun bandaj sau suport, acele lovituri sau entorse vor dura, fără îndoială, mai mult timp pentru a se vindeca decât una care este perfect bandajată și îngrijită în prealabil.

Preveniți pierderea excesivă de sânge

Dacă există ceva care provoacă suferință și disperare în momentul unei răni, este pierderea excesivă de sânge, mai ales dacă o obțineți într-un loc unde sângele curge în cantități mai mari, cum ar fi capul, în orice caz, atenția cu o trusă de prim ajutor pentru a opri sângerarea va fi întotdeauna apreciată de medicul care este responsabil să vă asiste în camera de urgență.

Acest scenariu vă poate fi benefic din mai multe motive, primul fiind acela că o trusă de prim ajutor poate avea instrumentele de care aveți nevoie pentru a opri sângerarea și a procura coagularea înainte de sosirea ajutorului medical.

Celălalt motiv, și poate cel mai important, este că, oprind sângerarea, mai ales în cazul tăieturilor adânci, veți evita o problemă majoră, deoarece pierderea de sânge poate reprezenta un risc pentru sănătatea persoanei rănite.

Rezerve medicale de urgență în interiorul casei

Cred că toate scenariile de mai sus vă oferă o imagine clară despre cât de absolut necesar poate fi să aveți acasă unul dintre aceste provizii de urgență.

Deși locuința este, de obicei, sinonimă cu liniștea și siguranța, nu este exclus să apară o situație de urgență în casă care să vă pună în pericol sănătatea sau chiar viața dumneavoastră și a membrilor familiei.

De fapt, multe lucruri considerate cotidiene pot fi un real pericol dacă scapă de sub control sau sunt făcute incorect: substanțele chimice care se ciocnesc atunci când se curăță vasele te pot otrăvi, de exemplu, o bucată de carne poate provoca răni, iar o oală cu apă clocotită prost așezată poate provoca răni grave atunci când cade, la fel se întâmplă și cu o căzătură în baie sau dacă te încurci în furtunul de grădină în timp ce uzi plantele, o scurgere de gaz, tot ce se află pe fundal este un potențial pericol. Așadar, o trusă de prim ajutor este întotdeauna esențială.

Îți oferă posibilitatea de a oferi ajutor în situații de urgență

Marele avantaj al trusei de prim ajutor este că nu este doar pentru tine sau pentru casa ta, de exemplu, în cartierul meu, chiar lângă casa mea locuiește Martita, o bunicuță foarte drăguță care locuiește în cartierul meu, o bunică foarte drăguță care își petrece singură de luni până vineri, iar în weekenduri primește vizita a zeci de nepoți, ei bine, într-unul din aceste weekenduri, Sergio, cel mai mic, și-a luxat glezna când a vrut să se cațere într-un copac și cu un bandaj rapid și-a revenit mai repede după ce i s-a aplicat tratamentul corespunzător în camera de urgență.

Are dreptate cel care îți spune mereu că cea mai apropiată rudă este vecinul, pentru că el te poate ajuta când nu mai este nimeni în jur. De atunci, Martita m-a răsfățat cu prăjituri, iar eu am fost mai mult preocupată să mă asigur că se simte bine în timpul săptămânii.

Care este importanța unei truse de prim ajutor atunci când călătoriți?

A avea o trusă de prim ajutor este esențial acasă sau în orice moment, dar este deosebit de important atunci când călătoriți, deoarece poate face diferența între viață și moarte, mai ales dacă călătoriile dvs. sunt cu cortul în locuri neospitaliere și slab populate, deoarece vă poate ajuta să controlați o potențială situație periculoasă, în timp ce contactați un serviciu de urgență care se va deplasa în locația dvs. pentru a vă oferi îngrijirile necesare.

Să te echipezi cu o trusă de prim ajutor și să o folosești în timpul unei călătorii nu înseamnă doar să ai grijă de sănătatea ta și să te menții în siguranță, ci și să ai grijă de cei care te însoțesc în călătorie. În timpul unei călătorii te confrunți cu multe pericole pe care nu le știi: o defecțiune mecanică care provoacă un accident, o cădere, o mușcătură de o insectă șarpe, otrăvire alimentară, febră, virus sau răceală bruscă, așa că ar trebui să faci tot posibilul pentru a avea la îndemână instrumentele care să te ajute să faci față acestor situații.

Există o mulțime de factori care garantează multe beneficii ale unei truse de prim ajutor de călătorie:

 • Veți trata corect leziunile, reducând astfel riscul de complicații.
 • Rănile minore necesită îngrijire primară. O trusă de prim ajutor garantează acest lucru. Cât de des o simplă înțepătură de insectă atunci când sunteți departe de casă se transformă într-o problemă gravă pentru că nu a fost tratată la timp?
 • De asemenea, veți putea trata pe loc bolile virale sau rănile apărute pe loc în timp ce așteptați asistență medicală. Un antibiotic, un unguent, alcool, gheață, bandaje, un termometru, apă și niște tifon pot fi foarte utile, acestea vă vor ajuta să știți cum vă simțiți, să vă hidratați dacă este necesar, să reduceți febra și să vindecați și să bandajați multiplele leziuni.

Cum se utilizează o trusă de prim ajutor

Pentru a utiliza corect o trusă de prim ajutor va trebui să știți cum să folosiți corect medicamentele, uneltele și instrumentele care se află în interiorul acesteia, de aceea este întotdeauna recomandabil să puneți medicamentele în cutia lor originală cu prospectul lor, astfel încât să aveți o idee mai clară despre cum să le folosiți.

În plus, există și problema datei de expirare a medicamentelor, motiv pentru care este atât de important să o verificați frecvent.

Un alt element de care trebuie să ținem cont în aceste cazuri este cu siguranță asepsia. Imaginați-vă că trebuie să folosiți trusa de prim ajutor pentru a trata rănirea altcuiva - mâinile dumneavoastră murdare, de exemplu, ar putea înrăutăți situația, astfel încât mănușile, măștile și antisepticele sunt întotdeauna foarte utile atunci când acordați asistență medicală primară persoanei care are nevoie. Ar trebui să aveți dispozitive de barieră care să nu infecteze victima și, în același timp, să vă protejeze de fluidele corporale ale acesteia.

Este, de asemenea, o idee bună să aveți un manual sau instrucțiuni de utilizare a trusei de prim ajutor și o idee și mai bună este să instruiți unul sau mai mulți membri ai familiei dumneavoastră în utilizarea acestui dispozitiv, astfel încât, într-o situație de urgență în care persoana rănită este cea care știe, un alt membru al grupului, al echipei sau al familiei să poată interveni și să ofere îngrijiri de urgență de bază până când ajutorul medical este pe drum.

Întrebări frecvente privind utilizarea corectă a trusei de prim ajutor

Deoarece nu toată lumea este medic, asistent medical, paramedic sau cercetaș, este foarte frecvent ca unele persoane să aibă multe îndoieli atunci când vine vorba de a avea sau de a fi obligate să folosească o trusă de prim ajutor.

Cele mai multe îndoieli se concentrează pe întrebări legate de modul de utilizare în caz de urgență. Iată un scurt rezumat al celor mai frecvente întrebări puse în aceste cazuri și cele mai bune răspunsuri în fiecare caz:

Cine are nevoie de o trusă de prim ajutor?

Poate părea o întrebare prostească, dar adevărul este că oamenii o pun mai des decât ați crede. Răspunsul simplu la această întrebare este că toată lumea, din motive de siguranță, ar trebui să aibă la dispoziție o trusă de prim ajutor, deoarece situațiile de urgență pot apărea oricând și oriunde.

Este adevărat că, de exemplu, în cazul în care călătoriți, vă expuneți unui risc mai mare, dar atâta timp cât aveți o trusă de prim ajutor pregătită pentru călătorie, acasă sau la birou, vă puteți simți mai în siguranță.

Care trusă de prim ajutor este cea mai bună?

Nu există o 'cea mai bună trusă de prim ajutor', totul depinde de nevoile dumneavoastră și de ceea ce vi se pare cel mai convenabil pentru a organiza ceea ce aveți nevoie și pentru a transporta, în cazul în care este o trusă de călătorie, asta din punctul de vedere al ordinii și al portabilității.

Analizând întrebarea din punct de vedere al conținutului, fără îndoială că cea mai bună trusă este cea care are cele mai actuale dotări și este cea mai completă, deoarece are elementele minime necesare pentru a acționa eficient într-o situație de urgență, indiferent unde s-ar produce aceasta.

Unde ar trebui depozitată o trusă de prim ajutor?

Acesta este un punct cheie, majoritatea oamenilor au tendința de a crede că trusele de prim ajutor trebuie să fie păstrate în baie sau în bucătărie. Atât bucătăria, cât și baia sunt locuri în care predomină umiditatea și temperaturile ridicate. Un loc răcoros, întunecat și ușor accesibil este ideal pentru conservarea medicamentelor.

Când expiră trusele de prim ajutor?

Trusele de prim ajutor nu expiră, ci medicamentele din interior expiră. Cele mai multe dintre aceste truse au, de obicei, o durată de valabilitate care variază între 3 și 5 ani în ceea ce privește consumabilele sau materialele, însă trebuie să le revizuiți și să le actualizați în mod constant.

În ce situații poate fi folosită o trusă de prim ajutor?

Nu este doar pentru urgențe grave sau situații neprevăzute. De asemenea, îl puteți folosi pentru o îngrijire constantă, cum ar fi o rană minoră, o tăietură de hârtie, o mușcătură de insecte sau pur și simplu căutați ceva pentru a calma o răceală sau o durere de cap. Inutil să mai spunem că va fi util și în situații de urgență grave.