Tub de snorkel

Tubo-de-Snorkel

Înotul cu cel mai bun snorkel snorkel este benefic pentru înotătorii în piscine sau în ape deschise, indiferent dacă sunteți începător sau la un nivel mai avansat, cum ar fi un triatlonist.

Practic, funcția acestui instrument este ca sportivul să se concentreze asupra mișcărilor pentru a se deplasa în apă fără a se îngrijora de respirație, obținând astfel o mai mare îndemânare în această disciplină.

Cele mai bune tuburi de snorkel

Care este cel mai bun tub de snorkel pentru înot?

Pentru a vă ajuta să alegeți snorkelul potrivit pentru dvs., am cercetat modelele de snorkel de top în ceea ce privește calitatea, dar, la fel ca în orice domeniu, există unele snorkeluri care se remarcă mai mult decât altele datorită experienței bune de utilizare, calității materialelor și prețului.

Iată dintre cele mai bune tuburi de snorkeling pentru înot:

1. Cressi Alpha Ultra Dry snorkels

Pentru scufundări, snorkelling și înot sportiv

31ZinPSUnRL

Vezi pretul Emag

Acesta este un design grozav echipat cu un arbore lung pentru a oferi utilizatorului un flux de aer optim, partea superioară a echipamentului are un sistem de deflectoare care împiedică intrarea apei în timpul scufundărilor.

În plus, tija are un design confortabil, fiabil și flexibil. Are, de asemenea, o supapă de purjare și o piesă bucală anatomică din silicon de înaltă calitate care poate fi schimbată cu regulatorul.

Modelul Alpha Ultra Dy este fabricat din termoplastic durabil și va fi un echipament de care vă veți bucura ani de zile.

2. Finis Freestyle

31JwLqqlltL

Vezi pretul Emag

Funcționează perfect în orice stil de înot și rămâne fixat în poziție. Atunci când îl folosiți, vă îmbunătățește postura în timp ce exersați, reducând presiunea asupra gâtului, spatelui și umerilor, precum și îndeplinindu-și bine funcția, inclusiv atunci când faceți viraje rapide.

Sistemul facilitează inhalarea maximă de oxigen, astfel încât veți avea întotdeauna aerul de care aveți nevoie pentru a face exerciții fizice.

Botul se potrivește perfect, fiind moale și confortabil, cureaua este reglabilă, iar designul este compatibil cu ochelarii de protecție sau casca de înot .

Snorkelul vă va oferi siguranța de a înota mai repede fără a fi nevoie să scoateți capul afară, care, datorită formei sale curbate, favorizează poziția naturală a capului atunci când sunteți cu capul în jos.

3. Fără etichetă

41sJVfb4oXL

Vezi pretul Emag

Designul Pro îl face cel mai potrivit pentru a fi folosit de înotătorii de competiție, ajutându-vă să ridicați nivelul tehnicii concentrate la fiecare mișcare de înot și lovitură de picior, fără a vă îngrijora de înclinarea capului pentru a respira.

Folosind acest snorkel de înot vă veți duce antrenamentul la nivelul următor, perfecționând abilitatea sau pregătindu-vă pentru competiții. De asemenea, veți avea performanțe mai bune sub apă, scăzând timpii și progresând mai repede spre obiectivul dumneavoastră.

Accesoriul este fabricat din produse durabile, astfel încât fabrica de calitate asigurată vă va oferi o garanție pe viață pentru orice defecțiune sau, dacă nu sunteți mulțumit de produs, vă veți primi banii înapoi fără întrebări.

4. Scubapro Spectra

41igUPKNO4L

Vezi pretul Emag

Are un corp simplu, ușor îndoit și un diametru mare care permite o circulație suficientă a aerului pentru a putea respira liber sub apă.

Marca Scubapro este specializată în fabricarea de accesorii de înot, acest tub de snorkel remarcându-se prin designul său hidrodinamic pentru performanță.

Atunci când îl folosiți, nu veți simți nicio rezistență și împiedică apa să intre în structură, iar dacă aceasta intră, are o supapă care o va expulza, astfel încât în conductă să existe doar aer.

De asemenea, piesa bucală din silicon se adaptează bine la proteza dentară, iar unghiul piesei bucale este reglabil pentru a oferi un confort sporit.

5. Balena

31bQwvTzJ9L

Vezi pretul Emag

Punctul forte al acestui produs este că are un dispozitiv plutitor care detectează când vă scufundați pentru a se închide și a împiedica apa să intre în tub și se deschide automat când reveniți la suprafață.

Tubul este fabricat din silicon și cauciuc rezistent, cu o lungime de 45 cm și este ușor de îndoit în forma care vi se potrivește cel mai bine.

Este ideală pentru înot și scufundări, puteți monta cu ușurință ochelari de înot sau viziere și puteți alege din cele șase culori disponibile. De asemenea, are un preț economic și este un produs care nu vă va dezamăgi.

6. Snorkel de înot Finis

31OtOGMfLuL

Vezi pretul Emag

Un snorkel versatil și util atât pentru începători, cât și pentru profesioniști.

Perfect pentru orice disciplină de înot și este ideal pentru îmbunătățirea stilului dumneavoastră prin concentrarea asupra mișcării brațelor și picioarelor, în timp ce respirați corect și vă creșteți capacitatea aerobică

Este ideal pentru persoanele cu leziuni sau dureri de gât, deoarece facilitează înotul fără a afecta zona respectivă.

Este ușor de obișnuit cu piesa, este recomandată de utilizatori și va satisface așteptările dumneavoastră ca o completare sportivă.

Ghid de cumpărare: Cele mai bune tuburi de respirație

Ce sunt tuburile de respirație?

Tubo-de-Snorkel

Tuburile de respirație sunt dispozitive tubulare a căror funcție principală este de a vă ajuta să respirați normal în timp ce vă deplasați prin lumea subacvatică și, de asemenea, de a vă ajuta să explorați apele la o anumită adâncime fără a vă face griji că veți rămâne fără oxigen. Acestea sunt folosite de sute de ani, iar de-a lungul timpului au fost îmbunătățite în structură și în materialele de design până la cele pe care le cunoaștem astăzi.

Tipuri de tuburi de respirație

Pe piață veți găsi o mare diversitate de aceste tuburi de respirație acvatice , fiecare dintre ele fiind recomandat pentru un anumit tip de utilizator sau de scufundare, acestea sunt:

Snorkel clasic

Denumit și snorkel J, este cel mai comun snorkel și este ideal pentru începători, deoarece are o construcție simplă și este considerabil mai accesibil decât alte modele. Tubulatura sa rigidă îl face un instrument ideal pentru snorkelling și scufundări și este ușor de împachetat. Cu toate acestea, are și unele dezavantaje, principalul fiind, probabil, faptul că este nevoie de pregătire pentru a fi folosit, deoarece apa poate intra cu ușurință.

Snorkel flexibil

Acest dispozitiv nu este înzestrat cu rigiditatea tipului clasic și este mai degrabă de construcție flexibilă, deși are de asemenea o porțiune rigidă și o supapă care vă va ajuta să expulzați apa cu ușurință în cazul în care aceasta intră în timp ce înotați, cu această supapă puteți respira fără întreruperi în timp ce apa iese din dispozitiv, aceste calități constituie principalul său avantaj. Totuși, pe de altă parte, apa poate intra cu ușurință prin partea superioară a dispozitivului.

Snorkel semisec

Acesta este un dispozitiv cu un tub flexibil și o supapă de purjare care vă va ajuta să respirați atunci când sunteți scufundat, diferă de alte dispozitive deoarece are o protecție împotriva stropirii, însă aceasta nu garantează că apa va intra dacă vă scufundați prea adânc. Marele său dezavantaj este că este mai scump decât alte modele.

Snorkel uscat

Acesta este numele dat snorkelului care are o supapă care blochează complet intrarea apei, având, de asemenea, o supapă de scurgere în partea de jos. Marele avantaj al acestui dispozitiv este că vă va permite să vă scufundați puțin mai în siguranță, nu că veți putea face scufundări în apnee , dar vă va oferi liniștea de a fi puțin mai mult sub suprafață fără să vă faceți griji că va intra apă sau că va trebui să îl curățați constant. Marele său dezavantaj este că mărește rezistența scafandrilor sub apă și poate îngreuna respirația în cazul în care supapa superioară se blochează.

Mască de snorkel cu fața întreagă

Această variantă este mai mult un hibrid care include snorkel și o mască cu fața întreagă care vă protejează mai bine fața și vă relaxează maxilarul, aceasta este ideală pentru începători, deși poate fi incomod să o scoateți mereu și mereu pentru a vorbi. Principalul său dezavantaj este că nu este potrivit pentru scufundări profunde, deoarece exercită o presiune prea mare asupra feței. geamul securizat era obișnuit, dar în zilele noastre acestea sunt fabricate din materiale mai puțin periculoase și mai rezistente.

Ce trebuie să căutați

Înainte de a lua oricare dintre aceste dispozitive acasă, este bine să rețineți că există o serie de calități pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a vă decide pentru unul anume, așa că atunci când faceți selecția este important să le căutați:

Snorkel superior

Tuburile de respirație de acest tip au o supapă superioară uscată sau un deflector de valuri în partea superioară a tubului frontal , care vă va oferi o mai mare eficiență în blocarea apei care intră prin tub, ceea ce va asigura, de asemenea, o mai bună respirație în timp ce vă aflați sub apă.

Tubul tubului de tubulatură

În acest moment ar trebui să știți foarte bine de ce aveți nevoie, deoarece aceste tuburi vin în diferite dimensiuni și materiale care le conferă mai multă sau mai puțină rigiditate sau flexibilitate, în funcție de caz

Dispozitive de fixare a curelei măștii. Ceea ce vă sfătuiesc întotdeauna să faceți este să alegeți ceea ce vă face să vă simțiți cel mai confortabil.

Secțiune inferioară curbată

Trebuie să vă asigurați că echipamentul dvs. este dotat cu ea, deoarece este cea care vă va permite să respirați confortabil, este de obicei fabricată din silicon inodor și este folosită pentru ca piesa bucală a tubului să se potrivească bine în gură și să vă permită să respirați liniștit, forma curbată împiedică piesa bucală să alunece din gură, ceea ce unii scafandri o preferă.

Camera și piesa de gură

Acestea sunt, de asemenea, fabricate din silicon, funcția lor este de a potrivi tubul în gură prin această parte a echipamentului confortabil și fără disconfort, în timp ce așa-numita cameră este un fel de supapă de purjare care reține și apoi elimină ceea ce a fost introdus în tubul de respirație.

Top 10 beneficii pentru sănătate ale snorkeling-ului

Scufundarea cu un tub de snorkeling, ochelarii de snorkeling și echipamentul complet poate fi benefică pentru sănătatea dumneavoastră, aici vă explicăm cum vă îmbunătățește condiția fizică și vă face mai sănătos:

Îmbunătățiți-vă respirația

Puneți-vă niște aripioare, și mergeți la scufundări cu tubulatură, vă îmbunătățește condiția fizică aerobică, deoarece vă va crește absorbția de oxigen. Dacă există un lucru pe care scafandrii îl fac bine, acela este să își regleze eficient respirația.

Fitness general

Practicarea consecventă a acestei îndeletniciri nu numai că vă va ajuta să vă dezvoltați o mai bună funcționare a plămânilor, dar vă va oferi un antrenament complet, stimulând exercițiile la: cvadricepsi, hamstings, viței, glezne, flexori ai șoldului, nucleu și umeri.

Sănătatea cardiovasculară

Practicarea acestei discipline îmbunătățește ritmul cardiac și întărește inima, ceea ce face mai dificilă suferința de boli coronariene.

Mobilitate articulară

Exersând un număr mare de grupe de mușchi și articulațiile respective, veți îmbunătăți fără îndoială mobilitatea articulară și vă veți face corpul mai agil. Este ideal pentru cei cu rigiditate sau probleme de mobilitate.

Sănătate mintală

Tipul de respirație pe care ar trebui să îl învățați pentru snorkelling este similar cu cel folosit în meditație, astfel încât veți fi mai relaxat. În plus, practicarea unei activități care vă menține corpul și mintea angajate va fi întotdeauna benefică pentru sănătatea dumneavoastră mentală.

Depășirea factorilor de risc

Dacă sunteți unul dintre cei care se tem de adâncurile mării și de scufundări, o sesiune de snorkelling va fi soluția pentru a lăsa în urmă aceste temeri.

Îți îmbunătățește starea de spirit

Când faci exerciții fizice, eliberezi endorfine care îți îmbunătățesc starea de spirit. Veți fi fericiți ori de câte ori veți face snorkelling.

Îmbunătățește performanța

În timp ce învățați un sport acvatic, snorkelingul vă va crește performanța și șansele de îmbunătățire.

Nu este greu pentru organism

Prin stimularea articulațiilor și a grupelor musculare subacvatice, veți face exerciții fără un impact prea mare asupra corpului, ceea ce este ideal pentru cei cu patologii articulare sau boli precum artrita.

Te conectează cu natura

Observarea subacvatică a unor creaturi marine colorate și cunoașterea habitatului și a ecosistemului acestora este un alt avantaj al acestei discipline.

De ce sunt tuburile de snorkeling atât de scurte?

În principiu, există două motive pentru care aceste tuburi de respirație au dimensiunea stabilită și nu una mai mare. Primul are legătură cu spațiul mort de aer din gură, trahee, cavitățile sinusurilor și pasajele nazale, acest aer care rămâne acolo și nu este utilizat sau metabolizat se numește 'aer mort', adică dacă tubul de respirație ar fi mai lung, oamenii subacvatici ar avea probleme în a respira în aceste spații de aer care nu au fost complet expulzate și transformate în dioxid de carbon.

Al doilea motiv are legătură cu presiunea exercitată asupra scafandrului de greutatea apei, cu cât o persoană se scufundă mai adânc, cu atât mai multă presiune exercită apa asupra ei, un tub mai lung ar cauza o rezistență mai mare și ar face respirația mai dificilă, deoarece plămânii nu ar fi suficient de puternici pentru a reduce aerul în timpul unei inhalări la o adâncime mai mare.

Cele mai bune metode pentru a curăța un tub de respirație

Dacă sunteți scufundat și tubul de respirație se umple brusc, există întotdeauna modalități de a-l curăța și de a încerca să continuați să respirați în mod normal, iată care sunt cele mai populare două:

Metoda Blast Clear

În acest caz, trebuie să eliberați apa prin tub, astfel încât să explodeze în partea superioară a tubului. Această metodă este utilă dacă aveți o supapă de purjare sau dacă snorkelul dvs. nu are una.

Metoda de deplasare

Această metodă este denumită astfel tocmai pentru că vă permite să curățați tubul tubului de apă care a intrat prin intermediul unei simple tehnici de deplasare și cel mai bun lucru este că funcționează pentru echipamente cu sau fără supapă de purjare. Această metodă simplă constă în a privi în sus în timp ce vă aflați sub apă și în timp ce vă deplasați spre partea superioară a tubului de respirație, trebuie să expirați o cantitate mică de aer, care, pe măsură ce presiunea apei se schimbă, se extinde și împinge apa în afara tubului de respirație.