01 mai 2020

Sursa: nationalinterest.org

 La începutul lunii aprilie, biroul de presă al companiei de stat “Rostec” a anunțat că au fost făcute primele livrări către armata rusă ale tunului de artilerie autopropulsat 2S7M „Malka”, de  203 mm. Acesta reprezintă cea mai modernă variantă a modelului 2S7 “Pion”, dezvoltat în anii 1980, fiind conceput pentru lovirea obiectivelor în adâncimea tactică a inamicului, în spatele liniei de contact.

 

"Uraltransmash a livrat primul tun de artilerie autopropulsat 2S7M Malka, către Ministerul Apărării din Rusia", a anunțat compania într-un comunicat de presă. "Tunul modernizat a primit un nou echipament de rulare și componente electronice, care i-au îmbunătățit semnificativ caracteristicile de performanță."

 

Sistemul este descris ca fiind unul dintre cele mai puternice tunuri de artilerie autopropulsate din lume, „o lovitură de calibrul 203 mm putând distruge integral o clădire fortificată”. Sistemul 2S7 a fost proiectat fără turelă, tunul fiind amplasat în partea din spate a platformei șenilate. 

 

Rostec, corporație de stat cu sediul la Moscova, a anunțat pe 7 aprilie finalizarea lucrărilor la primul tun de artilerie autopropulsat modernizat 2S7M „Malka”. Cutia de viteze a platformei, mecanismele de distribuție și unitățile de alimentare cu energie electrică au fost modernizate, împreună cu echipamentul de comunicare internă și sistemul radio.

 

De asemenea, reprezentanții companie au precizat că inginerii au înlocuit piesele de import ale tunului, cu unele de producție internă, iar compania Uraltransmash, parte a grupului Uralvagonzavod din cadrul corporației Rostec, a pregătit deja instalațiile pentru producția în serie a tunurilor 2S7M „Malka”.

 

După procesul de modernizare, 2S7M „Malka” a fost supus unui ciclu complet de teste, care, pe lângă tragerile de artilerie, au inclus și testele de tracțiune pentru verificarea caracteristicilor de manevrabilitate, comportamentului șasiului, sistemului de propulsie și fiabilității transmisiei. Testele de tragere s-au concentrat pe fiabilitatea mecanismelor de încărcare și control al focului și pe rezistența tunului propriu-zis 2A44.

 

Comentariu BSMAP: În Regiunea Kemerovo este constituit unul dintre cele două divizioane de artilerie de putere mare ale Regiunii Militare Centru, care are în dotare tunul 2S7M "Malka" (celălalt este un divizion de aruncătoare de mine autopropulsate 2S4 Tiulpan, în Regiunea Orenburg). De asemenea, în Regiunea Militară Sud, tunul a fost semnalat în activitățile de instrucție ale unor subunități de artilerie și artilerie reactivă din Armata 58 – Vladikavkaz.

 

Deși este descris drept unul dintre cele mai puternice tunuri de artilerie autopropulsate din lume, 2S7M "Malka" nu a fost până în prezent testat în lupta reală, iar varianta inițială, “Pion”, nu a fost niciodată folosită de militarii sovietici într-un conflict armat,

 

Singura utilizare cunoscută a tunului de artilerie autopropulsat 2S7 a fost în războiul din Georgia (Osetia de Sud), de către unitățile militare georgiene care au folosit o baterie formată din șase tunuri. Toate au fost ascunse atunci când forțele georgiene s-au retras, iar una dintre acestea a fost luată drept „captură de război” de trupele ruse, iar celelalte au fost distruse. Există, de asemenea, unele informații despre utilizarea 2S7 de către armata ucraineană în conflictul din Donbas, dar acestea nu au fost confirmate (Peter Suciu).

 

 

 

 

 

Tunul rusesc 2S7M "Malka", posibil unul dintre cele mai puternice tunuri autopropulsate din lume

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE