25 noiembrie 2019

Sursa: topwar.ru, remnmilitaryblog.com

 Pe 25.11.2019, pe Internet, au apărut o serie de materiale video, în care este prezentată testarea unui complex de rachete antiaeriene S-400 în Turcia. Este vorba despre unul dintre complexele achiziționate din Federația Rusă și achitate, parțial, printr-un credit acordat de Moscova. Acordul aflat în derulare între părți a determinat opoziția SUA.

 

Washingtonul a solicitat, pur și simplu, ca Ankara să renunțe la achiziționarea sistemelor de apărare aeriană S-400 Triumph, amenințând cu impunerea unor diverse tipuri de sancțiuni. Însă, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a refuzat să renunțe la înțelegerea cu Federația Rusă. Ulterior, Statele Unite au exclus Turcia din programul comun de producție a avionului de vânătoare F-35 de generația a cincea, în pofida faptului că mai multe avioane de acest tip se pregăteau deja pentru zborul din Statele Unite către Turcia.

 

Guvernatorul provinciei metropolitane turce a anunțat că, în cadrul procesului de testare a sistemului de apărare antiaeriană livrat din Federația Rusă, avioanele turcești vor zbura, inclusiv la altitudini reduse. Parțial, traiectele acestor zboruri trec direct pe deasupra capitalei țării – Ankara.

 

Testarea sistemelor de apărare antiaeriană S-400 se realizează cu ajutorul avioanelor de vânătoare F-16 și F-4E. Este vorba despre testarea radarelor aparținând acestor sisteme. Radarele sistemelor S-400 au fost instalate pe teritoriul bazei militare Kahramankazan (Myurted, fostă Akynchy) din raionul Ankara. În primul rând, baza de apărare antiaeriană acoperă capitala și aeroportul.

 

Conducerea militară a informat că radarele S-400 scanează spațiul aerian pe o rază de câteva sute de kilometri. Procesul final de activare ar trebui să aibă loc pe baza rezultatelor testelor. Este planificat ca acest lucru să se întâmple în aprilie 2020.

 

Testarea sistemelor S-400 se va încheia pe 26 noiembrie 2019.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Unul dintre materialele video postate de partea turcă pe Internet poate fi vizualizat la adresa:

https://www.youtube.com/watch?v=fOzeuaxgV-A&feature=emb_title.

Turcia a încheiat, în luna septembrie 2017, un contract, în valoare de 2,5 miliarde de dolari, pentru achiziționarea din Federația Rusă a patru divizioane (două regimente) de rachete antiaeriene S-400.

Livrarea sistemelor de rachete antiaeriene S-400 s-a făcut în cursul anului 2019, pe cale aeriană, în două etape. În prima etapă, în perioada 12-25 iulie, 30 de avioane militare de transport din Federația Rusă au transportat două divizioane de rachete S-400 pe aerodromul Myurted din Ankara. Alte două divizioane au fost livrate, în etapa a doua, în perioada 27 august – 15 septembrie.

Contractul încheiat între părți include și un transfer parțial al tehnologiilor de producție către partea turcă, precum și o opțiune pentru achiziționarea altor sisteme de acest tip.

 

Turcia a început testarea sistemelor de rachete antiaeriene S-400 achiziționate din Federația Rusă

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE