28 iulie 2020

 Ankara și Kievul poartă discuții privind dezvoltarea în comun și chiar producția vehiculelor aeriene fără pilot (UAV) Bayraktar în Ucraina, dacă sunt asigurate condițiile corespunzătoare, a declarat ambasadorul Turciei în Ucraina, Yagmur Ahmet Guldere.

 

"Ucraina a achiziționat deja UAV-uri Bayraktar. Am avut discuții pe diverse teme. De asemenea, discutăm despre dezvoltarea în comun a unor drone și mai puternice, și chiar a producției dronelor Bayraktar în Ucraina. Industria de apărare poate deveni un nou simbol în cooperarea turco-ucraineană", a declarat Guldere într-un interviu acordat agenției de presă Interfax-Ucraina.

 

Potrivit acestuia, în 2020 au avut două întâlniri importante între reprezentanții cele două țări din domeniul industriei de apărare. "În cadrul acestor întâlniri am discutat despre proiecte foarte importante care vor face Turcia și Ucraina mai puternice împreună, trebuie să ne îmbunătățim securitatea națională, să dezvoltăm împreună anumite sisteme. Lucrăm foarte intens în acest domeniu", a explicat ambasadorul.

 

Comentariul BSMAP: Încă din august 2019, Consiliul Național pentru Securitate și Apărare al Ucrainei a anunțat că UkrSpetsExport din Ucraina și Baykar Defense din Turcia au semnat un contract pentru producerea de arme de precizie și tehnologii aerospațiale. În media din Ucraina, se susține că Ucraina și Turcia au înființat chiar o corporație comună în acest sens, al cărei prim proiect îl reprezintă dezvoltarea unei noi generații de UAV-uri, fiind chiar precizată drona de atac Akinci.

 

Sistemul Bayraktar TB2, achiziționat de Ucraina, este varianta modificată și modernizată a sistemului Bayraktar B și face parte din clasa de drone de altitudine medie și autonomie de lungă durată. UAV-ul are lungimea de 6,5 m, anvergura aripilor de 12 m, masa maximă de zbor de 650 kg și raza de acțiune de 150 km. La livrare, în martie 2019, în cadrul testelor de zbor și de foc specialiștii turci au utilizată cu succes muniția inteligentă ghidată prin laser, MAM-L, dezvoltată de compania turcească Roketsan.  

 

Drona, a fost folosită intens de forțele turce în conflictele din Siria și Libia, unde și-a demonstrat din plin eficacitatea împotriva mijloacelor de apărare antiaeriană rusești, fiind considerată principalul inamic al complexului rusesc Pantsir. 

 

Potrivit ultimelor informații, Ucraina a trecut deja la întărirea forțelor sale din Donbass cu UAV-uri Bayraktar TB2, deși primele teste de zbor conduse exclusiv de militarii ucraineni au fost efectuate abia în urmă cu patru luni, pe 15 martie. 

 

Cele 12 drone contractate de Ucraina, dintre care șase au fost achiziționate, vor face parte din Regimentul 383 UAV - Hmelnițki subordonat direct Comandamentul Forțelor Aeriene din Ucraina.

 

 

Turcia și Ucraina își construiesc cooperarea militară în jurul proiectului reprezentat de drona Bayraktar

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE