18 decembrie 2019

Sursa: facebook.com, 112.international

 Pe 18 decembrie, Operatorul Sistemului de Transport al Gazelor din Ucraina (GTSO) a informat pe pagina de Facebook că a semnat un acord de interconectare, cu compania Transgaz din România, prin care “s-a deblocat coridorul Transbalcanic de furnizare a gazelor naturale către Ucraina”.

 

Aceasta înseamnă că Ucraina a deschis o rută suplimentară de aprovizionare cu gaze naturale, prin România, rută care a fost blocată în perioada anterioară prin contractele semnate între Naftogaz (Ucranina) și Gazprom (Rusia), se precizează în mesaj.

 

"Această decizie este una istorică, deoarece permite crearea unei rute suplimentare pentru importul de gaze naturale de către Ucraina, în primul rând pentru a furniza gaz consumatorilor din zona de frontieră din Ucraina, din regiunea Odesa, dar și pentru consumatorii din Moldova. Acest lucru va permite trecerea iernii fără întreruperi, chiar dacă furnizarea de gaze din Rusia va fi oprită", a declarat directorul general al GTSO din Ucraina, Sergiy Makogon.

 

Comentaru BSMAP: Negocierile privind realizarea coridorului transbalcanic, purtate de peste trei ani, au fost intermediate de UE și, în afară de părțile din România și Ucraina, au implicat și operatori din Bulgaria, Grecia și Moldova. 

Acordul tehnic semnat astăzi, stabilește interacțiunea dintre cei doi operatori în conformitate cu regulile europene, începând cu 1 ianuarie 2020.

GTSO este o companie înființată recent de Ucraina pentru a răspunde cerințelor europene în domeniul tansportului de gaze naturale (în special eliminarea monopolului de stat).

Din punct de vedere tehnic, acordul prevede interconectrae GTSO în punctul de măsurare Isaccea (1) /  Orlovka al coridorului Transbalcanic.

 

 

 

Ucraina a deschis o nouă rută pentru importul de gaze naturale, prin România

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE