05 aprilie 2020

Sursa:  112.international, facebook.com

Pe 3 aprilie, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare (NSDC) al Ucrainei, Oleksiy Danilov, a informat pe pagina sa de Facebook că Ucraina a efectuat noi lansări test cu noul sistem de rachete Neptun. 

 

"Al doilea test de succes. Sistemul de rachete Neptun a lovit cu succes țintele plutitoare în poligonul Alibey din Marea Neagră", se arată în mesaj.

 

O. Danilov a mai precizat că raza de acțiune a rachetei Neptun a fost de până la 100 km.

 

Ministerul Apărării al Ucrainei intenționează să achiziționeze în 2020 aproximativ 3.000 de sisteme de rachete, în valoare de peste 2,4 miliarde de grivne (aproximativ 95 milioane USD).

 

"Se planifică achiziționarea a circa 3.000 de sisteme de rachete și rachete pentru acestea, în valoare de peste 2,4 miliarde de grivne, ținând cont de garanțiile de stat", se mai precizează în mesaj.

 

Comentariu BSMAP: Anterior, în perioada 30-31 martie 2020, Biroul de Proiectare Luch a efectuat în același poligon lansări test la distanța de 120 km cu sistemele de rachete de costă Vilkha-M. Ambele teste au fost considerate reușite de către autoritățile ucrainene. Activitățile fac parte din procesul de implementare a programului ucrainean de stat de înzestrare cu sisteme de apărare de coastă.

Complexul RK-360MȚ (cunoscut și sub denumirea "Neptun") este un sistem de lansare a rachetelor de croazieră antinavă R-360, cu bazare la sol. Prima lansare cu noul complex ucrainean de coastă a avut loc pe 5 aprilie 2019, iar livrarea primelor complexe către Forțele Navale ale Ucrainei era inițial planificată pentru luna decembrie 2019.

 

Ucraina a efectuat noi lansări-test cu sistemele de rachete de apărare de coastă

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE