30 august 2019

Sursa: nbo.gov.ua, krinform.ua

 Pe 30 august, secretarul adjunct al Consiliului de Securitate Națională și Apărare (CSNA) din Ucraina, Serhiy Krivonos, a anunțat că lansările test ale rachetelor modernizate "Vilkha-M", desfășurate în Poligonul Alibey din sudul regiunii Odessa, au fost finalizate cu succes și fără probleme.

 

Potrivit lui Kryvonos, CSNA a luat o serie de decizii pentru a asigura producerea și furnizarea cât mai rapidă de noi rachete pentru sistemele de apărare de coastă.

 

"Vilkha-M" reprezintă o variantă profund modernizată a rachetei sovietice 9K58 "Tornado", are o rază maximă de acțiune de 130 km și este dezvoltată de colectivul întreprinderii de stat "Biroul de proiectare Luch" din Kiev, în cooperare cu alte întreprinderi private și de stat din cadrul complexului industrial de apărare al Ucrainei. 

 

Potrivit Ukrinform, "pentru a complica următoarea etapă de testare a sistemelor de rachete", Rusia a pregătit o provocare pe durata lansărilor rachetelor, blocând limita sudică a raionului de lansare notificat de Ucraina în Marea Neagră prin NOTAM A2762/19 și A2761/19.

 

 

Ucraina a efectuat testele cu "Vilkha-M" în pofida provocării pregătite de Rusia în raionul din M.Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE