Surse:armyinform.com.ua

  Pe 4 noiembrie, în poligonul Yagorlyk din Regiunea Herson, Forțele Aeriene Ucrainene au finalizat cel mai mare exercițiu tactic de apărare antiaeriană cu trageri de luptă din acest an. 

 

Conform scenariului exercițiului, unitățile de apărare antiaeriană au trebuit să respingă un atac aerian masiv lansat de inamic. În prima parte a fazei active a exercițiului, unitățile radiotehnice și cele de rachete antiaeriene au asigurat supravegherea spațiului aerian, descoperirea, identificarea și urmărirea țintelor aeriene de control reprezentate de avioanele de luptă ucrainene Su-27 și MiG-29 și aeronavele de atac Su-25.

 

Ulterior, sistemele de rachete antiaeriene S-300PT, S-300V1, "Buk" M1, S-125-2D1 au trecut la executarea tragerilor reale. În total, au fost executate nouă serii de salve de foc cu rachete antiaeriene, în timpul cărora au fost lansate peste 50 de rachete antiaeriene ghidate de diferite tipuri. De asemenea, au fost executate patru raiduri aeriene cu trageri de luptă și lansări de rachete aer-aer împotriva țintelor reprezentate de dronele VR-3 „Reis”.

 

Anul acesta, a fost prima dată când lansările au fost realizate cu ajutorul postului de automatizat comandă mobil “Oreanda”, recent introdus în serviciu în cadrul regimentelor de apărare antiaeriană din Ucraina.

 

“La sfârșitul fiecărui an, efectuăm exerciții tactice cu trageri de luptă ale unităților de apărare antiaeriană și de aviație, și în fiecare an amploarea exercițiilor este în creștere. Vreau să mulțumesc întregului personal care a participat la exerciții. Acesta a arătat un nivel înalt de pregătire, coerență și abilități și a demonstrat că Forțele Aeriene își întăresc capacitatea de luptă în fiecare an”, a declarat comandantul Forțelor Aeriene, general-colonel Serghei Drozdov.

 

În timpul exercițiilor au fost, de asemenea, efectuate teste departamentale de efect cu racheta S-125-2D1 și teste de zbor ale rachetelor S-300 cu diverse modificări.

 

Comentariu BSMAP: Exercițiul s-a desfășurat în periada 31 octombrie - 4 noiembrie și face parte din verificările finale planificate la sfârșitul anului de instrucție.

Din 2016, Forțele Aeriene Ucrainene desfășoară exercițiile anuale cu trageri de luptă în poligonul de stat Yagorlyk. Anterior, foloseau în acest scop poligonul Ciauda din Crimeea.  

La exercițiu au participat echipaje din cadrul Regimentului 301 Rachete Antiaeriene - Nikopol (S-300PS) al Comandamentului Aerian Est; din Regimentul “Bukiv” (prbabil din Luțk (Comandamentul Aerian Vest) și dintr-un divizion de rachete S-125. 

04 noiembrie 2019
 Ucraina a folosit pentru prima dată punctul de comandă "Oreanda" în exerciții cu trageri de luptă

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE