12 aprilie 2020

Sursa: defence-ua.com

 Uzina de construcții navale Nikolaev, care face parte din concernul de stat Ukoboronoprom, a finalizat repararea și refacerea capacității de luptă a vedetelor blindate de artilerie Nikopol și Vyshgorod. Vedeta  Nikopol este în curs de reînnoire a sistemelor electrice și a echipamentelor electrice, iar lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul lunii.

 

"Lucrările de reparații la vedeta Vyshgorod au fost finalizate chiar mai devreme decât a fost planificat, iar la Nikopol sunt și ele în faza finală, ambele nave fiind lansate la apă în același timp. Înțelegem că vedetele îndeplinesc misiuni de luptă, deci am încercat să le restabilim capacitatea de luptă și să le redăm cât mai repede Forțelor Navale", a declarat directorul uzinei, Valery Kalashnikov.

 

De asemenea, directorul general adjunct al Departamentului pentru construcții navale și inginerie marină din cadrul Ukroboronprom, Denis Kravchenko, a declarat că "anul 2020 este anul în care uzina [Nikolaev] își reia operațiunile și este responsabilizată cu contracte guvernamentale. Potrivit deciziei Concernului, conducerea șantierului naval a fost schimbată. Datorită eforturilor noului director și noii echipe, în această uzină a început creșterea volumul de reparații, în pofida condițiilor dificile existente încă. Șantierul naval de la Nikolaev onorează contracte și continuă să depășească treptat criza".

 

Comentariu BSMAP. În noiembrie 2018, vedeta blindată de artilerie Nikopol a fost capturată împreună cu nava de același tip Berdyansk și cu remorcherul Yana Kapu, de forțele militare ruse, în strâmtoarea Kerch, în timpul deplasării de la Odesa către Mariupol. 

Un an mai târziu, pe 18 noiembrie 2019, acestea au fost redate Ucrainei, însă, conform declarațiilor de la acea vreme ale autorităților ucrainene, complet deteriorate, incapabile să se deplaseze independent, cu plafonierele, conectoarele electrice și chiar cu toaletele dezinstalate. 

La sfârșitul lunii februarie 2020, vedeta blindată de artilerie Nikopol împreună cu nava de același tip Vyshgorod au intrat în reparații la șantierul naval Nikolaev.

Pe 2 aprilie 2020, în timpul unei vizite de lucru efectuate în regiunea Nikolaev, ministrul Apărării din Ucraina, Andrii Taran, și comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, general colonel Ruslan Khomchak, au vizitat vedeta Berdyansk. Aceasta se afla la dană în portul Ochakiv, fărăr reparații efectuate, după cum rezultă din imaginile postate cu prilejul vizitei pe siteul oficial al Ministerului Apărării din Ucraina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ucraina a reparat două vedete blindate de artilerie, dintre care una din cele capturate de Rusia în 2018

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE