27 aprilie 2020

Sursa: ukrmilitary.com

 Pe 25 aprilie 2020, în poligonul Alibey s-a desfășurat o nouă etapă de testare a rachetei ucrainene R624M (“Vilkha-M”) care are un calibrul 300 mm și raza de acțiune de 120 km.

 

Potrivit declarațiilor oficialilor ucraineni și a imaginilor făcute publice, racheta a avut o eroare de 15 metri în lovirea unei ținte situate la aproximativ 110 km.

 

“Vilkha-M” este o modernizare a rachetei folosite de sistemul de lansare multiplă a rachetelor "Vilkha" aflat în serviciu în armata ucraineană. Dacă inițial rachetele utilizate de sistemul de bază “Vilkha” aveau raza de acțiune de 70 km, pentru “Vilkha-M” aceasta a crescut la 120 km.

 

Comentariu BSMAP: Din 2015, au fost dezvoltate trei variante de rachete "Vilkha":

- "Vilkha-R" - o rachetă mai veche de tipul 9M55 pentru sistemul de lansare multiplă 9K58 "Smerch",

- R624 "Vilkha" - o rachetă tot de tipul 9M55, însă cu motor cu combustibil solid și cu motoare suplimentare pe gaz, precum și cu sisteme de corecție pe bază GPS și de navigație inerțială încorporate;

- R624M „Vilkha-M” - o rachetă complet nouă - design nou, motor similar cu R624 "Vilkha" și sisteme de ghidare perfecționate.

 

Pe baza introducerii în serviciu a sistemului “Vilkha”, Regimentul 107 Artilerie Reactivă din 2019 a fost reorganizat în brigadă în anul 2019. Cu toate acestea, înzestrarea cu tehnică de rachete avansează cu probleme. În urmă cu câteva zile, directorul Uzinei Chimice Pavlograd, unicul furnizor ucrainean de combustibil solid pentru rachete, s-a plâns public de subfinanțarea activității uzinei și a anunțat disponibilizarea a 687 de angajați. Oprirea acestei uzine este considerată de specialiștii milirati echivalentă cu blocarea întregii industrii constructoare de rachete. 

 

În același timp, există informații potrivit cărora  în 2020 Ministerul Apărării din Ucraina nu intenționează să achiziționeze rachetele de înaltă precizie R624 "Vilkha"  și R624M „Vilkha-M”, fiind alocată o sumă mică exclusiv pentru repararea rachetelor vechi de tipul "Vilkha-R".

 

Ucraina a testat din nou racheta  "Vilkha-M", deși nu finanțează achiziționarea acesteia în 2020 

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE