20 iunie 2019

Sursa: ukrmilitary.com

  Primul produs de serie al stației de război electronic R-330KV1M, fabricat de întreprinderea de stat "Proton", a trecut cu succes testul desfășurat într-unul dintre poligoanele din regiunea Harkov.

 

Potrivit serviciului de presă al companei centrale de stat "Ukroboronprom", R-330KV1M este o stație radio de bruiaj pe unde scurte, capabilă să blocheze funcționarea tuturor stațiilor radio moderne de comunicați în banda HF, inclusiv a celor proiectate special pentru funcționarea în condiții de interferență radio activă, până la distanțe de câteva zeci de kilometri. 

 

Stația face parte din complexul R-330УМ "Mandat", care mai include stațiile radio R-330УВ1М și R-330УВ2М, pentru bruiajul comunicațiilor radio în banda VHF și stația de cercetare și control radio R-330РДМ. În același timp, R-330KV1M poate funcționa separat.

 

Dezvoltarea complexului de război electronic "Mandat" a fost realizată de întreprinderea "Topaz" din Donețk, a cărei bază de producție a fost însă distrusă de "invadatorii ruși". Însă documentațiile care reprezintă baza științifică a întreprinderii au fost transferate la întreprinderea "Iskra" din Zaporojie, unde specialiștii "Topaz" și-au continuat activitatea. În același timp, lucrările privind componenta de bandă HF a complexului "Mandat" au fost transferate la Biroul Central de Proiectare "Proton" din Harkov.

 

Specialiștii din Harkov au modernizat sistemul stației prin utilizarea componentelor moderne de producție occidentală și au actualizat software-ul, ceea ce a extins foarte mult capacitățile modelului R-330KV1M.

 

Conform rezultatelor testelor, sistemul a confirmat toate caracteristicile date.

 

Ucraina a testat prima serie a stației de bruiaj radio R-330KV1M

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE