23 iunie 2019

Sursa: mil.in.ua

 Pe 21 iunie, serviciul de presă al Ministerului Apărării al Ucrainei a informat că ministrul Apărării, Stepan Poltorak, a vizitat întreprinderile din industria de apărare care participă la programul ucrainean de dezvoltare a rachetelor.


În timpul vizitei, Stepan Poltorak a luat parte la una dintre etapele de testare a sistemului de rachete RK-360 „Neptun“ - evaluarea efectului exploziv al focosului.


În timpul testelor, focosul a explodat la o anumită distanță față de standul special destinat, constituit dintru-un semicilindru metalic cu marcaj special. După explozie și curățirea fragmentelor standului, a putut fi întocmită harta împrăștierii fragmentelor focosului rachetei  R-360 utilizate de complexul RK-360 „Neptun“.


Rezultatele testului vor fi analizate în scopul îmbunătățirii capactități distructive a focosului  rachetei R-360.


Aceasta este destinată combateri tuturor categoriilor de nave de luptă, de la distrugătoare până la corvete și nave auxiliare, care acționează în mod independent sau în componența grupărilor navale, în condiții meteorologice simple și complexe, în orice moment al zilei și în orice anotimp, find în același timp în măsură să contracareze măsurile de război electronic ale inamicului.


Recent, racheta a primit un nou motor de lansare, cunoscut într-o formă anterioară de la sistemul antirachetă S-125. De asemenea, au fost înlocuite altimetrul, giroscopul și sistemul de navigație.


În prezent, programul de dezvoltare a complexului de rachete RK-360 "Neptun" se află în faza testelor de fabrică. După finalizarea acestora vor începe testele de stat care vor fi decisive pentu stabilirea momentului înzestrării Forțelor Armate ucrainene cu noile rachete.


Comentariu BSMAP: Potrivit declarațiilor anterioare ale lui Oleg Korostelev, director general al Biroului de Proiectare Luch, sistemul ucrainean de rachete de croazieră RK-360 "Neptun" va fi operațional în 2020. Având în vedere că în prezent nu s-a trecut la etapa testelor de stat, este puțin probabil ca sistemul, în forma lui performantă, să intre în înzestrarea trupelor în cursul anului viitor.

Un aspect important îl reprezintă costul unui astfel de sistem cu bazare terestră, estimat în prezent la aproximativ 20 milioane dolari.

Producătorul intenționează să producă inclusiv versiunea cu bazare navală și aeriană. 

 

Ucraina a testat puterea de foc a focosului rachetei utilizate de sistemul de rachete RK-360 "Neptun" 

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE