24 aprilie 2020

Sursa: ukrmilitary.com

 Uzina de blindate Kiev, împreună cu Institutul de Stat pentru Cercetare, Testare și Certificare a Armamentului și Echipamentelor Militare, au efectuat testarea modelului modernizat al tancului T-72AMT privind conducere acestuia sub apă.

 

Tancul T-72AMT a fost parcurs cu succes 10 metri pe fundul unui bazin cu apă cu adâncimea de 5 metri.

 

Celelalte caracteristici ale tancului T-72AMT au fost testate anterior în poligonul Desna din regiunea Chernihiv. 

Tancul T-72AMT este mai greu decât varianta nemodernizată, însă este echipat cu un motor mai puternic; elementele de tracțiune au fost modificate și a fost adăugată o cameră video în zona din spate, pentru a ușura manevrele de mers înapoi. Toate aceste specificații au fost testate în timpul conducerii pe suprafețe dure și pe drumuri neamenajate.

 

Potrivit constructorului, T-72AMT utilizează dispozitive de vedere pe timp de noapte de înaltă precizie, cu convertoare electro-optice, care permit executarea unui foc precis cu rachetele ghidate din dotare. De asemenea, tancul este echipat cu un sistem digital modern de comunicații radio și de navigație prin satelit. Sistemul de protecție dinamică a fost îmbunătățit, precum și extinctorul. Caracteristicile tehnico-tactice ale tancului sunt testate în condiții cât mai apropiate de condițiile militare reale.

 

După finalizarea testelor, aceste tancuri vor fi livrate Forțele Armate ale Ucrainei. În acest an, Uzina de blindate Kiev a furnizat armatei ucrainene 31 de tancuri T-72 în variante modernizate simplificate în comparație cu T-72AMT.

 

 

 

Ucraina a testat tancul modernizat T-72AMT privind conducerea sub apă

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE