15 decembrie 2019

Sursa: defensenews.com

 Prin proiectul de lege privind politica de apărare din 2020, Congresul american este pregătit să aprobe vânzarea de armament de apărare de coastă și antinavă, ca parte a viitoarelor pachete de asistență de securitate pentru Ucraina.

 

Documentul a trecut de Camera Reprezentanților săptămâna trecută și se așteaptă să fie adoptat în Senat săptămâna aceasta. Președintele Donald Trump a anunțat deja că va semna proiectul de lege.

 

Decizia vine în condițiile în care ajutorul militar al SUA se află în centrul procesului îndreptat împotriva lui D. Trump, la Washington.  

 

Vorbind în cadrul Fundației German Marshall, viceprim-ministrul ucrainean pentru integrarea europeană și euro-atlantică, Dmytro Kuleba, a declarat că armamentul este ideal pentru perechea de nave de patrulare clasa "Island", pe care Ucraina le-a primit de la SUA. Aceste nave „au fost furnizate fără nimic pe ele”, a declarat D Kuleba, primul membru al actualului guvern ucrainean care a vizitat Washingtonul. „Deci vom continua să lucrăm pentru obținerea mai multor nave din această clasă și, sperăm, cu o parte din echipamentul menționat.”

 

D. Kuleba a adăugat că, în general, a avut întâlniri pozitive cu membrii ambelor camere ale Congresului, precum și cu oficiali ai administrației. 

 

Oficialul ucrainean a recunoscut că vizita sa vine într-un moment unic pentru Washington, discuțiile dintre D. Trump și președintele ucrainean Volodimir Zelenski fiind obiectul unei acuzații aduse lui D. Trump de către parlamentarii democrați. Dar D. Kuleba a precizat că Ucraina reprezintă un partener de securitate necesar pentru SUA și aliații săi din NATO, în special de-a lungul Mării Negre, și și-a exprimat convingerea că acuzațiile aduse lui D. Trump nu ar trebui să afecteze relația dintre cele două națiuni.

 

„Nu vrem să fim făcuți de rușine și acuzați. Vrem doar o imagine corectă și echidistantă asupra a ceea ce a realizat Ucraina, unde se află Ucraina și spre ce se îndreaptă Ucraina. La toate cele trei aspecte cred că nu avem diferențe fundamentale cu Statele Unite”, a spus acesta. „Ucraina este un aliat natural pentru Statele Unite în lume".

 

Proiectul care autorizează vânzările de rachete coincide cu legislația similară propusă în luna mai de către președintele Comitetului pentru Afaceri Externe, Eliot Engel și de congresmanul Michael McCaul.

 

Într-o declarație făcută pe 13 decembrie, E. Engel a apelat la “asistența suplimentară vitală” pentru securitatea Ucrainei, deoarece contribuie la apărarea împotriva încercărilor președintelui rus Vladimir Putin de a-i submina suveranitatea și integritatea teritorială: „Ucraina este pe primele linii ale luptei împotriva influenței rusești și a agresiunii ruse.... Sunt mândru că Congresul își menține în continuare consensul puternic în sprijinul acordat Ucrainei”.

 

Din 2014, SUA au alocat peste 1,5 miliarde de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina. Această finanțare a inclus puști cu lunetă, vehicule Humvee, drone (fără armament), lansatoare de proiectile reactive, radare antiartilerie, senzori electronici de luptă, echipamente de comunicații, echipamente de observare pe timp de noapte, materiale pentru tratament medical și consumabile.

 

Până acum, singurele echipamente de rachete aprobate pentru vânzare în Ucraina au fost sistemele antitanc portabile Javelin.

 

 

 

 

 

 

Ucraina ar putea primi din SUA sisteme de rachete noi, mai puternice 

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE