16 iunie 2020

Sursa: ukrmilitary.com

  Pe 15 iunie, în discursul ținut la Odesa cu ocazia numirii în funcție a noului comandant al Forțelor Navale Ucrainene, ministrul ucrainean al apărării, Andriy Taran, a declarat că în prezent se acordă o atenție deosebită dezvoltării capacităților de luptă ale Forțelor Navale Ucrainene în conformitate cu standardele NATO.

 

„Prima componentă [a dezvoltării]  o reprezintă înzestrarea cu sisteme de rachete de coastă, avioane, mijloace de sprijin pentru luptă și război electronic. A doua este  crearea unui sistem integrat de semnalizare și recunoaștere în zona mării apropiate, sisteme de control și semnalizare pentru situația subacvatică. A treia componentă constă în dezvoltarea unui sistem de baze navale moderne atât în Marea Neagră, cât și în Marea  Azov. Ministerul Apărării va face tot posibilul pentru a pune în practică acest program”, a declarat Andriy Taran.

 

Pentru asistență în implementarea acestor planuri, Ministerul Apărării din Ucraina negociază cu parteneri din cadrul NATO, în special cu Germania și Franța, a mai precizat ministrul ucrainean.

 

Comentariu BSMAP: Pe 11 iunie 2020, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a demis pe amiralul Ihor Voronchenko din funcția de comandant al Forțelor Navale Ucrainene (pe care o deținea din 2 iulie 2016) și l-a numit în această funcție pe contraamiralul Oleksiy Leonidovich Neizhpapa (decretele nr. 216 și 2017 / 2020). 

Contraamiralul O. Neizhpapa este în serviciul militar din 1992. În 1997 a absolvit Institutul Naval Sevastopol.

Din 1997 până în 2000, a fost comandant al bateriei de rachete antiaeriene din cadrul unității de rachete și artilerie de pe fregata "Sevastopol".

În perioada 2000-2006, a ocupat funcții de la locțiitor al comandantului corvetei Lutsk, la comandant al dragorului maritim Cherkasy.

Din 2006 până în 2007, a fost adjunct al comandantului Bazei Navale Sud - Odesa.

Din 2007 până în 2008, șef de stati major și prim-locțiitor al comandantului Brigăzii de Nave de Suprafață, iar din 2008 până în 2012 a condus această unitate.

Din 2012 până în 2015 a ocupat funcția de prim-adjunct al șefului de stat major al Forțelor Navale Ucrainene.

În perioada 2015 - 2019, a fost locțiitor cu pregătirea pentru luptă al comandantului Forțelor Navale - șef al departamentului de instrucție pentru luptă al Comandamentului Forțelor Navale ale Ucrainei.

Din februarie 2019 a fost prim-adjunct al comandantului Forțelor Navale ale Ucrainei.

 

Ucraina are tot mai clare direcțiile de dezvoltare a Forțelor Navale

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE