16 octombrie 2019

C-tin Popa, sursa: ukrmilitary.com

 Pe 10 octombrie, referindu-se la modul de alocare a bugetului de stat, șeful Serviciului Graniței de Stat a Ucrainei (DPSU), Col. Serghei Deineko, a declarat că fondurile alocate serviciului pe care-l conduce, pentru anul 2020, sunt ”sunt catastrofale”. ”Fondurile care vor fi alocate serviciului, la fel ca cele din acest an - 10.880 miliarde grivne (UAH) - sunt clar insuficiente. Am cerșit, am cerșit, am strigat. În momentul de față, situația nu a fost rezolvată. Astăzi, 10 octombrie, va avea loc ședința CSNA cu privire la alocarea bugetară pentru anul viitor. Dacă este lăsat la nivelul acestui an, este un dezastru. Nu este  un buget de supraviețuire, este unul de distrugere”.

 

Acesta a subliniat că suma minimă pentru funcționarea serviciului pe care-l conduce este de aproximativ 16,1 miliarde grivne, în caz contrar ”va fi un dezastru. Voi pierde oameni instruiți care vor părăsi serviciul”, a declarat S. Deineko. Acesta a dat vina pe fostul președinte, Petro Poroșenko pentru această subfinanțare.  

 

Potrivit siteului ukrmilitary.com, situația alocărilor bugetare pentru anii 2019 și 2020, în mii de grivne, se prezintă astfel:

 

Conform hotărârii Consiliului de Securitate Națională și Apărare (CSNA) din 25.04.2019, privind alocarea bugetară pentru asigurarea apărării și securității naționale a Ucrainei, în perioada 2020-2022 situația alocărilor bugetare se prezintă astfel (milioane grivne):

 

Cursul de schimb valutar este de 24,4 grivne pentru 1 USD.

 

Comentariu: Bugetele alocate structurilor de forțe pentru anul 2020 sunt aproape identice cu cele din 2019, cu excepția unei majorări semnificative a fondurilor pe care CSNA le va avea la dispoziție. Practic CSNA și-a rezervat dreptul de a dispune de o sumă extrem de mare, care echivalează cu aproximativ o treime din bugetul alocat Ministerului Apărării. Este foarte probabil ca aceasta să fie o strategie, gândită de noua echipă Zelenski, menită să asigure flexibilitatea repartizării fondurilor către acele structuri care au mai mare nevoie pe parcursul anului bugetar, în funcție de evoluția situației de securitate. 

 

 

Ucraina: Bugetele alocate structurilor de forțe în 2020 sunt similare celor din 2019

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE