24 noiembrie 2019

Sursa: ukrmilitary.com

 Pe 22 noiembrie, comandantul Comandamentului Trupelor de Desant - Asalt, general major Yevhen Moisiuk, a declarat că în Ucraina este în curs de dezvoltare un nou concept de utilizare a acestor trupe. În principal, Comandamentul Trupelor de Desant - Asalt intenționează să aibă propria brigadă de elicoptere de desant.

 

"Am inițiat acest demers la nivel național, de comun acord cu Ministerul Apărării, din dorința de a ne folosi de experiența partenerilor noștri americani. Aceștia au o vastă experiență de utilizare a componentei de asalt aerian în conflictele armate moderne. De exemplu, unități ale Diviziilor 101 și 82 din Irak", a declarat Y. Moisiuk.

 

În ceea ce privește șansele de creare a acestei componente proprii de aviație a Trupelor de Desant - Asalt, Y. Moisiuk este încrezător că acest lucru se va realiza în condițiile îmbunătățirii situației financiare a statului.

 

"Visez la o brigadă puternică de elicopter în Trupele de Desant - Asalt. Și sunt sigur că, odată cu starea financiară mai bună a statului, acest lucru va deveni mai devreme sau mai târziu realitate și va crește capacitatea de luptă a Trupelor de Desant - Asalt".

 

Comentariu BSMAP: Din 2016, Forțele de Desant de Înaltă Mobilitate au fost retrase de sub comanda Forțelor Terestre și subordonate direct Statului Major General, ca Trupe de Desant - Asalt. Cu toate că este gata de luptă permanent și are cel mai bine pregătit personal, noua categorie de forțe nu dispune încă de propriile mijloace de proiecțiie a forței, acestea fiind asigurate in principal de Comandamentul Forțelor Aeriene.

 

 

 

 

Ucraina: Comandamentul Trupelor de Desant - Asalt vrea să aibă propria brigadă de elicoptere

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE