27 martie 2019

Sursa: youtube.com, uawire.org

Pe 26 martie, într-un material publicat de Radio Svoboda pe YouTube, reprezentantul Direcției Principale de Informații (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al  Apărării al Ucrainei, Vadim Skibitsky, a anunțat că Rusia intenționează să transfere arme nucleare pe teritoriul Crimeei.

 

Potrivit lui V. Skibitsky, serviciile de informații ucrainene au înregistrat în acest an activtăți de pregătire în structurile implicate în transportul armelor nucleare din Rusia către Crimeea.


"Acestea sunt atribuțiile Direcției Principale 12 a Ministerului Apărării din Federația Rusă, care, alături de alte unități ale grupului de ocupație din Crimeea, au elaborat toate procedurile de transfer al armelor nucleare și pregătirea lor pentru folosirea în luptă", a declarat  V. Skibitsky.

 

Acesta a mai precizat că Federația Rusă formează o nouă brigadă de rachete în Regiunea Militară Sud, care va fi înzestrată cu sistemele de rachete Iskander și cu noile rachete de croazieră cu bătaie extinsă, care pot fi echipate cu focoase nucleare.


Comentariu BSMAPDecizia de formare a unei noi brigăzi de rachete în Regiunea Militară Sud a fost anunțată pe 27 februarie 2019 la reuniunea Colegiului Ministerului Apărării al Federației Ruse.

Probabil, este vorba despre refacerea Brigăzii 464 Rachete, care, după retragerea din Germania din 1991, a fost dislocată în localitatea Znamensk din Regiunea Astrakhan și a fost desființată în anul 2009.

Noua brigadă, după dotarea cu noile complexe de rachete Iskander-M, va intra în compunerea Armatei 8 arme întrunite. Pentru noua mare unitate operativă este destinat al doilea complet de nivel brigadă de complexe operativ-tactice 9K720 Iskander-M comandate suplimentar de Ministerul Apărării, în baza unui contract încheiat în august 2017. Astfel, noua brigadă de rachete din compunerea Armatei 8 arme întrunite a Regiunii Militare Sud va fi a 13-a brigadă dotată cu rachete Iskander-M din Armata rusă și a treia din RM Sud (după Brigada 1 Rachete – Molkino a Armatei 49 arme întrunite – Stavropol și Brigada 12 Rachete – Mozdok a Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz).

Ucraina: Direcția de Informații a Armatei are date privind un viitor transfer de arme nucleare în Crimeea

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE