Surse: www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts

 

     Brigada de Aviație Navală a Forțelor Armate ucrainene a desfășurat în cursul săptămânii trecute (29.07 – 04.08.2019) o serie de exerciții tactice bazate pe diferite scenarii de întrebuințare a unităților brigăzii în cadrul acțiunilor Forțelor Navale.

 

     În afară de componenta aeriană a brigăzii, la exercițiu au participat și subunitățile de sprijin, inclusiv batalionul radiotehnic și de comunicații, care a primit sarcina de a echipa un aerodrom aflat la mare distanță, cu tehnică de radiolocație și transmisiuni.

     

     Unul dintre scenariile exersate, a fost identificarea și distrugerea submarinelor inamice. Executarea acestui tip de misiune a presupus în prealabil cercetare maritimă și marcare zonă care va fi lovită, cu elicoptere Ka-27, urmată de atacarea țintelor cu torpile și bombe antisubmarin lansate de pe elicoptere Mi-14 și avioane An-26.

     Ajustarea focului a fost realizată de o echipă de observare, care a fost deplasată operativ la Capul Adzhiyask (63 km SV de Nikolaev).

 

     Comentariu BSMAP: Forțele Navale ale Ucrainei au în compunere o singură brigadă de aviație – Brigada 10 Aviație Navală, dislocată la Nikolaev.

 

     Anterior anexării peninsulei Crimeea de către F.Rusă în 2014, Brigada 10 Aviație Navală era dislocată la Saki.

05 august 2019
 Ucraina: Exerciții ale Aviației Forțelor Navale

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE