30 septembrie 2019

Sursa: uawire.org

 Pe 28 septembrie, serviciul de presă al Ministerului Apărării din Ucraina a anunțat că Forțele Aeriene ucrainene au primit permisiunea de a folosi dronele de atac Bayraktar TB2 în cadrul serviciului de luptă.

 

În scopul formării profesionale pentru utilizarea și întreținerea dronelor, 50 de militari ucraineni au participat la cursurile de pregătire din Turcia.

 

Dronele de atac Bayraktar TB2 au fost adoptate de forțele armate ucrainene în luna martie a acestui an.

 

Bayraktar TB2 are o autonomie de zbor de 24 de ore. Acesta este echipat cu rachete de înaltă precizie destinate distrugerii vehiculelor blindate, lucrărilor genistice, precum și țintelor navale.

 

Anterior, pe 12 august, Ministerul Apărării din Ucraina a mai informat că Ucraina și Turcia participă împreună la dezvoltarea dronei de atac Akinci.

 

Comentariu BSMAP: Consiliul Național pentru Securitate și Apărare al Ucrainei a anunțat că, în cursul lunii august, UkrSpetsExport din Ucraina și Baykar Defense din Turcia au semnat un contract pentru producerea de arme de precizie și tehnologii aerospațiale. În media din Ucraina, se susține că Ucraina și Turcia au înființat chiar o corporație comună în acest sens, al cărei prim proiect îl reprezintă dezvoltarea unei noi generații de UAV-uri.

 

Bayraktar TB2 este varianta modificată și modernizată a sistemului Bayraktar B și reprezintă o clasă de drone de altitudine medie și autonomie de lungă durată. UAV-ul are lungimea de 6,5 m, anvergura aripilor de 12 m, masa maximă de zbor de 650 kg și raza de acțiune de 150 km.

 

 

Ucraina introduce în serviciul de luptă noile drone turcești Bayraktar TB2

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE