19 octombrie 2019

Sursa: ukrilitary.com, facebook.com

 Pe 18 octombrie, media militară din Ucraina a anunțat că Ivan Aparshin, consilier în domeniul apărării al președintelui Zelenski, a fost numit director general al Direcției Naționale de Securitate și Apărare (DNSA) din cadrul Biroul președintelui Ucrainei (Administrației prezidențiale).


I. Aparshin este cunoscut pentru că, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, a susținut că Ministerul Apărării deține o mulțime de proprietăți excedentare care pot fi valorificate, iar veniturile rezultate pot susține măsurile de acțiune împotriva Rusiei în Marea Azov, inclusiv construcția bazelor navale pe coasta Mării Azov.


Ivan Mikhailovich Aparshin (63 de ani), a fost cadru militar activ în perioada 1977-2000 și a trecut în rezervă cu gradul de colonel. În perioada 2005-2008 a lucrat la Ministerul Apărării, în 2007-2008 fiind inspector șef al acestui minister. În perioada 2008-2010 a fost prim-adjunct al Direcției de Apărare și Mobilizare a Secretariatului Cabinetului de Miniștri al Ucrainei, iar în perioada 2010-2011, șef al acestui departament. În perioada 2011-2014 a fost director adjunct al Departamentului de experți și expertiză, șef al Oficiului de expertiză în domeniul securității și apărării al Secretariatului Cabinetului de Miniștri al Ucrainei.

 

În 2014, a candidat pentru un loc în Rada Supremă (parlament) pe lista partidului „Poziția Civică”, partid creat și condus de Anatoli Grițenko (fost ministru al apărări în perioada 2005-2007).

 

În 2019, Ivan Aparshin a fost cooptat în echipa lui V. Zelenski.

 

"Ivan Aparshin, cu care am fost împreună la alegeri, a câștigat selecția pe bază de concurs și a fost numit director general al Direcției pentru Securitate Națională și Apărare a Biroului Președintelui Ucrainei", a scris Anatoli Grițenko pe 18 octombrie pe pagina sa de Facebook.
 

 

Ucraina: Ivan Aparshin a fost numit directorul DNSA din cadrul Biroului președintelui Ucrainei 

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE