17 septembrie 2019

Sursa: unn.com.ua

  Pe 15 septembrie, ministrul ucrainean al finanțelor, Oksana Markarova a anunțat că, în proiectul de buget pentru 2020, guvernul ucrainean a alocat peste 245 miliarde de grivne (aproximativ 10 miliarde USD) pentru cheltuielile din domeniul securității naționale.

 

"Avem o creștere atât a costului forței de muncă, cât și a cheltuielilor. Dezvoltarea securității și a apărării este cu siguranță o prioritate. Avem de gând să alocăm 245,8 miliarde [grivne] pentru diferite departamente implicate în securitate și apărare", a precizat Markarova.

 

Potrivit acesteia, nu toată această cifră va fi alocată autorităților specifice conform planificării guvernului, deoarece în buget a fost recent introdus un nou articol, care prevede că o anumită cotă din aceste fonduri pot fi distribuite doar de Consiliul pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei.

 

La aceeași dată, Cabinetul de miniștri al Ucrainei (guvernul) a înaintat în Rada Supremă (parlament) proiectul de Lege nr. 2000 „Cu privire la bugetul de stat al Ucrainei pentru 2020”.

 

Proiecția bugetară a avut la bază o estimare a cursului de schimb de 28,2 grivne pe dolar (USD), a veniturilor la buget de 1,17 trilioane grivne (aproximativ 400 miliarde USD) și a unor cheltuieli în valoare apropiată veniturilor.

 

În prezent, pe siteul oficial al Radei nu a fost publicat textul proiectului de lege sau documentele însoțitoare.

 

 

Ucraina: Peste 10 miliarde USD pentru securitate și apărare în proiectul de buget pe 2020

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE