30 noiembrie 2019

Sursa: militarynews.ru, remmilitaryblog.com

 Pe 28 noiembrie, directorul general al Biroului de Proiectare Luch, Oleg Korostelev, a declarat că racheta de croazieră R-360 a complexului Neptun RK-360MC a trecut cu succes faza de testare după ce a efectuat un zbor de câteva sute de kilometri pe traiectele și la altitudinile stabilite. Odată cu finalizarea acestei etape se consideră că dezvoltarea rachetei P-360 pe partea de zbor este completă. 

 

"Pentru prima dată, racheta a parcurs mai mult de 250 km pe un traseu și altitudini prestabilite. Adică putem spune că astăzi s-a finalizat dezvoltarea unei rachete cu caracteristici specificate", a declarat Oleg Korostelev. În plus, în faza următoare, testele se vor concentra asupra caracteristicilor de luptă ale rachetei.

 

Racheta R-360 are o masă de 870 kg, greutatea focosului de 150 kg, raza de acțiune de până la 280 km, viteza de aproximativ 900 km/h și poate zbura razant la 3-10 m (“deasupra crestei valurilor”).

 

Complexul permite lansarea simultană a până la 24 de rachete (dacă este constituit din toate cele 6 unități de lansare cu care este prevăzut constructiv), la un interval de lansare de 3-5 secunde. Acesta poate fi amplasat la distanțe de până la 25 km de coastă, iar timpul necesar pentru desfășurarea sa este de până la 15 minute.

 

Comentari BSMAP: Potrivit declarațiilor anterioare ale lui O. Korostelev, sistemul ucrainean de rachete de croazieră RK-360 "Neptun" va fi operațional în 2020. Având în vedere că în prezent abia s-a finalizat faza testelor de zbor ale rachetei, este puțin probabil ca în cursul anului viitor sistemul să intre în înzestrarea trupelor în forma lui performantă maximă. Probabil, pentru a respecta calendarul stabilit prin programul de înzestrare a Forțelor Armate, într-o primă fază unitățile de apărare de coastă din unele zone considerate sensibile (Odesa, Nikolaev, Mariupol) vor fi înzestrate cu câte o variantă primară a sistemului. 

Un aspect important îl reprezintă costul unui astfel de sistem cu bazare terestră, estimat în prezent la aproximativ 20 milioane dolari.

Producătorul intenționează să construiască inclusiv versiuni ale sistemului cu bazare navală și aeriană.

 

 

 

 

Ucraina: Racheta de croazieră R-360 a complexului Neptun RK-360MC a trecut cu succes faza de zbor

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE