14 martie 2019

Sursa: mil.gov.ua, uawire.org

 Potrivt informațiilor publicate pe 13 martie pe siteul oficial al Ministerului Apărării din Ucraina, guvernul a adoptat recent decretul intitulat "Cu privire la relocarea unităților militare ale Forțelor Aeriene ucrainene".


"Guvernul a făcut un nou pas important către asigurarea efectivă a apărării antiaeriene a Ucrainei, pentru a susține capacitatea defensivă a țării. În acest sens, a fost emis un decret de relocare a unităților militare ale Forțelor Aeriene ucrainene. Punerea în aplicare a acestui decret va spori capacitățile de luptă ale Forțelor Aeriene în sistemul general de apărare antiaeriană din țară", se preczează în raport.


La propunerea Ministerului Apărării, guvernl ucrainean a aprobat următoarele relocări de unități militare:


1. Unitatea militară A1659, din localitatea Mariupol (orașul militar nr. 35), în localitatea Zolotonosha din Reginea Cherkasy (orașul militar nr. 8);


2. Unitatea militară A2800 (Regiment de rachete antiaeriene), din localitatea Radisne din Regiunea Odesa (orașul militar nr. 6), în localitatea Nerubaiske din Regiunea Odesa (orașul militar nr. 13);


3. Unitatea militară A3737 și o subunitate radiotehnică, împreună cu centrul de control aerian, vor fi mutate din localitatea Mukachevo din Regiunea Transkarpatia (orașul militar nr. 2 ),  în localitatea Pavshyno (Mukachevo) din Regiunea Transkarpatia (numărul 91A). O altă subunitate radiotehnică a unității va fi dislocată localitatea Starokostiantyniv din Regiunea Khmelnytskyi (orașul militar nr. 21).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ucraina: Reconfigurări în sistemul de apărare antiaeriană 

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE