09 septembrie 2019

Sursa: mk.ru

   Prezentăm în continuare un material publicat pe 6 septembrie, pe siteul mk.ru al agenției ruse de presă "Moskovskii Komsmoleț", în care pot fi identificate foarte clar aspectele de manipulare informațională utilizate în continuare între Ucraina și Federația Rusă, de ambele părți.

 

*    *

   Potrivit reprezentantului Direcției Principale de Informații (GUR) din Ministerul Ucrainean al Apărării, general Vadim Skibitsky, până în 2020 Moscova intenționează să finalizeze constituirea grupărilor de forțe în zonele de la granița cu Ucraina. Acesta a precizat că se presupune că, la viitoarele exerciții anuale rusești de nivel strategic, „Caucaz 2020”, Rusia intenționează să atace Ucraina pentru a o anexa.


Este dificil de spus dacă generalul și-a mulțumit concetățenii sau i-a speriat, dar este sigur faptul că astfel de declarații nu sunt făcute doar de acesta și nu pentru prima dată. Anterior, același lucru a fost declarat de președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, iar la începutul anului 2019, Viktor Muzhenko (la acel moment șeful Statului Major General al Forțelor Armate) a creat o imagine foarte detaliată a viitoarei invazii a trupelor rusești, din trei direcții simultan - nord, est și sud.

 

Cu toate acestea, oricât de „înspăimântați” au privit ucrainenii în toate direcțiile lumii, invadatorii ruși nu au venit, așa cum s-au așteptat. În ceea ce privește declarațiile actuale ale generalului Skibitsky, iată cum vede acest lucru un general maior rus, Sergey Lipovoy, erou al Rusiei și președinte al Prezidiului ofițerilor ruși:  "Din păcate, în ciuda eforturilor reciproce ale președinților Rusiei și Ucrainei de a normaliza relațiile dintre cele două țări, oficialii ucraineni continuă să facă declarații provocatoare, care nu au nicio legătură cu realitatea. Acesta este un truc politic vechi, urât, al Ucrainei - atunci când Europa și SUA încep să uite de Ucraina, încearcă să reatragă atenția asupra lor în acest fel. 

 

Rusia urmărește o politică pur defensivă, având în vedere activitatea NATO la frontierele noastre, având în vedere retragerea SUA din Tratatul INF și situația de neînțeles cu START-3. Spre deosebire de blocul NATO, care în timpul existenței sale a fost vinovat de distrugerea unor state întregi, Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni, dar a venit întotdeauna să salveze, dacă a fost solicitată.

 

Astăzi, este mai bine ca Ucraina să se îngrijoreze nu de invazia mitică a Rusiei, ci de păstrarea teritoriilor sale din vest, pe care România, Polonia, Slovacia și Ungaria le urmăresc. Și cui va cere Ucraina ajutor în cazul încercării de anexare a acestor teritorii? Desigur, Rusiei. Cu cât mai devreme realizează acest lucru oficialii de la Kiev, cu atât mai bine și mai sigur este pentru toată lumea."

 


 

 

Imagine cu caracter simbolic
Ucraina se teme că în 2020 va fi atacată din est; Moskova îi recomandă atenție la vecinii din vest

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ANALIZE & SINTEZE