Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro
Ucraina se teme de participarea unor falși observatori ruși la alegerile din martie

Sursa: rbc.ua, 112.international

  La alegerile prezidențiale din Ucraina pot fi prezenți observatori falși trimiși de  Federația Rusă, scrie RBK-Ucraina citând-o Natalia Linnyk, adjunctul directorului general al Comitetului Alegătorilor din Ucraina.

 

Acesasta a menționat că în prezent sunt înregistrate 129 de organizații publice, care își vor pune la dispoziție observatorii.

 

"Dorim să informăm că există anumite misiuni ale așa-zișilor observatori falsi. Ministerul de Externe al Ucrainei, împreună cu Comisia Electorală Centrală vor încerca să le identifice și să le elimine, la aceste alegeri. Dar chiar dacă Ministerul Afacerilor Externe va identifica și compromite anumite misiuni de  acest gen, care vor introduce reprezentanți falși, cerem ca mass-media să fie solidară și să aibă în atenție credibilitatea surselor de informare", a declarat Natalia Linnyk.

 

Aceasta a mai precizat că "observatorii, care au furnizat informațiile false la alegeri anterioare din anumite țări, sunt în diferite moduri legați de Rusia și finanțați pentru această activitate. Scopul principal este acum de a genera instabilitate în mediul ucrainean".

 

Campania electorală a început oficial pe 31.12.2018. Înregistrarea candidaților va dura până pe 04.02.2019, iar pe 09.02.2019 va apărea lista finală a candidaților la alegerile prezidențiale. Aceștia își vor putea retrage candidatura până pe 07.03.2019.

 

Comisia Electorală Centrală din Ucraina a închis toate secțiile de votare din Rusia, inclusiv pe cele din mari orașe precum Moscova, Rostov-pe-Don, Sankt Petersburg, Ekaterinburg și Novosibirsk. În plus, ministrul de externe al Ucrainei Pavlo Klimkin a avertizat că Ucraina nu intenționează să aprobe cererile de participare la alegeri a observatorilor ruși din cadrul OSCE.

 

 

 

 

Mulțumim pentru încredere
02 februarie 2019

Alegerile electorale din Ucraina