19 noiembrie 2019

Sursa: twitter.com, 112.international

 Pe 19 noiembrie, ministrul de interne al Ucrainei, Arsen Avakov, a informat pe Twitter că Ucraina și Franța au semnat un acord interguvernamental privind sprijinul tehnic și producția a 20 de vedete de patrulare.

 

"În numele guvernului Ucrainei, am semnat acordul cu ministrul francez de interne Christopher Castaner (136,5 mln euro) privind sprijinul tehnic și producția a 20 de vedete de patrulare; cinci dintre ele și toate bărcile pneumatice rigide (RIB - Rigid Inflatable Boat), vor fi construite în Ucraina. Apreciem sprijinul Franței în consolidarea sistemului de securitate și protecție navală", a declarat A. Avakov.

 

Anterior, pe 15 octombrie, Arsen Avakov și ministrul transporturilor din Franța, Jean-Baptiste Djebbari, au convenit asupra producției comune de vedete de patrulare pentru Serviciul Graniței de Stat din Ucraina.

 

Comentariu BSMAP: Contractele de acest tip și nivel au mai mult o componentă politică, decât una practică. Chiar și în situația economică actuală Ucraina are capacitatea să construiască independent astfel de nave și cu un cost mai scăzut. Însă, foarte probabil, urmărește să întărească relațiile de cooperare cu Franța, stat care reprezintă o voce puternică în Europa și unul dintre cei patru membri ai formatului Normandia în care se stabilește soarta Donbasului.

 

Ucraina și Franța au semnat acordul privind sprijinul tehnic și producția a 20 de vedete de patrulare

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE