28 noiembrie 2019

Sursa: rbc.ru, 112.international

Negocierile dintre Ucraina și Rusia pentru schimbul de prizonieri din Donbas, după regula „toți contra toți”,  sunt în faza finală.

 

"Problema importantă este acum schimbul de persoane stabilit între Kiev și Donbas. Listele au fost deja convenite și aprobate", a declarat sursa pentru agenția RBC.

 

"Ucraina este gata să predea aproximativ 250 de persoane în schimbul a 100. Lucrurile sunt în desfășurare, etapa de avizare legală este finalizată - persoanele, care pregătite pentru schimb se încadrează într-o procedură diferită", a adăugat sursa.

 

RBC a precizat că informațiile au fost confirmate și de un apropiat al președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelensky. Acesta a mai precizat că progresele înregistrate în noul schimb au fost înregistrate într-un proiect de comunicat pregătit pentru summitul în format Normandia din 9 decembrie de la Paris.

 

Anterior, ministrul de externe al Ucrainei, Vadym Prystaiko, a declarat pentru Interfax că schimbul se va desfășura, deși nu va fi unul bazat pe echivalență.

 

"Cred că din punct de vedere cantitativ, nu va fi corect de această dată. Formatul schimbului nu va fi unu pentru unu, iar procesul de schimb în sine va fi și mai sensibil", a menționat V.Prystaiko. Potrivit acestuia, deși principiul schimbului include toate persoanele, listele cu numele acestora rămân secrete pentru a nu periclita procesul în sine.

 

Ucraina și Rusia de acord cu schimbul de prizonieri din Donbas după regula „toți contra toți”

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE