06 iunie 2019

Sursa: dumskaya.net, defence-ua.com

  Pe 5 iune, cabinetul de miniștri al Ucrainei (guvernul) a aprobat decizia de relocare a patru nave militare ucrainene din Baza navală Odesa, în portul Oceakov din regiunea Nikolaiev.

 

Concret, decizia se referă la nava medie de desant L401 "Yuri Olefirenko", remorcherul A830 "Korets"  și navele de artilerie Proiect В-376: P172 "Rivne" și P173 "AK-02".  


Anterior, nava medie de desant L401 "Yuri Olefirenko" a aparținut Brigăzii 5 Nave de suprafață din Baza navală Nikolaev (Baza Navală de Sud).

 

Comentariu BSMAP: În prezent, Forțele Navale ucrainene sunt organizate pe trei baze navale instalate în porturile din Odesa (Baza Navală de Vest), Nikolaiev (Baza Navală de Sud) și Berdiansk (Baza Navală Azov).  

 

Potrivit informațiilor vehiculate în media ucraineană de specialitate, autoritățile de la Kiev intenționează să înființeze o a patra bază navală, la Oceakov, ceea ce ar explica decizia de transfer a celor patru nave miltare.

 

Precizare: brigăzile navale ucrainene au fost transformate în divizioane de nave, astfel că Brigada 5 Nave de suprafață - Nikolaiev, la care face referire sura, este în prezent Divizionul 29 Nave de suprafață - Nikolaiev, iar Brigada 1 Nave de suprafață - Odesa a devenit Divizionul 30 Nave de suprafață - Odesa

 

 

Ucraina transferă nave mlitare de la Odesa la Oceakov, într-o posibil nouă bază navală 

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE