24 octombrie 2019

Sursa: mil.gov.ua

 Cele două vedete de patrulare clasa "Island" ale Forțelor Navale Ucrainene, P190 "Slavyansk" și P191 "Starobilsk", sosite pe 21 octombrie din Baltimore (SUA), au fost descărcate de pe cargoul Ocean Freedom și ancorate în portul Bazei Navale "Sud" din Odesa.

 

În următoarea perioadă, vedetele vor fi parțial modernizate, vor trece prin teste de verificare pe mare și abia după aceea va avea loc ceremonia oficială de introducere în serviciul de luptă al Forțelor Navale.

 

Potrivit informațiilor din surse militare, la nivelul Forțelor Navale Ucrainene se intenționează crearea unui divizion de nave de patrulare cu capacități extinse de luptă, vedetele din clasa "Island" fiind considerate adecvate pentru misiuni în Marea Neagră, Marea Azov, dar și în Marea Mediterană.

 

Potrivit adjunctului șefului de Stat Major din cadrul Comandametului Forțelor Navale din Ucraina, căpitan de rangul I, Andriy Ryzhenko, "vedetele au o funcționare foarte economică, la o viteză de 12 noduri consumul de combustibil fiind de doar 150 litri/ora. În acest fel, 37 de tone de combustibil pot fi suficiente pentru șapte-zece zile (o condiție impusă de NATO pentru corvete). Practica de 30 de ani în utilizarea vedetelor de către Statele Unite a arătat eficiența lor în diferite condiții meteorologice, pe mări și oceane", a declarat A. Ryzhenko.

 

Comentariul BSMAP: Vedetele recent sosite în Ucraina au fost retrase din serviciul Gărzii de Coastă a SUA în 2017.

În 1985-1992, în SUA, au fost construite 49 de vedete calasa "Island" pentru Garda de Coastă. Dintre acestea, 37 sunt încă în serviciu. 

Anterior, pe 27 septembrie 2018, a avut loc ceremonia de transfer pentru navele similare "Cushing" (WPB-1321) și "Drummond" (WPB-1323), construite în 1988.

SUA livrează aceste nave în cadrul Programului EDA de transfer a echipamentelor militare excedentare. Printre statele care au primit astfel de nave prin programul EDA se numără Georgia, Pakistan și Costa Rica.

 

 

 

 

 

Ucraina va crea un divizion de vedete de patrulare multirol, pe baza navelor primite de la SUA

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE