17 iulie 2020

Sursa: mil.gov.ua

 Pe 17 iulie, în cadrul "orei de întrebări pentru guvern", care se desfășoară regulat în plenul Radei Supreme a Ucrainei, ministrul ucrainean al apărării, Andrii Taran, a declarat că până în prezent nu au fost identificate semne ale unei pregătiri de trecere la acțiuni directe de luptă ale forțelor de ocupație ruse dislocate în Crimeea, cu referire specifică la proximitatea regiunii Herson.

 

 "Ținând cont de modul imprevizibil în care se iau deciziile la nivelul conducerii politico-militare a Federației Ruse, Forțele Armate ale Ucrainei adoptă o serie de măsuri pentru a preveni și contracara posibile acțiuni ale Forțelor Armate ruse", a precizat A. Taran, enumerând: intensificatrea acțiunilor de cercetare, rotirea trupelor, organizarea cooperării cu Garda Națiională, Poliția Națională, Serviciul de Securitate al Ucrainei, Servicul Graniței de Stat și cu unitățile și subunitățile care îndeplinesc misiuni în zona graniței administrative cu Republica Autonă Crimeea.

 

"Conducerea Minsiterului ucrainean al Apărării a luat la cunoștiță, din mijloacele de informare în masă, despre desfășuraea exercițiului rusesc Caucaz-2020, în acest sens fiind planifcată desfășurarea în luna septembrie a exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic cu denumire de cod Efort întrunit 2020", a  informat ministrul ucrainean al apărării, precizând că scenaiul exercițiului vizează verificarea capacității Staului Major General al Forțelor Armate ale Ucraine de a acționa în conformitate cu standardele NATO și de a asigura interoperabilitatea cu punctele de comandă ale forțelor armate din statele membre NATO.

 

În cadrul exercițiului de nivel strategic, în poligoanele din sudul Ucrainei, vor fi executate trageri de luptă cu sistemele de rachete antiaerine din toate categoriile de forțe.

 

"Ne așteptăm ca reprezentanți ai statelor membre NATO să participe la acest exercițiu. Acest răspuns asimetric demonstrează pregătirea Forțelor Armate ale Ucrainei și răspunde oricăror încercări ale Federației Ruse de a lansa acțiuni pe scară largă sau de a agrava situația din zonă", a declarat în încheiere A. Taran.  

 

 

 

 

 

 

 

Ucraina va desfășura în septembrie un exercițiu militar strategic în oglindă la Caucaz 2020 al Rusiei  

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE