06 octombrie 2019

Sursa: mil.gov.ua

  Ministerul ucrainean al Apărării continuă demersurile de natură legislativă pentru păstrarea "forțată" a piloților militari în serviciu, prin creșterea perioadei minime de contract la 10 ani.
 

Proiectul de lege nr. 1227, elaborat în acest sens, a fost susținut pe 20 septembrie, în prima lectură, de 275 de deputați, iar pe 3 octombrie, legea a fost adoptată cu 287 de voturi. În prezent, legea se află în procedura de semnare de către președintele V. Zelenski, iar după publicare (în Monitorul Oficial) va intra în vigoare.

 

Proiectul (foarte aproape de a fi lege) este destinat să dubleze, de la 5 la 10 ani, durata serviciului contractual pentru personalul aeronautic militar care a absolvit învățământul militar superior, cu posibilitatea prelungirii pe un termen de 5 la 10 ani.

 

Potrivit Ministerului Apărării din Ucraina, este nevoie de 8-10 ani pentru pregătirea unui pilot militar, perioadă în care sunt cheltuite aproximativ 320 de milioane de grivne (13 milioane USD).

 

Comentariu BSMAP: Forțele Aeriene Ucrainene au probleme în menținerea personalului aerian navigant în serviciul militar. Foarte probabil, piloții militari sunt atrași de veniturile semnificativ mai mari din domeniul aeronautic privat civil, în condiții scăzute de risc.

Pentru prima dată, acest proiect a fost înregistrat în Rada Supremă în decembrie 2018. În ambele cazuri, contractul dintre minister și piloții militari nu a fost făcut public.
 

 

 

Ucraina va introduce contracte pe minimum zece ani pentru piloții militari

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE