Surse: mil.gov.ua

  Pe 6 septembrie, pentru a treia zi consecutiv, se desfășoară zboruri de instrucție în cadrul Brigăzii de aviație de transport “Dmitry Mayborod”.

 

La activități participă atât piloții brigăzii, care execută activități de antrenament, cât elevi absolvenți ai Facultății de zbor din Universitatea Națională a Forțelor Aeriene din Kharkiv “Ivan Kozhedub”, care execută zboruri de verificare. 

 

Viitorii piloți pe aeronave An-26 și viitori navigatori execută zboruri de control la aterizarea parașutistului folosind instrumente de navigație și zboruri de control cu gradientul maxim pentru practicarea elementelor tactice de luptă. Activitățile sunt considerate cu un grad ridicat de dificultate, deoarece se intenționează ca absolvenților să li se acorde calificarea de clasă „Pilot clasa a 3-a”.

 

Piloții pe elicoptere de tipul Mi-8 au executat zboruri dus-întors cu un motor oprit, aterizare la punct fix pe aerodrom și zboruri la altitudini extrem de joase. 

 

În timpul practicării zborului, piloții elevi au zburat 44 de ore, navigatorii - 34, iar piloții pe elicoptere - 58 ore, zborul total al fiecărui elev fiind în medie de 190 de ore.

 

Comentariu BSMAP: Brigada de aviație de transport “Dmitry Mayborod” este Brigada 15 Aviație de transport din Borispol, regiunea Kiev. Aceasta are în compunere două escadrile de avioane de transort (A-24, An-26, An-30, Tu-124)  și una de elicoptere de transort (Mi-8).

06 septembrie 2019
 Ucraina: Zboruri de antrenament și verificare în cadrul Brigăzii 15 Aviație de transport - Borispol

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE