15 iulie 2019

Sursa: mil.in.ua

 Pe 15 iulie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat un decret (520/2019) prin care a extins componența Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare (CSNA) al Ucrainei.


Astfel, după publicarea decretului în Monitorul Oficial, funcțiilor anterioare din cadrul CSNA li se alătură: șeful Serviciului de Informații Externe al Ucrainei (Vladislav Bukharev), șeful Serviciului de Stat pentru Monitorizare Financiară (Igor Cherkassy), șeful Oficiului președintelui Ucrainei (Andriy Bohdan) și cei doi consilieri ai acestuia.


În conformitate cu articolul 107 din Constituția Ucrainei, CSNA coordonează și controlează activitatea autorităților executive în domeniul securității și apărării naționale. 


Comentariu BSMAP:  CSNA rerezintă forul decizional pentru probleme de securitate și apărare din Ucraina. Cel mai probabil, prin introducerea noilor funcții în componența CSNA, Zelenski urmărește, pe lângă compensarea lipsei personale de experiență în domeniul securității naționale, să dea o mai mare greutate acestui organism și să întărească controlul administrației prezidențiale asupra acestuia.

 

Ucraina: Zelenski extinde componența CSNA, inclusiv cu funcții din cadrul administrației prezidențiale

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE