Surse: mil.gov.ua, armyinform.com.ua

 Comandamentul Forțelor Aeriene din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că, pe 5 decembrie, echipaje ale aeronavelor Su-24M, Su-24MR și L-39 din Brigada de Aviație Tactică “Peter Franko” dislocată în Regiunea Khmelnytskyi (Hmelnițki) au efectuat zboruri tactice pe timp de zi și de noapte.

 

Un interes special în cadrul activităților a fost acordat decolărilor test cu o unitate integrată de alimentare cu combustibil (УПАЗ), care a fost supusă reparației și modernizării la Întreprinderea de reparații a mijloacelor de aviație „NARP” din Mykolayiv (Nikolaev). 

 

“Aeronava cisterna Su-24M, pilotată de colonel Serghei Chizh și locotenent colonel Vitaliy Shulyak, s-a cuplat cu succes cu aeronava Su-24M pilotată de locțiitorul comandantului Forțelor Aeriene din Ucraina, general locotenent Arkady Vashutin și colonel Sergey Bliznyuk”, se arată în comunicatul oficial.

 

Zborurile de realimentare în aer au fost primele activități de acest tip din cadrul Forțelor Aeriene din Ucraina după aproape 20 de ani. În viitor, vor fi programate zboruri ale unor astfel de echipaje cu realizarea practică a realimentării în aer. 

 

Comentariu BSMAP: Mijloacele aeriene aparțin Brigăzii 7 Aviație Tactică dislocate în localitatea Starokostiantyniv (Starokonstantinov) din Regiunea Khmelnytskyi (Hmelnițki) subordonată direct Comandamentului Forțelor Aeriene din Vinnița. Acesta mai are în subordine Brigada 299 Aviație Tactică dislocată în Kulbakino/Nikolaev (Su-25, L-39) și Regimentul 383 UAV dislocat în localitatea Hmelnițki din regiunea cu același nume (anul acesta regimentul a primit 6 din cele 12 drone de cercetare tactică și supraveghere “Bayraktar TB2” pe care Ucraina le cumpără din Turcia).

05 decembrie 2019
Ucrana: Primele zboruri de realimentare în aer ale Forțelor Aeriene, după 20 de ani

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE