24 iunie 2020

Sursa: rtklive.com

Purtătorul de cuvânt al Uniunii Europene (UE), Peter Stano, a confirmat că dialogul privind normalizarea relațiilor dintre Serbia și Kosovo va continua luna viitoare.
 
P. Stano a subliniat că UE își continuă angajamentul în această direcție, menționând în acest context vizita recentă a reprezentantului special al UE, Miroslav Lajcak, la Priștina și Belgrad.
 
În urma discuțiilor, putem anunța că dialogul dintre Belgrad și Priștina va continua în iulie, a declarat P. Stano.
El a explicat că încă nu există o dată stabilită, dar că ambele părți au convenit să continue dialogul la Bruxelles și că în prezent se lucrează pentru stabilirea unei date.
 
Președintele sârb Aleksandar Vucic și premierul kosovar Avdullah Hoti sunt așteptați să viziteze Bruxelles săptămâna aceasta pentru discuții cu oficialii europeni.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al UE, acestea vor fi "vizite bilaterale separate", care nu au nicio legătură cu continuarea dialogului.
 
Vucic și Hoti se vor afla la Bruxelles înainte de următoarea întâlnire (27.06.2020) între delegațiile din Kosovo și Serbia la Washington.
 
Anterior, au existat speculații că, înainte de întâlnirea din SUA, va exista o încercare de a organiza o întâlnire între părți la Bruxelles.
 
Totuși, luni (22.06.2020), după ce s-a întâlnit cu Miroslav Lajcak, președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat că nu există niciun acord pentru o întâlnire comună.
 
 
 

 

UE anunță că dialogul Kosovo-Serbia va fi reluat în luna iulie

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE