Ukelele

mejor-ukelele

Întotdeauna am fost un iubitor de muzică, haideți, chiar dacă nu sunt o vedetă pop,

știu câteva melodii pe care nu am nicio problemă să le cânt la întâlnirile de familie!

Într-o zi am vrut să învăț mai mult decât câteva cântecele și eram hotărâtă să îmi iau un instrument, de preferință cu coarde, pentru a-mi acompania vocea.

Soțul meu mi-a dăruit un ukulele mic și magazinul mi-a spus că este un loc bun pentru început, dar lemnul s-a crăpat și s-a umflat la temperatura umedă de acasă. Nici corzile nu au rezistat prea bine și mi-am rănit degetele fără să fac niciun progres.

După un rezultat atât de dezamăgitor, am decis să caut cea mai bună ukulele de pe piață și să o iau acasă pentru a învăța cu adevărat.

Dacă vă aflați într-o situație similară, este timpul să căutați cel mai bun produs. Înainte de a o lua acasă, trebuie doar să țineți cont de faptul că se potrivește cerințelor dumneavoastră și, mai ales, posibilităților financiare.

Cele mai bune ukulele

Care este cea mai bună ukulele?

Veți găsi sute de instrumente în ofertă, însă, atunci când îl căutați pe al dumneavoastră, ar trebui să știți clar ce să căutați înainte de a cumpăra un ukulele.

Înainte de a face investiția, ar trebui să vă uitați la lemn, cele mai bune fiind cele din mahon, nuc, abanos, lemn de trandafir și chiar cedru, toate acestea conferind instrumentului sonoritate și rezistență.

Pe tipuri veți găsi, de asemenea, câteva varietăți: soprano, care sunt tradiționale, mici și cu intonație caracteristică, dacă doriți ceva simplu și accesibil, aceasta este o opțiune.

Dacă preferați un instrument mai mare, mai asemănător cu o chitară clasică, atunci poate că vi s-ar potrivi un ukulele tenor sau bariton.

Cele de concert sunt, de asemenea, foarte populare, puțin mai mari decât cele de tip soprană și, de asemenea, mai scumpe.

O comparație a tuturor acestora vă va ajuta să vă decideți atunci când cumpărați și, dacă nu este suficient, iată lista noastră de sugestii

Iată cele mai bune ukulele:

1. Yamaha GL1 Guitalele

Confortabil și ușor de transportat

313N41mdxpL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unui instrument cu coarde pentru a învăța câteva acorduri și pe care îl puteți lua oriunde pentru a cânta cu gașca de prieteni, acesta este.

Calitatea sa cea mai frapantă este aceea că este un 'Guitalele'. Este un amestec de chitară și ukulele, dar de dimensiuni reduse, poți cânta chitară și acorduri de ukulele pe el, dar pe un instrument mai mic și mai ușor.

Din același motiv, este ideal pentru începători.

Are 6 corzi, cu o claviatură de 48 mm și vine cu o husă.

2. Ukulele acustice Mahalo ULP1

Elegant și eficient

316vTj95fVL

Vezi pretul Emag

Fabricat din lemn stratificat, acest Ukulele tip soprano, este alegerea ideală dacă ai făcut deja primii pași în domeniul instrumentelor cu coarde și vrei să mergi mai departe.

Este un produs de fabricație chinezească, proiectat cu patru corzi simple și cu fise din alamă, destul de ușor și atinge o scară de 346 mm, are un pod din lemn de trandafir și cu el puteți stăpâni acorduri bune.

Cei care îl au deja laudă calitatea și eleganța finisajului și profunzimea sunetului , fără a fi un instrument de calitate profesională.

Vine cu o geantă de transport neagră.

3. Ukulele rotund de 21' construit în 'Palo Rosa'

De înaltă calitate

51rHIbmuOGL

Vezi pretul Emag

Pentru a vă bucura de muzică bună cu prietenii și familia oriunde v-ați afla, acest ukulele poate fi alegerea potrivită, cu atât mai mult dacă abia începeți să intrați în lumea acestui instrument magic.

Aceasta este o ukulele hawaiiană tradițională, cu o claviatură rotunjită, punte din lemn de trandafir și 16 fise. Este destul de ușor și măsoară 21 de inci

Acesta este un kit complet, are un corp din mahon, gât din lemn de trandafir, corzi Aquila și fise din alamă într-o poziție marcată, vine, de asemenea, cu un tuner, târnăcoape, cutie, curea reglabilă, prosop de curățare, piuliță din aliaj și cheie de dezasamblare.

4. Ortega RU5

Finisaj neted și elegant

31mg3WZJH-L

Vezi pretul Emag

Cu un design acustic și o placă de rezonanță puternică, acest instrument de concert este ideal pentru artiștii începători cu o anumită experiență.

Structura sa este tocmai marele său avantaj, deoarece contribuie la acordarea fără dezavantaje majore, chiar și pentru începători.

Realizat în finisaj satinat, cu vârf de molid, corzi Aquila, instrumentul marca Ortega nu este doar de înaltă calitate, ci și moale, confortabil și foarte elegant.

Este dotată cu tuner Ortega Die Cast și cu bețișoare din lemn de trandafir. Cei care îl dețin deja îi laudă performanța și eficiența - un adevărat chilipir!

5. Kala KA15S

Simplu și foarte estetic

31l6ZWBJNWL

Vezi pretul Emag

Modelul KA15S de la producătorul cala este cel mai puțin scump din această selecție. Cu toate acestea, este un instrument complet, foarte bine finisat și realizat din materiale de bună calitate .

Utilizatorii săi subliniază faptul că, datorită structurii sale, are un timbru de intonație muzicală destul de bun și, în scurt timp, puteți avea un instrument complet acordat.

Are o claviatură, este fabricat din lemn de mahon și corzi de nyglut, este destul de ușor și ușor de manevrat

Este o alegere excelentă pentru a vă arăta abilitățile și talentul cu prietenii, la întâlnirile de familie și la spectacolele ocazionale simple.

ghid de achiziționare a ukulelelor

Ce este un ukulele?

ukelele

Fie că îl cunoașteți sub numele de ukulele sau ukelele, este un instrument muzical cu patru corzi din lemn care seamănă cu un cuatro venezuelean sau chiar cu o mică chitară clasică.

Deși, dacă vorbim despre originea sa, putem spune că părinții săi muzicali sunt din Portugalia, cavaquinho și macheta, cunoscută și sub numele de braguinha. Ambele au fost dezvoltate în Braga, un oraș situat în nordul țării, și de aici le vine și numele.

Acest lucru ne dă o idee despre geneza acestui instrument, o istorie care datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea, în 1879, când imigranții portughezi din Madeira au decis să își părăsească insula de origine în căutarea unei vieți mai bune și a unor locuri de muncă bine plătite și au găsit de lucru în arhipelagul Hawaiian, cunoscut și sub numele de Insulele Sandwich.

Cei mai mulți dintre ei au adus cu ei maceta, unul dintre instrumentele lor muzicale tipice, care a atras atenția populației locale. Astfel, de îndată ce au avut ocazia, mulți și-au deschis ateliere în care fabricau și comercializau acest instrument și altele, precum și mobilier.

Dar portughezii și ceilalți imigranți europeni erau cunoscuți și ca buni chitariști, așa că și-au câștigat un loc în comunitatea locală și chiar în familia regală.

Așa se face că, în scurt timp, putem spune că, în mai puțin de două decenii, ukulele a văzut lumina zilei și a apărut ca urmare a unei adaptări hawaiiene naturale a mai multor instrumente cu patru și cinci corzi dezvoltate în Portugalia.

Pe de altă parte, numele său, de origine hawaiiană, este destul de curios, deoarece cuvântul ukulele înseamnă purice săritor, care i-a fost atribuit datorită dimensiunilor sale mici și a sunetului vibrant și vesel.

Cu toate acestea, popularitatea instrumentului se datorează creșterii turismului american în arhipelagul hawaiian în primele decenii ale secolului XX. Ei au fost puternic atrași de acest instrument local și au devenit rapid interesați să îl asculte și chiar să învețe să cânte la el sau chiar să îl ia acasă ca amintire a călătoriei lor.

Astăzi știm că există patru mărimi principale de ukulele, baritonul de la 18 la 21 de fregate, tenorul de la 17 la 19 fregate, concertul de la 15 la 18 fregate și soprana de la 12 la 15 fregate.

Cunoscut de unii sub numele de uke, este un instrument versatil, folosit și ascultat adesea într-o gamă largă de genuri muzicale, inclusiv jazz, country music, pop și rock. Și, poate datorită spiritului și originii sale hawaiiene, este instrumentul care reprezintă cel mai bine surfingul și surferii.

Acordarea standard și cea mai comună a ukulelelor este G4, C4, E4, A4. Corzile sale pot fi confecționate din fluorocarbon, titan, nailon bobinat, metal bobinat și oțel. La rândul lor, există șapte acorduri majore și minore de bază pentru ukulele , A (m), B (m), C (m), D (m), E (m), F (m), G (m), care pot fi cântate cu unul până la patru degete.

Tipuri de ukuleles

intrumento-musical-ukelele

Deja am luat-o puțin înaintea voastră, de când vorbesc despre ukuleles, dar adevărul este că este un instrument interesant și dacă vreți să vă cumpărați unul, este bine să știți dinainte că există patru tipuri principale de ukuleles, fiecare variind în funcție de mărime și gamă de tonuri, și că pot fi electrice sau electro-acustice. Și, atenție, veți descoperi că există versiuni pentru stângaci ale acestor .

Soprano - Îl veți recunoaște ca fiind cel mai mic dintre cele patru tipuri. Are o lungime cuprinsă între 40 și 50 cm. Și s-ar putea să fie cel mai popular pe cântec canale de coveruri populare pe YouTube.

Concert - ukulelele de concert nu sunt cu mult mai mari decât cele de soprană, de fapt, au o lungime de aproximativ 58 cm. Cu toate acestea, această diferență ne lasă cu un gât mai lung, care permite mai mult spațiu între fise, în timp ce corpul este, de asemenea, mai mare, permițând un sunet ușor mai puternic.

Tenor - Dacă există un tip popular de ukulele, acesta este tenor, acesta are o lungime de aproximativ 66 cm și are un ton mai profund, care seamănă mai mult cu cel al chitarei.

Bariton - Fără îndoială cel mai mare dintre cele patru, cu o lungime de aproximativ 76 cm, produce același sunet ca și ultimele patru corzi ale unei chitare acustice. Faptul că este cel mai mare face ca reglajul său să fie diferit de celelalte.

Părți ale ukulelelor

Să începem prin a spune lucrurilor pe nume, nu vrem să părem prea mult ca niște începători , nu-i așa? Ei bine, o idee bună este să știți care sunt părțile acestui instrument și ce fac ele.

Cap - Partea superioară, care este atașată de gât și în care se află știfturile.

Clape de acordaj - Acestea sunt mecanisme cu angrenaje care țin corzile și sunt rotite pentru a regla tensiunea corzilor pentru a acorda cu precizie corzile ukulelei, de aceea sunt cunoscute și sub numele de mașini de acordaj, capete de acordaj, chei de acordaj sau pur și simplu acordaje.

Piuliță - Împreună cu sila, aceasta permite ca corzile să fie ținute în aliniere corectă.

Gât - Merge de la cap la corp și susține claviatura.

Tăblița - Susține fisele și are adesea puncte de marcare a poziției sau alte imagini de orientare.

Corpul - Include capacul, spatele și părțile laterale. Partea superioară este responsabilă în principal pentru transmiterea vibrațiilor corzilor, iar gaura de sunet ajută la proiectarea sunetului produs de ukulele. Unele dintre acestea au o rozetă decorativă.

Pod - Acesta se află în partea de sus și susține șaua. De asemenea, corzile sunt înnodate la coada podului pentru a le fixa bine

Metode de construcție a ukulelelor

Deși există unele fabricate din materiale sintetice și metal, este necesar să vorbim despre cele mai des folosite varietăți de lemn. Există numeroase variații și combinații de esențe de lemn folosite la fabricarea acestui instrument.

Să ne amintim, de asemenea, că sunetul ukulelelor este condiționat de mulți factori, inclusiv de forma și dimensiunea corpului său, de dimensiunea găurii de sunet, de acordaj și de tipul de corzi, motiv pentru care nu există un lemn perfect pentru fabricarea sa.

Lemn masiv vs. lemn stratificat

Putem spune, în termeni generali, că cele mai bune corpuri de calitate sunt de obicei fabricate din lemn masiv, dar în același timp trebuie spus că acestea sunt de obicei puțin mai scumpe. Astfel, cele mai accesibile sunt, de obicei, fabricate din laminate, care nu sunt altceva decât mai multe straturi subțiri de lemn lipite între ele și uneori acoperite cu furnir cu granulație atractivă.

Deși este adevărat că lemnul masiv, cum ar fi molidul sau cedrul, este de obicei rezervat pentru partea superioară, deoarece acesta are o influență mai mare asupra tonului instrumentului.

Materialele laminate au un bun avantaj, deoarece sunt destul de rezistente și mai puțin predispuse la fisuri, o problemă frecventă atunci când sunt expuse la climă foarte rece sau foarte uscată. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că nu sunt la fel de rezonante ca ukulelele din lemn masiv. Pe de altă parte, laminatele vor suna întotdeauna la fel, deși ukulelele din lemn masiv tind să se înmoaie în timp și să producă tonuri mai bogate.

Accesorii pentru ukulele

Există multe lucruri care pot face mai ușoară experiența de a cânta la ukulele, un astfel de lucru este, de exemplu, un tuner electronic, care va face ca acordarea ukulelelor să fie o joacă de copii.

Un alt lucru de luat în considerare este o husă sau o geantă de transport pentru ukulele, aceasta o va păstra în siguranță atunci când nu o folosiți sau când o scoateți din casă.

La fel ca la chitară, puteți folosi un pai sau o unghie pentru a ciupi corzile, pentru a evita contactul direct cu degetele. Este chiar un accesoriu bun cu care puteți experimenta multe sunete diferite.

Ar trebui să știți că, în timp, corzile tind să se decoloreze sau să se rupă, afectând sunetul lor sau capacitatea de a cânta la instrument, dar nu vă faceți griji, există o varietate de opțiuni de înlocuire a corzilor de nailon pe piață, deși puteți cânta cu varietatea de tonuri oferite de corzile din titan, aluminiu și fluorocarbon.

Întotdeauna este bine să ai o broșură de instrucțiuni atunci când înveți să cânți la acest instrument, de obicei acestea vin cu acorduri, tablaturi (tabs) de cântece tradiționale și exerciții de încălzire care sunt foarte utile pentru începători. Dacă aveți mai multe cunoștințe, puteți juca cu partituri.

Sfaturi pentru cumpărarea unei ukulele

Nu trebuie decât să vă uitați în magazinele online și chiar în cele fizice pentru a vedea marea varietate de ukulele de pe piață, acestea pot fi disponibile într-o mare varietate de modele, mărci și modele, așa că și gama de prețuri este la fel de largă.

Gama de prețuri

Pornind de la un buget de aproximativ 40 EUR până la 100 EUR poate fi un bun început atunci când sunteți pe cale să vă cumpărați prima ukulele. În general, ceea ce se obține în această gamă sunt modele rezonabil de bine făcute, care sună bine și sunt confortabile, suficient de bune pentru începători.

Deși puteți cheltui mai mult, desigur, nu merită dacă sunteți la început de drum, la sfârșitul zilei veți descoperi că acestea sunt instrumente pe care le puteți cânta mult timp fără să simțiți că trebuie să faceți un upgrade.

  • La ce să te aștepți când cheltuiești mai mult: Pe măsură ce bugetul tău crește, s-ar putea să constați că ukulelele pe care le cauți încep să aibă esențe exotice și caracteristici cosmetice de lux, în general, cum ar fi legături, încrustații și rozete. Capacul, spatele și părțile laterale din lemn masiv vor permite obținerea unui sunet îmbunătățit. Dar și modele electronice care se pot reda prin intermediul unui amplificator. După cum puteți vedea, o mai bună măiestrie și o mai bună jucabilitate în general.
  • Evitați ukulelele foarte ieftine: Ți-am dat o idee despre intervalul pe care este cel mai bine să îl urmărești, dar ai grijă să nu încerci să cobori prea mult sub el, pentru că poate aduce câteva complicații reale.

Oricât de tentant ar fi să mai economisești câțiva euro, problema este că uke-urile din această gamă de prețuri sunt mai predispuse la probleme de construcție care pot afecta tonul și pot face dificilă cântarea. Cu cât sunt mai ieftine, cu atât seamănă mai mult cu modele de jucărie decât cu modele reale.

S-ar putea să fiți tentați să spuneți 'haideți, sunt doar un începător, nu ar trebui să fie o problemă să învăț cu aceste instrumente ieftine pentru început', dar vă spun că da, există probleme, deoarece produc un sunet atât de mediocru încât ajung să creeze frustrare pentru jucător, în special pentru cei care încearcă să învețe.

Mărimea corpului

Varietatea este la îndemâna oricui, iar dacă există un lucru care poate fi perceput, acesta este tocmai varietatea mărimilor. Am făcut deja o clasificare în urmă cu câteva rânduri, dar merită să ne amintim că cele mai frecvente sunt soprana, concertul și tenorul. Deși dintre acestea trebuie spus că, dacă există favorite, acestea sunt tocmai tenorul și concertul, dar toate sunt bune pentru început, deoarece sunt destul de confortabile.

Deși varietatea poate fi copleșitoare, este adevărat că veți vedea repede că nu trebuie să vă scărpinați prea mult în cap, pentru că nu este atât de complicat pe cât pare. De exemplu, soprana, concertul și tenorul sunt toate acordate și cântate în același mod, așa că, dacă învățați cu una dintre ele, veți putea cânta și mânui în siguranță oricare dintre celelalte. Acum, este adevărat că acestea diferă în ceea ce privește tonul și capacitatea de a cânta

  • Cum influențează dimensiunea ukulelelor tonul? Ei bine, ca să vă spun adevărul, cu cât corpul este mai mare, cu atât mai mare este tonul. Concertele și tenorii au tendința de a fi mai calde, mai bogate și mai rezonante decât sopranele. De asemenea, corpurile de dimensiuni mai mari produc mai mult bas și volum.
  • Cum influențează dimensiunea ukulelelor capacitatea de a cânta la ukulele: ukulelele de concert și tenor au o lungime de gamă mai mare decât cele de soprană. Ca să nu vă enervați, mă refer la distanța dintre nut și șa.

O gamă mai lungă se traduce prin faptul că fregatele sunt mai depărtate, oferind mai mult spațiu pentru degete atunci când cântați, ceea ce înseamnă că concertul și tenorul pot fi mai ușor de manevrat pentru majoritatea, în special pentru începători sau pentru cei cu degete groase, tocmai datorită gamei mai lungi.

Alte considerații

Credeai că asta e tot? Nici vorbă! După cum vezi, alegerea celei mai bune ukulele este o afacere complicată și cu cât știi mai multe despre ea, cu atât vei avea mai multe instrumente pentru a lua o decizie mult mai informată și mai înțeleaptă.

Am văzut deja că acest instrument nu este atât de elementar pe cât pare și nici nu este totul de la sine înțeles atunci când vine vorba de el, am putea fi surprinși de marea varietate de instrumente disponibile pe piață.

În acest sens, ar trebui să știți că acestea vin cu tot felul de clopote și fluiere care vă pot tenta acum, când vă inițiați în noua lume a ukulelelor. Da, varietatea este tentantă, nu-i așa! Dar fiți foarte atenți la acest lucru, unele lucruri suplimentare dobândite atât de devreme, departe de a ajuta, pot crea efectul opus și nedorit și pot duce la frustrare pentru începător.

Da, vedeți, vom explora acele lucruri de care este mai bine să stăm departe deocamdată. Este doar un sfat pe care vi-l dau pentru ca prima dată să aveți o experiență mai bună.

Acordor cu fricțiune

Numite și clape de acordaj, acestea ies din spatele claviaturii. În timp ce cele de înaltă calitate oferă unele avantaje, este bine să stați departe de ele dacă sunteți începător, deoarece în acel moment va fi foarte dificil să le recunoașteți, spre deosebire de acorderele ieftine cu fricțiune, care sunt un adevărat coșmar și nu rezistă bine. Așadar, nu merită efortul de a încerca să vezi care sunt de mai bună calitate decât altele; în schimb, ar fi mai bine să alegi direct un ukulele cu acordere cu roți dințate care ies din lateral.

ukulele în formă de V

Nu numai că sunt atrăgătoare pentru ochi datorită formei lor cool, dar sunt și ieftine, două caracteristici foarte tentante pentru oricine este nou la ukulele, dar există un fapt de netăgăduit: sunt inconfortabile pentru a cânta și sună groaznic. Treci peste ele!

Ukulele cu șase și opt corzi

Acestea pot oferi un sunet foarte bogat, dar nu sunt cea mai bună alegere atunci când vine vorba de selectarea primei tale ukulele, pentru că le vei face praf. De asemenea, acest lucru adaugă mai multă tensiune, ceea ce se dovedește a duce la formarea de punți și gâturi rupte în grabă.