Ulei de lavanda

el-aceite-de-lavanda-1024x683

Când vine vorba de aromaterapie, cel mai bun ulei de lavandă este unul dintre cele cele mai folosite uleiuri esențiale , deoarece parfumul său dulce din flori de violete poate genera senzații plăcute, dar nu numai atât, ci conține și proprietăți antiinflamatoare, antidepresive, antibacteriene, analgezice și chiar sedative.

Cele mai bune uleiuri de levănțică

Care este cel mai bun ulei de levănțică?

În mod ideal, cel mai bine este să cumpărăm cel mai concentrat ulei, dar cu atât de multe mărci riscăm uneori să facem o alegere neplăcută.

Așadar, pentru a evita acest tip de situație, am făcut o comparație pentru a vă face cunoscute recomandările noastre cu privire la cele mai eficiente patru uleiuri parfumate pentru diferite utilizări.

Iată cele mai bune uleiuri de levănțică :

1. Ulei esențial de levănțică BEAU-PRO

Uleiul de levănțică are proprietăți relaxante și calmante care pot reduce stresul, pot ameliora durerile de cap și pot ajuta la îmbunătățirea somnului în caz de insomnie.

Acest ulei de lavandă este lipsit de substanțe chimice și aditivi dăunători, iar caracteristicile sale esențiale îl fac versatil pentru a fi amestecat cu aproape toate uleiurile, în special cu cele de citrice și de flori, pentru a elabora rețete benefice.

În acest sens, ați putea face acasă lumânări și săpunuri.

2. Ulei esențial de levănțică 100ml Naissance nº102

svg%3E

Vezi pretul Emag

Acest ulei esențial de levănțică din Franța vă oferă o aromă plăcută bazată pe note de plante și flori, capabilă să acționeze ca o soluție de calmare, relaxare și echilibrare.

Astfel, acest produs este una dintre alegerile ideale pentru utilizarea în aromaterapie și/sau ca ingredient pentru fabricarea produselor de îngrijire a pielii, inclusiv combinarea cu alte uleiuri pentru alte rețete cosmetice și de wellness.

În acest sens, este imposibil să nu menționăm uleiurile de masaj care combină uleiul de lavandă cu uleiuri vegetale, cum ar fi uleiul de măsline, uleiul de floarea-soarelui sau uleiul de jojoba, de exemplu.

3. Ulei de lavandă bio de la Pranarom

svg%3E

Vezi pretul Emag

Uleiul de lavandă poate fi folosit pentru orice: este antispasmodic, calmant, antidepresiv, cicatrizant și regenerant. Ca și cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns, ajută în cazurile de hipertensiune arterială și este recomandat pe scară largă pentru îngrijirea pielii și pentru tratarea și controlul părului gras, toate acestea fiind susținute de experți.

Acest ulei antimicrobian și antiseptic poate fi utilizat atât pe cale orală, cât și externă.

4. Uleiul de lavandă Homasy

Îmi place în mod deosebit să îl folosesc pentru aromoterapie, dar beneficiile sale sunt multiple. Poți să îți creezi un spa acasă doar cu această sticluță, deoarece o poți pune în umidificator și în același timp o poți folosi pentru a masa pielea, ajutând la relaxare atât în interior, cât și în exterior.

De asemenea, poate îmbunătăți aspectul pielii, în special al pielii grase, deoarece ajută la controlul producției de sebum.

5. Ulei de levănțică 120 ml Art Natural

svg%3E

Vezi pretul Emag

Avantajul acestui produs este că are o consistență fină, ideală pentru a fi folosită în umidificatoare sau vaporizatoare, deoarece nu va înfundă țevile aparatului și nu va deteriora echipamentul.

Are un parfum concentrat care funcționează ca odorizant de casă sau ca un parfum care se aplică pe piele în amestec cu crema neutră.

Este utilizat pentru a face produse cosmetice de casă și este compatibil cu alte uleiuri pentru a-și îmbunătăți funcțiile.

Dacă îl doriți pentru beneficiul feței, se recomandă să aplicați două sau trei picături pe crema de față de zi și de noapte pentru a primi beneficiile.

Flaconul are 120 ml și este însoțit de două sticluțe mici, una cu esență de lavandă și una cu Signature Zen, care acționează, de asemenea, pentru calmarea și ameliorarea stresului.

Toate produsele sunt vegane, 100% naturale și nu sunt testate pe animale. Flaconul este economic și, deoarece este concentrat, este unul dintre cele mai durabile. (Ulei esențial pur de lavandă 50 ml Patagonian svg%3E

Vezi pretul Emag

Dacă aveți un buget limitat, aceasta este cea mai convenabilă opțiune. Uleiul oferă aceleași avantaje ca și cele mai puțin accesibile, diferența este că flaconul de 50 ml este suficient pentru utilizarea pe care doriți să o faceți.

Puteți aplica cinci picături diluate în apă distilată și veți avea odorizantul perfect pentru casa dumneavoastră.

Produsul are un raport calitate-preț bun, este prezentat într-un format simplu și practic și este bine cotat de consumatori.

7. Ulei de levănțică 10 ml Alteya Organics

svg%3E

Vezi pretul Emag

Avantajul acestui produs este că plătiți un preț mic pentru un lichid ultraconcentrat care vă va oferi toate beneficiile pe care vă așteptați să le primiți de la popularul ulei.

Este certificat organic de către Ceres Gmbh, deci calitatea sa este superioară. Este perfect pentru utilizări medicinale sau cosmetice și funcționează, de asemenea, pentru aromaterapie.

Distribuitorul este un distribuitor cu picurător și va distribui exact cantitatea potrivită pentru fiecare utilizare, astfel încât să uitați de risipă în timpul aplicării.

De asemenea, recipientul este de culoare închisă pentru o mai bună conservare a proprietăților sale și, după părerea unora, este cel mai eficient din punct de vedere calitativ.

Ce este lavanda?

svg%3E

Lavanda este o plantă din familia Lamiaceae, originară din Africa de Nord, din medii muntoase, însorite și pietroase, a cărei cultivare s-a răspândit în sudul Europei, în Statele Unite și în Australia. Este cunoscut pentru proprietățile sale calmante și pentru că este o sursă de un tip de ulei benefic pentru sănătate.

Florile, fiind parfumate, erau folosite în trecut ca esență care se adăuga la apa de baie și care servea la 'purificarea' pielii, lăsând o aromă plăcută. Pe de altă parte, a fost folosit și în scopuri curative pentru multe afecțiuni fizice și emoționale.

Ce este uleiul de lavandă?

Uleiul de levănțică este un lichid cu peste 150 de componente active care rezultă din distilarea cu aburi a florilor purpurii. Uleiul este bogat în molecule aromatice, antispastice, calmante și stimulatoare.

Acesta este un produs cu mult potențial și poate ajuta aproape orice tip de afecțiune a pielii sau proces infecțios, de fapt, unele studii susțin că uleiul este eficient împotriva tulpinilor de piele, cum ar fi dermatofitele și alte specii care declanșează candidoza. Este, de asemenea, capabil să ucidă unele ciuperci și bacterii, iar cel mai bun lucru este că, deoarece este natural, nu provoacă rezistență, așa cum ar face un antibiotic tradițional.

Este versatil, cu proprietăți valoroase și este ușor de utilizat, relativ ieftin de achiziționat și este unul dintre cele mai utilizate de către femei.

Beneficiile uleiului de levănțică

svg%3E

Cu timpul, organismul își slăbește puterea de a produce enzime antioxidante pentru a ataca daunele provocate de radicalii liberi și de alți agenți de mediu, iar esența de levănțică s-a dovedit a fi un antioxidant natural.

Efectul este foarte rapid și, în câteva ore de la utilizare, ajută organismul să producă glutation, catalază și superoxid dismutază (SOD).

  • Tratament pentru diabet

Cercetări recente susțin că unul dintre marile beneficii ale esenței este acela că ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, protejând și diminuând simptomele organismului cauzate de excesul de zahăr, cum ar fi creșterea glicemiei, tulburările metabolice, creșterea în greutate sau uzura ficatului, rinichilor și pancreasului.

Lavanda este folosită în mod obișnuit pentru a reduce semnele de stres, anxietate, depresie și tulburări de somn, nu are efecte adverse asupra pacienților și nu provoacă dependență, așa cum fac alte medicamente.

S-a demonstrat, de asemenea, că reduce simptomele sau progresia bolii Alzheimer prin prevenirea uzurii oxidative a creierului, precum și că este o opțiune naturală pentru tratarea persoanelor cu accidente vasculare cerebrale.

În general, mirosul de flori mov îmbunătățește starea de spirit, reglează somnul și starea emoțională generală.

Uleiul are proprietăți microbiene favorabile pentru tratarea arsurilor și tăieturilor, accelerând vindecarea; pentru aceasta este bine să se amestece două părți egale de ulei de lavandă și ulei de cocos, unind astfel beneficiile și accelerând procesul.

  • Alte afecțiuni ale pielii

În afară de ca esență de aromoterapie, aceasta este cea mai frecventă utilizare a uleiului, deoarece uleiul, cu compoziția sa complexă, este capabil să trateze aftele bucale, să prevină reacțiile alergice, să îndepărteze petele de vârstă și petele solare.

Pentru această afecțiune incomodă care afectează milioane de oameni, lavanda s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune alternative naturale pentru a reduce această afecțiune. Inhalarea timp de 15 minute este probabil cel mai eficient remediu, care poate fi întărit, de asemenea, cu un masaj ușor al frunții cu câteva picături de extract.

  • Pentru insomnie și alte tulburări de somn

În general, uleiul îmbunătățește calitatea somnului, făcându-l mai profund și mai regulat. Nu vă va lua mult timp să adormiți și vă ajută să vă simțiți calm.

  • Ca parfum natural sau ca odorizant de aer

Caracteristica cea mai remarcabilă a acestui produs este parfumul său rafinat, putând fi folosit direct sau diluat pentru a obține un parfum moale.

Mirosul este o caracteristică esențială, ceea ce o face utilă pentru respingerea insectelor prin simpla depozitare a unei cantități mici de frunze într-o pungă și plasarea acesteia în anumite spații.

Utilizări ale uleiului de lavandă

svg%3E

Eficacitatea uleiului de lavandă provine din efectele psihice ale inhalării mirosului liniștitor, precum și din proprietățile calmante ale uleiurilor volatile care îl compun.

Se recomandă aplicarea locală sau inhalarea cu vapori, iar pentru a cunoaște în detaliu modul de utilizare, vă rugăm să citiți următoarele specificații:

Uleiul ajută la relaxarea mușchilor încordați și elimină durerile de articulații, de spate, lumbago și entorse. Trebuie doar să aplicați câteva picături și să masați zona afectată.

Așa cum am menționat anterior, capacitatea sa de a contracara bacteriile și virușii este dovedită mai ales atunci când infecția este la nivelul pielii, cum ar fi acneea, psoriazisul sau eczema.

Uleiul nu numai că atacă infecțiile din derm, dar ajută și la vindecarea, cicatrizarea rănilor sau calmarea arsurilor, loviturilor, tăieturilor sau mușcăturilor. Este, de asemenea, un antiinflamator natural și reduce roșeața și mâncărimile.

Pe scalp este un produs eficient împotriva păduchilor sau a păduchilor, reduce, de asemenea, căderea părului și favorizează creșterea acestuia.

Stimulează producția de bilă, reglează mișcările intestinale, elimină durerile de stomac și ajută în caz de vărsături sau diaree.

Ajută la ameliorarea răcelii, tusei, afecțiunilor gâtului, bronșitei sau congestiei nazale. Câteva picături pe gât sau inhalarea uleiului printr-un vaporizator va aduce beneficii.

  • Pentru tulburări urinare

În cazuri precum cistita, uleiul de lavandă va face o treabă bună.

Uleiul ajută la reglarea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea circulației.

Dacă vrei să mărești beneficiile acelei creme de față sau ale acelui produs pentru piele, poți adăuga puțin în produs și amesteca.

Cum se prepară uleiul esențial de lavandă

Întrebări frecvente

Cum se aplică uleiul de lavandă pentru a scăpa de păduchi

Cum se aplică uleiul de lavandă pentru a scăpa de păduchi?

Uleiul de levănțică este cunoscut pentru efectele sale bune în eliminarea păduchilor sau a păduchilor, iar aplicarea lui pe păr este foarte simplă. În primul rând, fă rost de ulei de arbore de ceai, iar apoi pune o picătură de ulei de arbore de ceai și una de ulei de lavandă în șamponul tău. Trebuie remarcat faptul că utilizarea uleiului de lavandă ca șampon nu este recomandată copiilor cu vârsta sub 1 an.

Cum se aplică uleiul de lavandă pentru a ameliora durerile de cap?

Uleiul de lavandă poate fi folosit și pentru a calma durerile de cap. Pentru a face acest lucru, mai întâi umeziți un tampon de tifon cu apă și aplicați pe el una sau două picături de ulei de lavandă. Folosiți apoi acest tifon pentru a vă freca fruntea, gâtul, partea laterală a capului de lângă ochi și partea inferioară a capului. O altă metodă este de a aplica o picătură pe vârful degetelor și de a freca zonele menționate mai sus cu vârful degetelor.

Care sunt efectele secundare?

De exemplu, poate provoca creșterea ritmului cardiac, agravarea durerilor de cap, probleme gastrointestinale, cum ar fi greața și vărsăturile, și chiar halucinații. Dacă tot suntem la acest subiect, uleiul de lavandă poate provoca dermatită de contact sau eczeme la unele persoane, așa că, înainte de aplicare, se recomandă efectuarea unui test pentru a determina gradul de toleranță al pielii dumneavoastră.

Poate fi utilizat de femeile însărcinate?

Deloc. Utilizarea sa nu este recomandată în timpul sarcinii sau alăptării, deoarece poate fi absorbit prin piele și poate avea efecte nocive asupra copilului.

Poate fi folosit uleiul de lavandă la copii?

Aplicarea uleiului de lavandă este contraindicată la copii, în special la cei mici, deoarece poate fi foarte agresiv pentru pielea lor delicată și poate genera alergii sau dermatite.